Yardım Rom Güncellemeden Sonra!!!

losmagandos

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sedat
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 10.3.6
Telefon Modeli
Redmi Note 7
Bootloader Kilidi
Açık
Pek saygı değer forum üyeleri merhaba,

Uzun zamandır custom romlar dahil bir çok kez telefonuma rom attım. Nedendir bilmiyorum son günlerde attığım her romdan sonra cihaz kendini tamamen silmeye başladı, benden android şifresi istiyor (neyse artık bu şifre bir bulamadım) ve her seferinde global rom flashlayıp tekrar sıfırdan kurulum yapmak zorunda kalıyorum ve bu iyice canımı sıkmaya başladı. Acaba ben mi bir yerlerde hata ediyorum bilmiyorum. Her seferinde farklı bir roma geçiş yapmadan önce yedek alıp aslında romlara geçiş yapıyorum. Bazende rom kurulsa dahi bir önceki romda kullandığım şifreyi bazen geçersiz olduğu hatası alıyorum. Sizinde başınıza böyle bir şeyler geldi mi ? Eğer geldiyse buna nasıl bir önlem aldınız ? En son global rom kurdum farklı bir roma geçmeye korkuyorum şu iki sorun yüzünden rom atamaz hale geldim. Önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler,
İyi forumlar.

losmagandos

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sedat
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok mudur çözüm bilen eden ? ciddi anlamda sorun yaşıyorum bundan dolayı bölge bile değiştiremiyorum artık hangi romu yüklesem böyle oluyor sadece Global romda böyle sorunlar yaşamıyorum helppp :)

Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Cihazı bul, mi hesabı ve ekran şifresi kapalı mıydı? Eğer değil ise onları rom atmadan önce kapayıp deneyebilirsiniz

Oyla:

losmagandos

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sedat
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
4
Cihazı bul, mi hesabı ve ekran şifresi kapalı mıydı? Eğer değil ise onları rom atmadan önce kapayıp deneyebilirsiniz

hocam vallahi daha önce bir çok kez yaptım açık şekilde de ta ki ne zaman üst üste 3 tane rom denedim ondan sonra cihaza bir şeyler oldu anlam veremediğim şekilde. Onları kapatıp denedim yine aynı çözüm bulamıyorum bir türlü ama global romda bir sıkıntım yok sadece eu beta ve custom romlarda sıkıntı yaşıyorum

Oyla:

taha.blt

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
36
Bende açılışta şifre sorma sorunu olmuştu. Gmail hesabımın şifresini girince açılıyordu.
Eğer sorun buysa. Ayarlardan Google girip bakın iş profili aktif mi?
Ben Aosb romda iş profilini açmışım yanlışlıkla ondan sürekli şifre istiyordu. Kapatınca düzeldi.

Oyla:

losmagandos

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sedat
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
4
Bende açılışta şifre sorma sorunu olmuştu. Gmail hesabımın şifresini girince açılıyordu.
Eğer sorun buysa. Ayarlardan Google girip bakın iş profili aktif mi?
Ben Aosb romda iş profilini açmışım yanlışlıkla ondan sürekli şifre istiyordu. Kapatınca düzeldi.

yok hocam öyle bir şey aktif değil cidden anlam veremiyorum yani her seferinde istemiyor bunu örnek veriyorum o şifre geldiğinde zaten şifreyi girsem ne olacak ki cihaz kendini o esnada sıfırlamış oluyor. Onu da nereden anladın dersen cihazı kapatıp twrp ye girdiğimde storge 0 gözüküyor saçma sapan bir şeyler oldu anlam veremiyorum hala. Acaba diyorum bu kadar çok rom değiştirdiğim için bloke mi yedim xiaomiden :D

Oyla:

taha.blt

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
36
yok hocam öyle bir şey aktif değil cidden anlam veremiyorum yani her seferinde istemiyor bunu örnek veriyorum o şifre geldiğinde zaten şifreyi girsem ne olacak ki cihaz kendini o esnada sıfırlamış oluyor. Onu da nereden anladın dersen cihazı kapatıp twrp ye girdiğimde storge 0 gözüküyor saçma sapan bir şeyler oldu anlam veremiyorum hala. Acaba diyorum bu kadar çok rom değiştirdiğim için bloke mi yedim xiaomiden :D
Storage 0 mb görmesi Twrp nin cihazın hafızasını görmemesi ile ilgili.
Rom kurarmadan önce format data yapın tüm hafızayı silsin. Format data yaptıktan sonra Twrp den yeniden başlat kısmına gelip recover seçin.
Twrp tekrar açılınca hafızayı görmesi lazım.

Oyla:

losmagandos

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sedat
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
4
Storage 0 mb görmesi Twrp nin cihazın hafızasını görmemesi ile ilgili.
Rom kurarmadan önce format data yapın tüm hafızayı silsin. Format data yaptıktan sonra Twrp den yeniden başlat kısmına gelip recover seçin.
Twrp tekrar açılınca hafızayı görmesi lazım.

aslında sıkıntım o değil hocam benim derdim neden bölge seçemediğim romlarda yaşadığım saçma sapan uygulama hataları takılmalar donmalar. Sıfırlanma çözülecek şey elbet ama neden sürekli böyle oluyor. Neyse yapacak bişey yok herhalde bu duruma çağresiz global rom kullanacağız bir müddet

Oyla:

Trissandom

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Pocophone F1
Konular
61
O şifre aslında xiaomi hizmet şifresi, şifremi unuttum diyip telefonunuza ya da mailinize şifre isteyin, o şekilde yeni şifre ile giriş yapın. Benim başıma da gelmişti, bu arada twrpde sistemin 0 vermesinin sebebi sistemi de wipelamanız. Mount\ system onaylayarak yeniden giriş yapınca romsuz bir sayfaya giriceksiniz, daha sonra sistemi wipelamadan advanceddan normal wipe yaparak yeniden kurun olur diye düşünüyorum, ekstra bir sorun yoksa tabi.

Oyla:
Üst Alt