Rom Garanti Bozar Mı? Mi Max 2

Sıfır

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tuncay
Cihazım
Xiamoi Mi Max 2
Konular
23
Merhabalar ben Xiaomi Mi Max 2 kullanıyorum. Yaz aylarda migrostan 1400 TL gibi uygun fiyata almıştım. Ama bu cihaz hiç düzgün güncelleme almıyor. MIUI 10'da ise bazı sıkıntıları olmasına rağmen bunlar düzeltilmedi. Arayüz değişikliği ve ön kamera portre modundan başka hiçbirşey gelmedi. Face ID kullanamıyorum ülkeyi hong kong yapmama rağmen. Şimdi ben bu cihazı ithalatçı garantili ritzy teknik servis destekli 2 yıl garantisi aldım. Acaba Bootloader kilidi açıp rom veya root yüklesem garanti bozuluyor. Acaba root veya rom atmanın garantiyi bozmadan yapmanın bir yolu var mı yada bootloader kilidini yenden kapatabilmenin bir şansı var mı?

Sıfır

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tuncay
Cihazım
Xiamoi Mi Max 2
Konular
23
1.yi yapmak istiyorum ama yaptıktan istediğim zaman 2.seçeneği uygulamayı istiyorum
Çok iyi bir makale teşekkür ederim. Ancak iyice düşündükten sonra miui 10 betada yasal olarak kalmaya karar verdim. Bootloader kilidi hem telefonun virus bulaşmasını kolaylaştırıyor hemde anladığım kadarıyla tam emin olmamakla birlikte garantiyi bozuyor galiba. Ben hem garanti olsun hemde cihazın tüm özelliklerinden faydalanayım dedim.

Oyla:

BaraCuda

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
B. A.
Cihazım
Mi Max 2
Meslek
Öğrenci
Konular
39
Çok iyi bir makale teşekkür ederim. Ancak iyice düşündükten sonra miui 10 betada yasal olarak kalmaya karar verdim. Bootloader kilidi hem telefonun virus bulaşmasını kolaylaştırıyor hemde anladığım kadarıyla tam emin olmamakla birlikte garantiyi bozuyor galiba. Ben hem garanti olsun hemde cihazın tüm özelliklerinden faydalanayım dedim.
Telefonumu ilk aldığım zamanlar yaklaşık bir yıl önce sanırım MIUI.AM romu ilk defa rom kurarken kullandım. O zamanlar ben de çok kararsız kalmıştım. Yükleyeceğim zaman internetten okuduğumda hatırladığım kadarıyla YAZILIMSAL herhangi bir sıkıntı yaşarsanız garantiye girmiyor fakat telefondaki FİZİKSEL hasarlarda garanti geçerliliği devam ediyor yazıyordu.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Sıfır

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tuncay
Cihazım
Xiamoi Mi Max 2
Konular
23
Telefonumu ilk aldığım zamanlar yaklaşık bir yıl önce sanırım MIUI.AM romu ilk defa rom kurarken kullandım. O zamanlar ben de çok kararsız kalmıştım. Yükleyeceğim zaman internetten okuduğumda hatırladığım kadarıyla YAZILIMSAL herhangi bir sıkıntı yaşarsanız garantiye girmiyor fakat telefondaki FİZİKSEL hasarlarda garanti geçerliliği devam ediyor yazıyordu.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İçime su serptin teşekkür ederim peki fiziksel sorunlar root için de geçerli mi?

Oyla:

BaraCuda

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
B. A.
Cihazım
Mi Max 2
Meslek
Öğrenci
Konular
39
İçime su serptin teşekkür ederim peki fiziksel sorunlar root için de geçerli mi?
Root, bootloader kilidi açma, twrp, custom rom vs. vs. Bunlardan birini uyguladığın takdirde yalnızca YAZILIMSAL garanti gidiyor diye okumuştum. Ama unutmayın ben telefonu 2017 Ağustos'unun son haftasi, Eylül'ün ilk haftası gibi aldım ve bu işlemleri yaklaşık 4-6 ay sonra cesaret edip yaptım. Yani okuduğum bilgi eski sayılır fakat ben prosedürün değişeceğini zannetmiyorum. Bu arada bence böyle bir şeye kalkışacaksanız Greeshan'dan başka roma gitmeyin derim. Şimdiden kolay gelsin garantiyi de pek dert etmeyin bence dediğim gibi FİZİKSEL hasarınızda çok yüksek ihtimal garanti kapsamına alınacaktır.

Oyla:

AFq44

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
-
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
2
Ritzy'den teyit almadan bu işe kalkışmamanızı öneririm.

Oyla:

Arkines

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Akın
Cihazım
Mi 9T
Meslek
muhasebe
Konular
2
tamam telefon garantisi gitti diyelim
zaten benim yaptıracağım şey ekran (örnek)
ben telefonumu hiç garantiden yaptıramadım ki

root'suz telefon kullanmadım ben bu güne kadar
bak şimdi greeshan 'ı kuracaksın
viper ve adaway de kuruldu mu dadından yenmez...
o reklamlarda boğulacağıma parayla yaptırırım telefonu daha iyi

Oyla:

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
tamam telefon garantisi gitti diyelim
zaten benim yaptıracağım şey ekran (örnek)
ben telefonumu hiç garantiden yaptıramadım ki

root'suz telefon kullanmadım ben bu güne kadar
bak şimdi greeshan 'ı kuracaksın
viper ve adaway de kuruldu mu dadından yenmez...
o reklamlarda boğulacağıma parayla yaptırırım telefonu daha iyi
Katılıyorum. Misal fiziksel bir sorun çıksa ihale sana kalıcak. Yazılımsal bir sorun olsa hepimizde olurdu zaten. En fazla kronik bir sorun olsa garanti ise yarardi. Onun içinde telefon bir senesini tamamladi ve hiç bir kronik sorun çıkmadı. Garanti işlevsiz yani hocam.. (ki Delta ya da Evo, ikisinden birinde garanti dışı kalmıyor )
Bl kilidini açarken kimi bilinçsiz kullanıcılar yapmaması gereken şeyleri yaptıklarından veya fantazi arayışında olduklarından telefon yazılımsal hasar alıyor. Yoksa skorpi hocamın paylaştığı yöntem burada onlarca defa onlarca kişi tarafından denendi hiçbir sıkıntı yaşanmadı.
Yine de herhangi bir sorun yaşamanız halinizde tek başınıza olduğunuzu ve bios ekranında pcye format atmayı bilecek kadar PC deneyiminizin olması gerektiğini hatırlatıyım.

Oyla:
Üst Alt