Soru Rom Değişimi, Android 10 ve Telefon Hakkında Sorular

ilNeminis

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilNeminis
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
25
Merhabalar,

Yaklaşık üç gündür yeni cihazıma alışmaya çalışıyorum ve YouTube üzerinden sürekli özelliklerini gösteren videolar izliyorum. İlk farkettiğim şeylerden bir tanesi, videolarda görüğüm özelliklerin bazılarının cihazımda ya da ROM'umda olmaması. MiUi 11.0.6 Global versiyon ile birlikte geldi telefon. Global versiyonda sanırım bir takım eksiklikler var. Temel ve çözemediğim sorunlardan bir tanesi SIM Etkinleştirme oldu. Ayrıca Google Dialer zaman zaman "yakınlık sensörü" ile uyumlu çalışmıyor.

Global ROM'u değiştirmeli miyim? Değiştirmeli isem, fonksiyon anlamında en zengin ROM hangisidir? Custom ROM'dan ziyade MiUi olan resmi ROM'ları kullanmak istiyorum.

Ayrıca takip edebildiğim kadarıyla Android 10 önce dağıtılmış, ondan sonra geri çekilmiş. Sanırım MiUi 11 ile olan bir uyumsuzluktan dolayı yapılmış bu. Önerir misiniz Android 10'un ne gibi yararları, ne gibi zararları var? Şu 3 gündür pil performansımdan fazlasıyla memnunum. Neredeyse 2 gün sürüyor, gereksiz uygulamaların arkaplan etkinliklerini kısıtladıktan sonra ve düzenli önbellek temizliği yaptığım için sanırım.

Android 10 yüklememin ve ROM değiştirmemin pil ve ram performansı üzerinde olumsuz etkisi olur mu?

Ek olarak, son bir soru, herhangi bir launcher kullanıyor musunuz? MiUi çok hoşuma gitti; düzenlemesi, kartlar bölümü, simge animasyonları v.s ancak grid sistemi de deli etti, kocaman boşluklar olmasına rağmen ek widget ekleyemiyorum. Siz hangi launcherları kullanıyorsunuz?

Telefon hakkında bana verebileceğiniz tavsiyeler, "şu özellik çok iyi bak" diyebileceğiniz bilgileri de merakla bekliyorum.

Şimdiden sorularıma, zaman ayırarak yanıt verdiğiniz için size çok teşekkür ederim.

yusuf00300

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf
Cihazım
Redmi Note 8pro
Konular
4
9'da kalayım o zaman, teşekkür ederim. ROM hakkındaki görüşlerinizi de öğrenebilir miyim?

Mediatek benim de aklımı karıştırmıştı ama incelemeleri ve yabancı forumları takip edince çok büyük sıkıntı olmadığını gördüm.
Hocam ben aldigimda hint rom yukluydu. Romu hic degismedim. Globalde google arama ve mesajlasma uygulamalari var bildigim kadariyla. Ondan rahatsiz olan arkadaslar degisebiliyor. İslemci performans olarak gayet guzel bence de :)

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

jenas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hüseyin
Cihazım
redmi note 8 pr
Konular
0
arkadaşlar merhaba. note pro 8 kullanıcısıyım. eskiden gelen mesajlardaki linklere girebiliyordum ya da kargolardan gelen takip numaralarını kopyalabiliyordum. şimdi hiçbir şekilde bunları yapamıyorum. android 10dan sonra bu şekilde oldu. düzeltmem için ne yapmam gerekiyor?

Oyla:

ilNeminis

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilNeminis
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
25
Hocam ben aldigimda hint rom yukluydu. Romu hic degismedim. Globalde google arama ve mesajlasma uygulamalari var bildigim kadariyla. Ondan rahatsiz olan arkadaslar degisebiliyor. İslemci performans olarak gayet guzel bence de :)

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bi araştırayım bakalım hocam ram/pil performansı açısından hangisi iyiyse ona geçmeyi düşüneyim.

Oyla:
Üst Alt