Yardım RN8Pro Endonezya rom sonrası sıkıntı..

parst

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Nazmi
Cihazım
Redmi Note 8pro
Konular
6
Merhaba

Telefonuma fastboot ile endonezyarom kurdum ama play store da "cihaz sertifikalı değil" yazıyor Netflix indiremiyorum ve arama yaptığım zaman bazen konuşma sesim gitmiyor. Acaba ben kurulum yaparken mi yanlış yaptım ? veya bunları düzeltmemiz mümkün mü ?
yardımcı olabilecek herkeze şimdiden teşekkür ederim.

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
Merhaba

Telefonuma fastboot ile endonezyarom kurdum ama play store da "cihaz sertifikalı değil" yazıyor Netflix indiremiyorum ve arama yaptığım zaman bazen konuşma sesim gitmiyor. Acaba ben kurulum yaparken mi yanlış yaptım ? veya bunları düzeltmemiz mümkün mü ?
yardımcı olabilecek herkeze şimdiden teşekkür ederim.
Cihazın bl kilidi açık olduğu için cihaz Play Stor da sertifikalı gözükmüyor. Bunun için root atıp cihazın bl kilidinin açık olmasını gizlemek lazımdır. Ya da bl kilidini kapatmak lazım. Tabii ki eğer cihaz global sa. Çin versiyonsa bl kilidini Indonesia romunda kapatmak olmaz.

Oyla:

parst

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Nazmi
Cihazım
Redmi Note 8pro
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ne yapmamı önerirsiniz? Yani bootloader kilidini kapatsam ilerde güncelleme almaya devam eder dimi cihaz.

Oyla:

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ne yapmamı önerirsiniz? Yani bootloader kilidini kapatsam ilerde güncelleme almaya devam eder dimi cihaz.
Bootloader kilidini açık ve ya kapalı olması güncellemeyi etkilemez. Her iki halde güncelleme alırsınız. Ancak Root atmanız daha iyi.

Oyla:

parst

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Nazmi
Cihazım
Redmi Note 8pro
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim cihaz global dimi. Root filan çok hakim değilim bootloader kilidini kapatsam. Nasıl kapabilirim kilidi tarif eder misiniz?

Oyla:

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
Benim cihaz global dimi.
Cihazın kutusu beyaz veya cihazın arka tarafında "Redmi" yazısı yatay yazılı ise global. Kutu kırmızı ve ya arka yazı dikey se çin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nasıl kapabilirim kilidi tarif eder misiniz?
Ss den görüyorum ki, sizde Indonesia android 10. Android 10 üzerinden kilit nasıl kapatılır bilmiyorum. Benim bildiğim android 9 üzerinden. Fastboot üzerinden rom kurduğunuz zaman mi flash da aşağıda clean all and lock seçeneğini seçerseniz kilit kapanır. Yada cmd.exe üzerinden rom kurarken flash_all_lock.bat komutunu yazan da kilit kapanır.

Son düzenleme:
Oyla:

creative14441235

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
mehmet
Cihazım
s3
Konular
9
Bende Endonezya rom yüklü. Bl kilidi açık ve root yok. Söylediğiniz sorunların hiç biri mevcut değil. Bence sıfırdan tekrar kurulum yapın. Aynı cihaz aynı sistemle farklı sorunlar olması çok olasılık değil. (Cihaz India versiyon yurtdışı)

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
Ancak yinede Root atmanızı tavsiye ediyorum. Başarısız rom kurduğunuz zaman bl kilidi kapanırsa, Çözümü yetkili hesap. İmei atmak Türkiye de çok yaygın. Bu durumu hep unutuyorum. Ona göre eğer telefona imei atılmış sa bl kilidini kapatmayı hiç önermiyorum.
Bu zaman telefon çöp. Yada ancak fabrika romu kullanırsınız, yada custom romlar. Bu yine yetkili hesapdan sonra.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende Endonezya rom yüklü. Bl kilidi açık ve root yok. Söylediğiniz sorunların hiç biri mevcut değil. Bence sıfırdan tekrar kurulum yapın. Aynı cihaz aynı sistemle farklı sorunlar olması çok olasılık değil. (Cihaz India versiyon yurtdışı)
Evet böyle bir durumla da karşılaştım. Sebebini bilmiyorum. Neden kaynaklı onu da bilmiyorum.
Ancak cihazın sertifikalı gözükmesi ve Netflix hd olması için kolaylıkla baş ağrısı olmadan Root atmakla çözmek oluyor. Sizin söylediğiniz gibi tekrar rom kurmak cihazı sıfırdan ayarlamak olur. Ancak bazı arkadaşlar bunu yapınca yine aynı neticeni aldılar.
Çok ilginç. Bu cihazlar individual herkes de ayrı tür çalışıyor söylersek yanılmarız.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt