Rom [RN8Pro] crDroidAndroid 9.5 [Android 13] Tim Support 10/03/2024 | [AOSP]

Enes M.

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Paramedik
Konular
12
normal crdroid 3 5 gündür yanıt vermiyor hataları ile kafa yediriyordu şimdi bu çıktı iyice kafayı yedim :D tim abinin yaptığını kurdum şu an hocam
güzel hocam herhangi bir sorun yaşarsanız destek kanalından ingilizce bir şekilde hızlı destek alabilirsiniz.
Tim josten ailesine hoşgeldiniz :)

Waluigi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Caner
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
26
Görür görmez hemen evox üzerine dirty flash yapıp kullanmaya başladım, daha akıcı geldi. Gözüme çarpan tek sorun yüz tanıma kilidini çalışmasına rağmen bazen kameraya bağlanamadığı için çalışmıyor. Yüz kilidini kapattığım zaman ise kamera bağlantı sorunu olmadı. Acaba magisk ve modüller yüzünden mi böyle oluyor?

Enes M.

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Paramedik
Konular
12
Görür görmez hemen evox üzerine dirty flash yapıp kullanmaya başladım, daha akıcı geldi. Gözüme çarpan tek sorun yüz tanıma kilidini çalışmasına rağmen bazen kameraya bağlanamadığı için çalışmıyor. Yüz kilidini kapattığım zaman ise kamera bağlantı sorunu olmadı. Acaba magisk ve modüller yüzünden mi böyle oluyor?
magisk modülleri ile ilgili olabilir.
ilk önce tüm magisk modullerini kaldırıp tekrar deneyin eğer sorun devam ederse ingilizce destek kanalından yardım alabilirsiniz.

Waluigi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Caner
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
26
magisk modülleri ile ilgili olabilir.
ilk önce tüm magisk modullerini kaldırıp tekrar deneyin eğer sorun devam ederse ingilizce destek kanalından yardım alabilirsiniz.
Evo'dan kalma bir modülü kaldırınca düzeldi sanırım. Bir de dikkatimi çeken ufak bir şey daha oldu. Hey google deyip google asistan açıldığında veya shazam ile şarkı bulduğunda titreşim olmuyor. Onu telegram kanalında sordum romdan kaynaklı gibisinden bir şey dediler.

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17

Mevcut Evolution X 6.7 kullanıcıları, ful sürümü TWRP üzerinden direk flashlayabilir. (Bu, yeni ROM'a geçiş için tercih edilen yöntemdir). Verileriniz ve uygulamalarınız kalacaktır. Geçiş yapmadan önce yalnızca güvenlik için verilerinizin yedeğini alın.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

crDroidAndroid 9.2 (Android 13) Tim Support

İşte karşınızda yeni güncellemesi ile crDroid 9.2 A13 Yapıya Sahip ve Tim Tarafından Desteklenen Custom Rom

Evolution X'in farklı bir yapımcı tarafından çıkmasının ardından 6.7 yapımcısı olan Tim tarafından farklı bir rom yayınlanacağını belirtmiştim.
Hatta Evo 6.7 için mevcut olan Türkçe destek kanalını bile bu yüzden sonlandırdık.

Normal şartlarda 8 Mart tarihinde yayınlanacak olan Rom erken bir tarihte yani 25 Şubat tarihinde yayınlandı ve erişime açıldı.
crDroid tabanlı olan rom diğer crDroid romuna nazaran GAPPS dahil olarak yayınlandı.(Vanilla sürüm mevcut fakat tavsiye edilmiyor.)

Stabiliteye önem veren yayıncımız uzun sürenin ardından bir rom yayınlandı ve bu romu yayınlarken crDroid altyapısını kullandı.

Şuan mevcut olan ve Darkjoker tarafından yayınlanan rom ile bağımsızdır. Bu yapı tamamen TimJosten tarafından güncellenecektir.

Henüz yeni yayınlandığı için Evo gibi kapak fotoğrafları malesef yok :) Ama en kısa sürede konu içeriği renklendirilecektir.

Gelelim yeni romumuzdaki yeni özelliklerimize

- V12.5.8 Küresel Sürüm

- SELinux

- OTA güncellemeleri (Artık güncelleme gelidiğinde TWRP ile UPDATE'e SONN)

- GApps dahildir (Vanilya sürümü de mevcuttur)

- TWRP, tam şifreleme desteğiyle birlikte gelir

- Özel: %100 işlevselliğe ve Belgeler moduna sahip Orijinal MIUI Kamera

- Özel: Ağır çekim video oynatma özelliğine sahip Orijinal MIUI Galerisi

- Dolby Atmos

- Yüz Kilidi Açma

- Pürüzsüz ve gecikmesiz 60 fps kullanıcı arayüzü

- Begonya desteği

- F2FS desteği

- Gcam için arabellek düzeltmesi, Ayarlar'da bir seçenek olarak dahil edilmiştir

- Ayarlanabilir Çağrı Kaydetme Özelliği

- Otomatik arama kaydı

- Oyun modu

- Hızlı şarj

- Ekran kaydı

- NFC, MIFARE

- VoLTE, Wi-Fi Araması

- Chromecast

- OK Google, Screencast , FM radyo, Ekran uyandırmak için çift dokunuş, aptX

- Artan parlaklık seviyeleri

- Karanlık ortamlarda ışık sensörünün artan hassasiyeti

- Karanlık Mod

- Özelleştirilebilir titreşim yoğunluğu ve süresi, uygulamalarda titreşim genliği desteği

- TikTok videoları donmuyor

- Tethering kısıtlamaları düzeltildi (isteğe bağlı)

- MTK Mühendis Modu

Yapımcı tarafından yayınlanan

TALİMATLAR

İlk kurulum (herhangi bir ROM'dan geçiş)​

1. TWRP kurulu olmalıdır.

2. "FULL" zip arşivini SD karta veya dahili depolamaya indirin.

3. TWRP kurtarma menusüne geçin.

4. Wipe/Advanced Wipe / System bölümünü silin.

5. "FULL" zip arşivini flaşlayın.

6. Telefonu yeniden başlatın.

7.Wipe/Format Date kısmına gelin ve "yes" yazarak telefonu sıfırlayın.

8. Format işleminden sonra Reboot System yapın ve Ayarlar - Ekran - Otomatik parlaklık'a gidin ve Ligt Sensor Calibration (Işık sensör kalibrasyonu) yapın.

Mevcut kurulumun güncellenmesi (OTA GÜNCELLEME)​

1. Ayarlar - Sistem - Güncelleyici

2. Sistemi güncelledikten sonra Ayarlar - Pil'e gidin ve Uygulamaları optimize etmeye zorla üzerine dokunun (30-60 dakika sürer).

Gelelim İndirme Linkine

ScreenShots

• Android OS version: 13
  • Security Patch Level: Şubat 2023
  • Build Author: Tim Josten
  • Source code:
  • Kernel Source code:
  • ROM Developer: crDroidAndroid Team

İngilizce Destek Kanalı:

XDA Forum Konusu:

❓Bilinen sorunlar ve ipuçları

- Magisk'in gecikmelere neden olduğu ve pil ömrünü çok azalttığı bilinmektedir. Bunu aklınızda bulundurun.

- Operatörünüz desteklemiyorsa VoLTE ve diğer arama özelliklerini devre dışı bırakın.

- ROM'daki sorunların çoğu uyumsuz Magisk modüllerinden kaynaklanmaktadır. Bir sorunu bildirmeden önce, tüm modülleri devre dışı bırakmayı ve yeniden başlatmayı deneyin. Yapımcı , Magisk'in kullanılmasını önermez.

- Özel çekirdekler ve diğer değişiklikler/yamalar yazar tarafından desteklenmez; destek yalnızca değiştirilmemiş sistem için sağlanır.

- Xposed, LSPosed, vb.'nin rastgele yerlerde rastgele hatalara neden olduğu bilinmektedir - bunu kullanmanın riski size aittir. Herhangi bir destek sağlanmayacaktır.

❌ Feragatname

Bu ROM, üçüncü şahıslar tarafından yapılmıştır ve herhangi bir garanti olmaksızın "olduğu gibi" sağlanmıştır. Hiçbir durumda Yapımcı, Yayıncı, Şahsım ve Forum herhangi bir talep, hasar veya diğer yükümlülüklerden sorumlu tutulamaz.

Hocam çok güzel konu olmuş elinize sağlık.
Hanımın telefonda deneyeceğim en kısa sürede.

Dip not olarak kurulum adımlarında 6. adımda cihazı yeniden başlatın demişsiniz. Sanırım yeniden twrpyi açın demek istediniz. Diğer türlü normal yeniden başlat yapılırsa format data yapılmadığı için cihaz açılmayabilir :)

Enes M.

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Paramedik
Konular
12
Evo'dan kalma bir modülü kaldırınca düzeldi sanırım. Bir de dikkatimi çeken ufak bir şey daha oldu. Hey google deyip google asistan açıldığında veya shazam ile şarkı bulduğunda titreşim olmuyor. Onu telegram kanalında sordum romdan kaynaklı gibisinden bir şey dediler.
Her sorun emin olun orada not alınıyor güncellemeler ile düzelir ve titrememe sorunu da pek bir sıkıntı çıkarmayacağı için ilerleyen güncellemelere bırakabilirler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam çok güzel konu olmuş elinize sağlık.
Hanımın telefonda deneyeceğim en kısa sürede.

Dip not olarak kurulum adımlarında 6. adımda cihazı yeniden başlatın demişsiniz. Sanırım yeniden twrpyi açın demek istediniz. Diğer türlü normal yeniden başlat yapılırsa format data yapılmadığı için cihaz açılmayabilir :)
OOO valla iyi göstermişsiniz konuyu ilk açışım aceleye geldi dikkat etmemişim hemen düzelteyim. :)

Omerdeqer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Gm5 plus
Konular
1
İlk çıktığı günden beri kullanıyorum hocam gerçekten telegram kanalında her soruna hemen cevap veren biri var sonunda 😁
Konuya ufak bir ekleme yapalım

Romu kurduktan sonra force optimise apps e tıklayın ve 1 saat sonra telefonu yeniden başlatın batarya kullanımını optimize eder ama etkisi sistem tam yerine oturunca başlar yani 1-2 gün içinde

Eline emeğine sağlık hocam rn8pro canlı halen 😁

Enes M.

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Paramedik
Konular
12
İlk çıktığı günden beri kullanıyorum hocam gerçekten telegram kanalında her soruna hemen cevap veren biri var sonunda 😁
Konuya ufak bir ekleme yapalım

Romu kurduktan sonra force optimise apps e tıklayın ve 1 saat sonra telefonu yeniden başlatın batarya kullanımını optimize eder ama etkisi sistem tam yerine oturunca başlar yani 1-2 gün içinde

Eline emeğine sağlık hocam rn8pro canlı halen 😁
İlk kurulumdan sonra da yapılabilir de tavsiye edilen ota güncellemeden sonra konuda da zaten mevcut.

Tim ailesin hoşgeldiniz :)

Omerdeqer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Gm5 plus
Konular
1
Hoş bulduk böyle bir geliştirici her telefona nasip olmaz o yüzden tim jostenden vazgeçeceğimi sanmıyorum 😁

mithatkurma

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mithat
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
0
Hocam tam evox i kurdum bunu gördüm napalım geçiş yapalım mı hemen?

Üst Alt