Yardım RN8P Rom Yazınca Sistem Çökmesi

mallda4411

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
RN8P
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Endonezya 12.5.6.0
Telefon Modeli
Redmi Note 8 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Elimde RGGIDXM yani Endonezya rom yüklü 12.5.6.0 olan bir RN8P var. Ben buna custom rom yüklemek istiyorum ancak şimdiye kadar denediğim 3 romda da sürekli olarak sistem çökmesi yaşıyorum. Sistem çökmesinden kasıtım bootloop değil. Telefon açıkken system çöküyor kapat yada bekle uyarısı yiyorum sürekli zaten cihazın pek romu yok A14 yüklemek istiyorum lakin hep aynı durum yaşanıyor. Yüklemeyi başlarda bilmiyordum eski bir lenovo kullanıcıyım ve onda 2020 senesi itibariyle keyfim istedikçe twrpde rom yüklerdim. Xiaomi bu konuda biraz garip bir firma olduğu için halen tam olarak anlayabilmiş değilim lakin bulent872 hocamın kendisine teşekkür ederim yardımıyla EvoX denemesi yaptım sorunsuzdu yine system çökene ve telefon kendini kapatana kadar evoxden cherishosa geçtim onda kapanma olmuyordu ancak yine aynı sorundan müzdaribim. İlk denemelerimde firmware kurmuyordum çünkü kurmam gerektiğini bilmiyordum. Artık rom istiyorsa kuruyorum twrp üzerinden yinede çökme sorunu oluyor. Bu system çökmesi neden olur? Nasıl aşabilirim? H.kadioglu mümkünse hocam sizden cevap alabilirsem makbule geçer. Cihazda şuan fastboot resmi rom kurulu twrp yok ama kurmak 5 dakikamı almayacaktır.

merayemirhan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Poco F3
Meslek
Öğrenci
Konular
48
MTK cihaz hocam normal bence not 8 pro olup brıcke sokan cok

Oyla:

mallda4411

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
RN8P
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
MTK cihaz hocam normal bence not 8 pro olup brıcke sokan cok
Yazdığımı okumadınız sanırım telefon brick olmuyor android açıkken system çöküyor brick olması benim iş bilmezliğimden oluyordu fw isteyen roma düz kurulum yapınca loopa düşüyordu sürekli fastboottan stock rom basıyordum şimdi daha fazla bilgim var ama bu sorunu çözemiyorum

Oyla:

Fettah04

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fettan
Cihazım
İpad mini 6 256
Konular
1
Yazdığımı okumadınız sanırım telefon brick olmuyor android açıkken system çöküyor brick olması benim iş bilmezliğimden oluyordu fw isteyen roma düz kurulum yapınca loopa düşüyordu sürekli fastboottan stock rom basıyordum şimdi daha fazla bilgim var ama bu sorunu çözemiyorum
Durum eğer yakın bir zamanda oluşmuşsa emmc sorunu olabilir ve maalesef tamiri zor ama yazılımsal bit sorun ise teknisyenler yardımcı olurlar

Oyla:

mallda4411

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
RN8P
Konular
4
Durum eğer yakın bir zamanda oluşmuşsa emmc sorunu olabilir ve maalesef tamiri zor ama yazılımsal bit sorun ise teknisyenler yardımcı olurlar
Bu durum sadece custom romlarda oluyor stock roma dönünce sorun yok rom bozuk diyebilirsiniz 3 rom denedim 3üde aynı sanırım yükleme aşamasında hata yapıyorum ama çözemedim cihazda bir sorun yok bir ara hard brick yaptım ve geri döndürdüm cihazı hintli kardeşim sağ olsun

Oyla:

Enes M.

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Paramedik
Konular
12

Şu konumdaki kurulum aşamaları ile telefona bir crDroid kurarmısınız.
Konuda bulunan TWRP'yi kullanın.
Ve eğer mümkünse ilk önce cihaza MIUI 12 sürümünü fastboot ile kurup daha sonra bu custom romu kurun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve eğer mümkünse ilk önce cihaza MIUI 12 sürümünü fastboot ile kurup daha sonra bu custom romu kurun.
MIUI Kurarsanız global sürümü kurun.

Oyla:

mallda4411

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
RN8P
Konular
4

MIUI Kurarsanız global sürümü kurun.
Crdroidde de aynı sorunu yaşıyorum hocam zaten cihaz 12.5.6 kurulu yani ya konuyu okumadan yorum yapıyorsunuz yada konuyu anlamıyorsunuz.

Cihazda MIUI 12 12.5.6.0 Global rom yüklü resmi rom bunu üstüne son sürüm 3.6.0 twrp kuruyorum bunda da sorun yok.

Gel gelelim işin saçma kısmına romların açıklamasında ne yazıyorsa o işlemler aynen tekrarlıyorum crDroid üzerinden anlatayım.

Romları XDA forumdan alıyorum ve orada ne yazıyorsa ona göre işlem yapıyorum harici twrp istiyorsa onuda kuruyorum.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Burada yazdığı gibi özel recovery istiyor ve kuruyorum pbrp cihaz bu recoveryi kurunca dosyaları kilitliyor faskofaskfkosakoa adıyla görüyorum işlem yapamıyorum. Diğer romlarda da buradaki yazı aynen var sadece bazılarında firmware istiyor firmware kurupta üstüne kuruyorum yine sistem çöküyor. Gapss opsiyonel yazıyor 3 romda da gapps atmadığım için sorun yaşıyor olabilir miyim?

Oyla:

merayemirhan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Poco F3
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Crdroidde de aynı sorunu yaşıyorum hocam zaten cihaz 12.5.6 kurulu yani ya konuyu okumadan yorum yapıyorsunuz yada konuyu anlamıyorsunuz.

Cihazda MIUI 12 12.5.6.0 Global rom yüklü resmi rom bunu üstüne son sürüm 3.6.0 twrp kuruyorum bunda da sorun yok.

Gel gelelim işin saçma kısmına romların açıklamasında ne yazıyorsa o işlemler aynen tekrarlıyorum crDroid üzerinden anlatayım.

Romları XDA forumdan alıyorum ve orada ne yazıyorsa ona göre işlem yapıyorum harici twrp istiyorsa onuda kuruyorum.

Burada yazdığı gibi özel recovery istiyor ve kuruyorum pbrp cihaz bu recoveryi kurunca dosyaları kilitliyor faskofaskfkosakoa adıyla görüyorum işlem yapamıyorum. Diğer romlarda da buradaki yazı aynen var sadece bazılarında firmware istiyor firmware kurupta üstüne kuruyorum yine sistem çöküyor. Gapss opsiyonel yazıyor 3 romda da gapps atmadığım için sorun yaşıyor olabilir miyim?
project elixir deneyin isterseniz

yani stock da sıkıntı yok ama bazı aosplerde sıkıntı yasıosunuz ben oyle anladım

yani stock da sıkıntı yok ama bazı aosplerde sıkıntı yasıosunuz ben oyle anladım

gapps içinde hocam

Oyla:

mallda4411

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
RN8P
Konular
4

gapps içinde hocam
elixir crdroid evoX ve cherios denedim hepsinde aynı durumu yaşadım stock romda sorun yok customa geçince system sürekli çöktü bildirimi atıyor

Oyla:
Üst Alt