Yardım Rn12pro5g root ve bootloop

Mami1233

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Rn 12 Pro 5g
Konular
11
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 14 global
Telefon Modeli
Redmi note 12 pro 5g
Bootloader Kilidi
Açık
İyi akşamlar cihazıma root atmak istiyorum birkaç foruma baktığımda bootloopa düşmemesi için magisk delta kullanın diyorlar her cihazda işe yararmı magisk delta ona göre garantiye almak istiyorum bootloop olsa sürüm atsam nvdata uyarısı verir diye bir korkum var.

Mami1233

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Rn 12 Pro 5g
Konular
11
İlk denemeniz gereken yedekleme yöntemi:
twrp.img dosyanızı (cihazınızla uyumlu olan) cihazın sd kartına attıktan sonra aşağıdaki komutları deneyin: (adb fastboot programları kurulu olmalı)
adb reboot bootloader
fastboot boot twrp.img
ikinci komut recovery yazılımını telefona yazmadan twrp yedekleme programını açar (bazı cihazlarda işe yaramayabilir)
twrp ile tüm sistemi yedeklemek mümkündür, özellikle aşağıdaki bölümleri ydeklemelisiniz:
boot, recovery, persist, nvram, nvdata (MTK cihazlarda), fsg, efsg, modem1, modem2 (SD cihazlarda) , system, data

Ayrıca cihaz farklı ama MTK cihaz olduğu için şu konuya da bir göz at: Yardım - İmei'yi spflashtool ile yedekleme
Hocam direk twrp kurup yedeklesem gene bir değişiklik olmaz demi?

Oyla:

curtana73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
38
Olur tabi ki ama yüklemeden önce bir yedek bulunsun ki orjinal roma dönebilesin, o yüzden dedim, direk flaşlayarak da yapabilirsin ama bir problem yaşama durumnda elinde yedek olmayacak en azından boot, recovery, nvram ve nvdata yedeği olmalı elinde.

Oyla:

Mami1233

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Rn 12 Pro 5g
Konular
11
Olur tabi ki ama yüklemeden önce bir yedek bulunsun ki orjinal roma dönebilesin, o yüzden dedim, direk flaşlayarak da yapabilirsin ama bir problem yaşama durumnda elinde yedek olmayacak en azından boot, recovery, nvram ve nvdata yedeği olmalı elinde.
Teşekkürler deniyeceğim birde hocam bazı konulara baktım işte imei atıldıysa yedek bir işe yaramaz diyorlar(Twrp resmi olmadığı için) doğrumudur

Oyla:

curtana73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
38
Doğrudur, çünkü farklı IMEI atma yöntemleri vardır, yazılım yöntemli imei atma kalıcı olmayabiliyor, ücretli imei atılması gerekebiliyor. En azından imei bilgisi yazılı olarak bir yerde bulunmalıdır (ücretli imei atma gerekecek olursa).

Oyla:

Mami1233

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Rn 12 Pro 5g
Konular
11
hocam fastboot boot twrp.img yapıyorum ama bulunamadı diyor cihazda olmasına rağmen

Oyla:

curtana73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
38
hocam fastboot boot twrp.img yapıyorum ama bulunamadı diyor cihazda olmasına rağmen
twrp.img cihazda değil adb/ fastboot dosyalarının bulunduğu dizinde olmalı. Yüklü değilse, platform-tools.zip dosyasını indir ve klasöre çıkart. Daha sonra twrp.img dosyasını bu klasöre kopyala, klasörün içine gir (cmd.exe = Komut İstemi çalıştırdıktan sonra) komutlar bu dizinde çalıştır. Mesela aşağıdaki gibi olacak: (dosyaları platform-tools dizinine çıkardığını farz edersek)
c:\platform-tools>adb reboot bootloader
c:\platform-tools>fastboot flash recovery twrp.img (twrpyi flaşlamak istiyorsan) komutları uygulamadan önce örjinal kablosu ile telefon bilgisayara bağlı ve tüm usb - fastboot sürücüleri kurulu olmalı.

Oyla:

Mami1233

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Rn 12 Pro 5g
Konular
11
twrp.img cihazda değil adb/ fastboot dosyalarının bulunduğu dizinde olmalı. Yüklü değilse, platform-tools.zip dosyasını indir ve klasöre çıkart. Daha sonra twrp.img dosyasını bu klasöre kopyala, klasörün içine gir (cmd.exe = Komut İstemi çalıştırdıktan sonra) komutlar bu dizinde çalıştır. Mesela aşağıdaki gibi olacak: (dosyaları platform-tools dizinine çıkardığını farz edersek)
c:\platform-tools>adb reboot bootloader
c:\platform-tools>fastboot flash recovery twrp.img (twrpyi flaşlamak istiyorsan) komutları uygulamadan önce örjinal kablosu ile telefon bilgisayara bağlı ve tüm usb - fastboot sürücüleri kurulu olmalı.
minimal adb ile denedim hata verdi bildiğim kadarıylada platform tools minimal adb ile aynı görevi görüyor yanlışmıyım?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-04-27 175354.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-27 175354.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 4
Oyla:

curtana73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
38
minimal adb ile denedim hata verdi bildiğim kadarıylada platform tools minimal adb ile aynı görevi görüyor yanlışmıyım?
Evet, ikisi de aynı, tek fark minimal kurduysan, herhangi bir dizinden adb ve fastboot komutları çalışır, platform tools ile yaparsan dizine girersin veya eski DOS sistemndeki PATH komutu ile yolu tanımlaman lazım.

Oyla:

Mami1233

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Rn 12 Pro 5g
Konular
11
Evet, ikisi de aynı, tek fark minimal kurduysan, herhangi bir dizinden adb ve fastboot komutları çalışır, platform tools ile yaparsan dizine girersin veya eski DOS sistemndeki PATH komutu ile yolu tanımlaman lazım.
yani bu hatayı almamak için platformtools kullanmak gerek

Oyla:
Üst Alt