Rom RiceDroid v5.0 UNOFFICIAL | Android 12L

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Hocam konuyu kirletmek istemiyorum ama şöyle bir sorunum var rom ile ilgili dün bahsetmiştim.Telefonun ekranı kapalı veya açıkken whatsap ve telegramdan gelen mesajlarda tepki yok ne ses nede titreşim.Ekran açıkken mesaj gelince sadece titriyor.Arada mesaj gelince hiç bildirim bile gelmiyor whatsapa yada telegrama girmesem yeni mesaj geldiğini görmicem yani.Ayarları baştan sonra kurcaladım yok.Bu 2 uygulamaya bildirim engeli filan mı koydum diye baktım oda yok.Uygulmaları silip yükledim yine aynı.Bende genel olarak bildirim sorunu var kısaca..Bazen mesaj gelince titriyor bazende sadece sesli uyarı veriyor hani benim ayarlarımda problem olsa hep aynı tepkiyi verir ama kafasına göre ya titriyor yada ses ve titreşim birlikte .. canı istemezse hiç bildirim bile vermiyor...Arkadaş bana 7-8 tane mesaj atmış whatsapp tan hiç mesaj sesi filan bişey yok 1 saat sonra girince gördüm mesajları..Bu süreçte wifi bağlantısı hiç kopmadı
Romu sıfırdan tekrardan kurun, eğer yaygın bir sorun olsaydı çözümü de olurdu ancak aylardır kullanıyorum ne ben böyle bir şey yaşadım ne yasayani gördüm.

Ek olarak pil ayarlarından Ricedroid bekleme yöneticisini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz eğer aktif ise. Sistem>Ricedroid Labaratuvarı seçeneğinden pil performansı ile ilgili açık ayarlar varsa onları devre dışı bırakabilirsiniz.

oktaydemirtass

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
oktay
Cihazım
Mi 9T
Konular
2
Kullandığın gcam ve config varsa link verirmisiniz? Aşağıdaki 8.1 sürümlerinde xlm yükselince gcam donuyor. Başka romlarda bunu yapmıyordu

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Kullandığın gcam ve config varsa link verirmisiniz? Aşağıdaki 8.1 sürümlerinde xlm yükselince gcam donuyor. Başka romlarda bunu yapmıyordu

Bunu kullanıyorum, config kullanmıyorum

oktaydemirtass

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
oktay
Cihazım
Mi 9T
Konular
2
Hocam birde gms doze ve raiden tweaks modülünü kullanıyorum. Whatsappa girdiğim de bağlantınız kontrol ediliyor diyo biraz bekledikten sonra mesajlar geliyo. İnternetimde herhangi bir sorun yok sadece whatsapp da yapıyor bunu. Pil optimizasyonu da whatsapp için kapalı. Gms modülünde de bildirim gecikmesi için yazılan kod var onu da kullanıyorum ama telefona uzun süre bakmayınca bu tarz sorun yaratıyor

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Hocam birde gms doze ve raiden tweaks modülünü kullanıyorum. Whatsappa girdiğim de bağlantınız kontrol ediliyor diyo biraz bekledikten sonra mesajlar geliyo. İnternetimde herhangi bir sorun yok sadece whatsapp da yapıyor bunu. Pil optimizasyonu da whatsapp için kapalı. Gms modülünde de bildirim gecikmesi için yazılan kod var onu da kullanıyorum ama telefona uzun süre bakmayınca bu tarz sorun yaratıyor
Gms mode sadece Google uygulamalarını optimize eder wp'ye etkisi yoktur. İnternetiniz ile ilgili bir sorun yoksa WhatsApp'ı silip tekrar yükleyin. 1,5 aya yakın olsu bahsettiğiniz sorunları hiç yaşamadım. Bende de gms doze var, Rt'yi kullanmıyorum genel kullanımda çok bir batarya geri dönüşü alamadım onun yerine Ricedroid labaratuvarda ki seçenekleri denemenizi öneririm eğer RT kullanmanızın sebebi pil performansı ise.

Bunun yanında Kernel'i guncelleyebilirsiniz, ben en güncel olanı kullandığım için yaşamıyor olabilirim bu sorunu, sorunun kaynağı Kernel de olabilir.

oktaydemirtass

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
oktay
Cihazım
Mi 9T
Konular
2
Sadece sosyal medya kullandığım için Rt'yi batarya daha uzun gitsin diye kullanıyorum hocam. Önceki sayfalarda yorumlarınızı görünce romla beraber Rt ve vantom kernel kurmuştum bataryaya etkisi var mı şuan bilmiyorum.

İnfinity kernele dönüp tekrar deneyeyim hocam detaylı yorumunuz için teşekkür ederim

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Sadece sosyal medya kullandığım için Rt'yi batarya daha uzun gitsin diye kullanıyorum hocam. Önceki sayfalarda yorumlarınızı görünce romla beraber Rt ve vantom kernel kurmuştum bataryaya etkisi var mı şuan bilmiyorum.

İnfinity kernele dönüp tekrar deneyeyim hocam detaylı yorumunuz için teşekkür ederim
Güncel İnfinity'i kullanmanızı öneririm, Vantom'un son versiyonları pek başarılı değil.

lanetim123

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yusuf
Cihazım
mi 9 t
Konular
1
merhaba kilit ekranındaki saat ayarını ve ana ekrandaki tarih ve 8 saat uyu yazan yerin ayarlarını bulamadım nasıl değiştirebilirim.

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
merhaba kilit ekranındaki saat ayarını ve ana ekrandaki tarih ve 8 saat uyu yazan yerin ayarlarını bulamadım nasıl değiştirebilirim.
Kilit ekranında ki saatin bir bildirim yokken bir de bildirim varken olmak üzere iki şekli var. Küçük ve büyük oluyor.

Ayarlar>Ekran>Kilit Ekranı>Çift Çizgili saat ayarını kullanarak bildirim olmasa bile küçük boyutlu saati kullanmaya ayarlayabilirsiniz onun dışında başka bir ayar yok diye biliyorum.

Ana ekranda ki mesajı kaldırmak için ana ekranda boş bir yere basılı tutun, ana ekran ayarlarına girin. Oradan da Ana Ekran seçeneğini seçin. Rastgele mesaj gibi bir seçenek olacak tam hatırlamıyorum onu kapatabilirsiniz mesajı gizlemek için.

lanetim123

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yusuf
Cihazım
mi 9 t
Konular
1
Kilit ekranında ki saatin bir bildirim yokken bir de bildirim varken olmak üzere iki şekli var. Küçük ve büyük oluyor.

Ayarlar>Ekran>Kilit Ekranı>Çift Çizgili saat ayarını kullanarak bildirim olmasa bile küçük boyutlu saati kullanmaya ayarlayabilirsiniz onun dışında başka bir ayar yok diye biliyorum.

Ana ekranda ki mesajı kaldırmak için ana ekranda boş bir yere basılı tutun, ana ekran ayarlarına girin. Oradan da Ana Ekran seçeneğini seçin. Rastgele mesaj gibi bir seçenek olacak tam hatırlamıyorum onu kapatabilirsiniz mesajı gizlemek için.
teşekkürler hallettim

Üst Alt