Yardım Resmi 5+ ses sorunu ölmek istiyorum forum!

hoho

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
hoho
Cihazım
android
Konular
11
Herkese tekrardan merhaba! (Sorunu çözemediğim taktirde Herkese elveda olabilir)

Redmi 5 plus 64gb global MIUI 9 kararlı yüklü telefonun ses kalitesi bana ya kaynar suyu ya kendimi si...recek

Gün içerisinde ciddi ciddi moralinin bozmasına sebep olan bu durumu düzelmek için tüm forum ahalisinden yardım istiyorum.

Beni anlayabilmeniz açısından biraz kendimden bahsedeyim;

Çocukluğumdan beri kaliteli müzik dinleme konusunda özen gösteren abilerim yüzünden bulaşan bu hastalık sayesinde en ufak ses bozukluğunu dahi şarkı çalarken hissedip dinlediğim şeyden keyif almak yerine ruhumu tatmin edemeyip aşırı huzursuzluk yaşıyorum.

Büyük iflaslar ve parçalanmış bir ailenin en küçük bireyiyim ergenlik döneminde de o kavgalardan gürültüden ve hayattan tek kaçış noktam müziktir. (hala öyle)

90 lıyım 96 yılında biraderin buz mavisi şahin s inde bile Pioneer teyp ve alpine ekolayzır ile dinlediğimiz ;jean Michel jarr, Enigma, Tiesto , Benny benassi , Faithless , Paul Van dayk, system f . küçük abimin walkmaninde; blind guardian , iron Maiden , metalica, dream theater kasetlerini dinleyerek büyüdüm.

Milenyum döneminde internetten 56 k modemle bir albümün inmesi için 3 gün gün beklerdim.

Eskiden pederde para vardı. bense zengin bir insan değilim .. minimalist bir tarzım var . Giysi alırken pahalı olmamasına dikkat ederim. DeFacto , koton hatta lcw (LCW nin pantolonları hariç. üç beş ayda diz kısımları bozuluyor) candır, En fazla h&m Bershka falan .

Lakin müzik deyince yemem içmem hatta acıkmayayım diye wc ihtiyacımı erteleyip para biriktiririm. Eskiden orjinal kaset sonra CD şimdiyse data olarak para ile alıyorum.

Dini bütün bir insan olduğum söylenemez ama kul hakkından çok korkarım. Emek hırsızlığı yapmak huyum değildir.

Kulaklık benim için olmazsa olmaz. Zaman zaman bu telefon ile kulaklığı normal amaç ile kullanmak yerine kablosuyla ya kendimi boğazıma dolayıp boğmak yada yüksek biyere asmak için kullanmayı düşünüyorum artık.

Evet kulaklarım çok hassas gece uyurken yan odadaki ,antredeki, alt kattaki saatin pilini söker öyle uyuyabiliriim. Bunuda 7 aylık doğmuşum 1,5 ayım küvezde geçmiş bilen bilir oksijen zarar vermesin diye bebeklerin gözlerini bağlarlar . Dünyaya sadece sesleri dinleyerek gelmişim sanırım bu yüzden ses konusunda bu kadar takıntılıyım yada bir duyum eksik olduğu için kulaklar gelişmiş gerçekten iyi duyuyorum :)

Telefon arayüzü bazı kulaklıklarımı tanımıyor bile
Tanıdıklarında da güzel ses vermiyor.

Sürekli kafamda olması yüzünden kulaklık seçerken rahat olmasına dikkat ederim.

Sorun yaşadığım kulaklıklarımın isimlerini de yazayım sizde de olup sorun yşamıyorsanız ben telefonu garantiye göndereyim yada başka çözüm arayalım;

Favorim olan sennheiser amperior ( alüminyum ) : bunda ses yükseltme kısma dahi çalışmıyor orta tuş ile sadece pause unpause yapabiliyorum. Ses ise kulaklık kapasitesinin yüzde 20 sini dahi vermiyor.

Daha rahat olan kullandığım; harman / kardon soho : bunda da tuşlar aynı ve ses kalitesi olağanın çok altında . MIUI kulaklıklar ve efektler bölümünde kulaklığı bile tanımıyor.

Flac uzantılı müziklerde bile durum aynı.

Ne olur bu kardeşinize bir çözüm yolu gösterin kendimi depresyonda gibi görüyorum. sanki sevgilimden ayrılmış yada sevdiğim birini kaybetmiş gibi hissediyorum..

Yardım edin forum yardım ed......

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
Xiaomi 15
Konular
45
Bende sizin gibi, müzik konusunda takıntılı biriyim. 1 Allahın günü müziksiz geçmez günüm. Spotify'ı ücretli kullanan, SoundCloud'u olabildiğince aktif kullanan, müzik indirirken 320kbps kalitesinde olmasına ve müzik dosyasının isminin düzgün yazılmış olmasına(sanatçı, albüm ismi vs.) özellikle ve özellikle albüm kapağının olmasına, yoksa kendim MP3Tag Programıyla albüm kapağı ekleyen sapığın tekiyim. Benimde aynı şekilde sizinki gibi kulaklarım çok hassas. Yıllardır yüksek seste müzik dinlerim ve müziği dinlerken, ne anlam ifade ettiğinin yanı sıra, ritimlerine, müzik akışına kulak veririm. Ritimler ve akış, zihnime göre ne mantıkta ilerliyor buna bakarım, analiz ederim. "MÜZİK" kavramı bende, aynı sizde olduğu gibi çok geniş bir kavramdır. Bu yüzden sizi kesinlikle çok iyi anlıyorum. Şuan kullandığım kulaklığı bilseniz, gülersiniz bana belki. General Mobile 5 Plus'un orjinal kulaklığını kullanıyorum. 25 TL evet ama bu zamana kadar durumumun, alım gücümün yettiği kadar olan kulaklıklar kullandım. Ama hiçbiri bu 25TL'lik kulaklık kadar tatmin etmedi beni. Cidden insanın inanası gelmiyor. beat varken JBL varken, 25TL'lik kulaklık nasıl performans verebilir ki ? diyor insan. Veriyor işte. Emin olun tatmin ediyor hocam.

Yazdığınız şeylerin hepsini okudum. Profesyonel bir önerim yok ama, benimde kullandığım ve yararlandığım birkaç bilgi var elbette.

Hemen anlatayım size hocam ;

Bilgisayarda kullandığım bir program var. MP3Gain isminde. Bazen internetten müzik indirdiğimde, desibeli az olduğunda, bu program yardımcı oluyor bana. MP3 Dosyasının desibelini, kalite kaybı olmadan, hatta üzerine kalite baabında bişeyler ekleyerek, daha canlı ve tok çıkmasını sağlıyor. Benim yıllardır kullandığım ve işime yarayan bir program.

Anlatıma geçeyim . .

1. Müzik dosyamızı, programın boş yerine atıyoruz.
2.Ardından "Parça Analizi" dediğimizde, dosyamızın desibeli çıkıyor.
3. Eğer resimde gördüğünüz değerlerin altında ise, yine resimde gördüğünüz değerleri, kırmızı kutucuk içine aldığım bölüme yazıyoruz.
4. Sonra "Parça Kazancı" diyoruz ve işlem TAMAM.

Bazı kullanıcılarda etki etmiyor olabilir, ama dediğim gibi, senelerdir kullanıyorum bu programı ve işimi her daim gördü. Müzik indirirken 320kbps kalitesinde olması gerektiğini söylememe gerek yoktur sanırım ? Zaten belirttiğim kalite değerinde olmazsa, önerdiğim programdan da verimli sonuç alamayacaksınız.

Bir diğer çözüm önerim ise cemilsen Hocamıza ait bir çözüm yoludur. Yalnız bunun için ne yazık ki ROOT gerekiyor. Ben yine de anlatayım size ;

1. Cihazı rootladiktan sonra "Es Dosya Yöneticisi" Google Play'den kurun.
2. Es Dosya Yöneticisini başlatın ve menüden "ROOT" seçeneğini aktif edin.
3. System/Etc klasörünü açıp mixer_paths_vince_global.xml dosyasını açın.
4. Bu dosyanın 1221 ve 1222 numaralı satirindaki Rx1 ve Rx2 değerlerini 85 yapın.
5. 85 üstü de yapabilirsiniz ama seste biraz bozulma yapar. 85 ideal bence. Dosyayı kaydedip telefonu kapatıp açın.

Bu kadar. Bu arada bende Redmi 5 Plus kullanıyorum. Ama ben denemedim, şuan ses kalitesinden memnun olduğum için ama ilerde deneyebilirim belki. Neden olmasın.

Benimde elimden gelen, bildiklerim bu kadar hoho Hocam. Umarım bi çözüm yolu bulursunuz.

Ekli dosyalar

• gain.png
    gain.png
    57,2 KB · Görüntüleme: 13
  • 2. Yöntem.jpg
    2. Yöntem.jpg
    135,8 KB · Görüntüleme: 11
Oyla:

AndTurk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Durmuş
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
15
Keşke dediğiniz gibi Allah başka dert vermese...
Yukarıda da söylediğim gibi dertlerimden kurtulup bir an olsun rahatlamak nefes almak için müzik dinliyorum.

Teşekkürler skorpi hocam kendisine mesaj atıp yardım isteyeceğim. İlginiz için teşekkürler.

Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim.
Başka ucuz telefon alıp diğer kamera yada hızlı şekilde internette gezinmeyi bırakmak istemiyorum sadece müzik dinlemek için ekstra olarak alıp kullanmak yerine sahip oldugum walkmanler var lakin SoundCloud Spotify gibi müzik platformlarına ücret ödüyorum ve onlardan mahrum kalmış olucam walkman yada eski telefon ile gezersem. Sanırım çözüm bulamazsam bu şekilde yapıcam.

Uzun yazımda ekolayzırın kulaklıklarımla uyum problemi olduğunu ve kaliteli kulaklıklar kullandığımı yazmıştım. Keşke vaktiniz olsaydı da okusaydınız ve sizin yazdıklarınızın bir çoğunun cevabının yazımda olduğunu görüp birde yazmakla şimdi ise bu mesajı okumakla falan zaman kaybetmezdiniz :)

Sizde de mi redmi 5+ kullanıyorsunuz acaba ?
Bu söylediğiniz acaba benim telefonumda mı bir problem var diye düşündürdü. :/

Rot konusunu bende düşünüyorum yapan arkadaşlar telefonun diğer fonksiyonlarında hatalar olduğunu söylüyor ; Instagram , watsapp facebook , kilit ekranı , şarj problemi gibi. Birde rot yaptıktan sonra da problem çözülmezse cihazim garantiden yararlanamayacağı için ve çözemezsem geri göndermek istediğim için beni korkutuyor .

Yine de vakit ayırdığınız için teşekkürler.

Jak girişli Xiaomi lerin genelinde böyle kulaklık problemi var sanırım.. Bluetooth kulaklığı bende pek tercih etmiyorum ses kalitesi kablolunun hazzını yaşatmıyor. bir de onun şarjı ayrı diğer cihazın ayrı bitiyor. :)

Rot olayını diğer arkadaşa da yazdığım gibi telefonun garantisinin bozulmaması için uzak durmak istiyorum. Rotsuz bir şekilde çözmemin bir formülü yoksa şu beta olan MIUI 10 un kararlı olmasını bekleyim diyorum ama ne zaman çıkacak? eğer uzun sürecekse mecburen dediğiniz gibi yaparım. Yada iade edeceğim.

Ek olarak USB ses kartı alıp micro USB dönüştürücü ile takıp dinlemeyi bile düşünüyorum güç tüketimi düşük bi cihaz bulsam öyle de yapabilirim.
Root yapmadan çözümü yok malesef o halde en iyi seçenek telefonu satıp Lg v30 almaktır

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
cantara hocam hakkatten daha simdi ogrendim mi6 da hifi oldugunu:) gsm arena dahi yazmamis bunu aslinda biyle detaylari atlamaz yazarlardi mia1 mi5x icinde hifi oldugu yaziyor ama.nekadar dogru bilmiyorum.
ama.mi6 nin ses kalitesi orjinal yaziliminda cok kisikti ve donusturucu ile hic ama hic bi ise yaramiyordu gercekten xiaomi anc kulaklik olsa belki onunla fark edilir ama oda cok pahali:)

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt