Yardım Resmi 5+ ses sorunu ölmek istiyorum forum!

hoho

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
hoho
Cihazım
android
Konular
11
Herkese tekrardan merhaba! (Sorunu çözemediğim taktirde Herkese elveda olabilir)

Redmi 5 plus 64gb global MIUI 9 kararlı yüklü telefonun ses kalitesi bana ya kaynar suyu ya kendimi si...recek

Gün içerisinde ciddi ciddi moralinin bozmasına sebep olan bu durumu düzelmek için tüm forum ahalisinden yardım istiyorum.

Beni anlayabilmeniz açısından biraz kendimden bahsedeyim;

Çocukluğumdan beri kaliteli müzik dinleme konusunda özen gösteren abilerim yüzünden bulaşan bu hastalık sayesinde en ufak ses bozukluğunu dahi şarkı çalarken hissedip dinlediğim şeyden keyif almak yerine ruhumu tatmin edemeyip aşırı huzursuzluk yaşıyorum.

Büyük iflaslar ve parçalanmış bir ailenin en küçük bireyiyim ergenlik döneminde de o kavgalardan gürültüden ve hayattan tek kaçış noktam müziktir. (hala öyle)

90 lıyım 96 yılında biraderin buz mavisi şahin s inde bile Pioneer teyp ve alpine ekolayzır ile dinlediğimiz ;jean Michel jarr, Enigma, Tiesto , Benny benassi , Faithless , Paul Van dayk, system f . küçük abimin walkmaninde; blind guardian , iron Maiden , metalica, dream theater kasetlerini dinleyerek büyüdüm.

Milenyum döneminde internetten 56 k modemle bir albümün inmesi için 3 gün gün beklerdim.

Eskiden pederde para vardı. bense zengin bir insan değilim .. minimalist bir tarzım var . Giysi alırken pahalı olmamasına dikkat ederim. DeFacto , koton hatta lcw (LCW nin pantolonları hariç. üç beş ayda diz kısımları bozuluyor) candır, En fazla h&m Bershka falan .

Lakin müzik deyince yemem içmem hatta acıkmayayım diye wc ihtiyacımı erteleyip para biriktiririm. Eskiden orjinal kaset sonra CD şimdiyse data olarak para ile alıyorum.

Dini bütün bir insan olduğum söylenemez ama kul hakkından çok korkarım. Emek hırsızlığı yapmak huyum değildir.

Kulaklık benim için olmazsa olmaz. Zaman zaman bu telefon ile kulaklığı normal amaç ile kullanmak yerine kablosuyla ya kendimi boğazıma dolayıp boğmak yada yüksek biyere asmak için kullanmayı düşünüyorum artık.

Evet kulaklarım çok hassas gece uyurken yan odadaki ,antredeki, alt kattaki saatin pilini söker öyle uyuyabiliriim. Bunuda 7 aylık doğmuşum 1,5 ayım küvezde geçmiş bilen bilir oksijen zarar vermesin diye bebeklerin gözlerini bağlarlar . Dünyaya sadece sesleri dinleyerek gelmişim sanırım bu yüzden ses konusunda bu kadar takıntılıyım yada bir duyum eksik olduğu için kulaklar gelişmiş gerçekten iyi duyuyorum :)

Telefon arayüzü bazı kulaklıklarımı tanımıyor bile
Tanıdıklarında da güzel ses vermiyor.

Sürekli kafamda olması yüzünden kulaklık seçerken rahat olmasına dikkat ederim.

Sorun yaşadığım kulaklıklarımın isimlerini de yazayım sizde de olup sorun yşamıyorsanız ben telefonu garantiye göndereyim yada başka çözüm arayalım;

Favorim olan sennheiser amperior ( alüminyum ) : bunda ses yükseltme kısma dahi çalışmıyor orta tuş ile sadece pause unpause yapabiliyorum. Ses ise kulaklık kapasitesinin yüzde 20 sini dahi vermiyor.

Daha rahat olan kullandığım; harman / kardon soho : bunda da tuşlar aynı ve ses kalitesi olağanın çok altında . MIUI kulaklıklar ve efektler bölümünde kulaklığı bile tanımıyor.

Flac uzantılı müziklerde bile durum aynı.

Ne olur bu kardeşinize bir çözüm yolu gösterin kendimi depresyonda gibi görüyorum. sanki sevgilimden ayrılmış yada sevdiğim birini kaybetmiş gibi hissediyorum..

Yardım edin forum yardım ed......

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Geçmiş olsun..Forumumuzun kulaklık konusundaki en engin bilgi ve birikime sahip Sayın AndTurk hocamızın size en doğru yolu göstereceğinden ve çarenize derman olacağından en ufak bir şüphem yok...

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

Oyla:

kacaksevgilim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco F4 pro
Konular
23
Olaya farklı bir yerden yaklaşacağım.
Gerek mi4 , gerekse redmi note 5 kullanmış birisi olarak xiaomi'nin kulaklık ses kalitesi beklentilerimin altındadır,(ses şiddeti olarak değil kalite olarak)
en baba kulaklığıda taksanız tatmin etmez müzik kulağı olanlar için.

30'u aşkın telefon kullanmışımdır, hayatımda kulaklık ses kalitesi bakımından memnun eden sadece iki telefon oldu.
bunlarda Siemens SX1 ve Benq-Siemens SXG75.

şuan bile bol sıfırlı telefonlar bu kaliteye yaklaşamadı , benim dinlediklerim, kullandıklarım arasında(iphone hariç tutuyorum )
kullandıkları çipset veya yazılım nedir bilmyorum ama , bu kulakların telefonda duyup duyabileceği en kaliteli müzik sesini veren sadece bu iki telefondu.
Genelde telefonlar bas ve tizi ayarlayamaz , yada derinliği kaçırır.
misal bas veriri ama tizi duyamazsın, yada tam tersi. EQ adı verilen yazılımla müzik kalitesini hiç eden şey ile bunu dengelemeye çalışıyorlar te 15 yıldır ama işe yaradığı tek bir telefon modeli görmedim.

son 6 yıldır kullandığım hiçbir telefon bu kaliteye yaklaşamadığı için telefondan kulaklıkla müzik dinleme hobisini bir kenara attım.
Bu istisnayı yukarıda yazdıgım iki model dışında tutuyorum

bas+ denlik+doygun tiz verebilen bu iki eski cep telefonlardan birini bul derim. Tahminen 150 tl civarı. İstanbul'da falan yaşıyorsan doğubank gibi yerleri dolaş derim.
İçerisinden çıkan 10 tl lik kulaklık bile bunları yapabiliyordu. (3 mm jack dönüştürücü alman lazım eğer kendi kulaklığın ile dinlemek sitiyorsan)

Oyla:

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Hocam bildiğim kadarıyla içinde kulaklık takınca ekolayzır modları var xioami cihazlarda bunları denedin mi bilmiyorum çok uzun yazdığından hepsini okuyamadım. Bence bu kadar çok şey yazmak yerine kısa ve anlaşılabilir bir dil kullanmak çözüme daha çabuk kavuşturur.Şuana kadar kullandığım cihazlarda kulaklık performansından inanılmaz memnunum.Kulaklıkta önemli bu tip konularda. Rootlayıp dolby yüklemekte oldukça işine yarayabilir.

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
kulaklik sesi yuzunden mi6 ile.yollari ayirdim ben ugrasamadim cin romunun ses dosyalarini flashlamaya mix2 kullaniyorum kulaklik sesi harika ama cevirici olayi ha bire bozuyor iste:) b.t kulaklik kullaniyorum onunda ses kalitesi kablolu kadar olmuyor

Oyla:

AndTurk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Durmuş
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
15
Sesi yükseltmek ve kaliteli hale getirmek için aşağıda belirttiğim modları uygulayabilirsiniz

1-Cihaz rootlu ve magisk manager kurmanız gerekli
2-magisk manager üzerinden şu modülleri kur Modüller: Dolby atmos LeEco le max2 - ainur sauron II - airaudio stream your music - audio modification Library
Her bir modülü sırası ile kur ve her bir kurulum sonrası cihazı yeniden başlat.
Kurulum tamamlandıktan sonra eko ve dolby ayarlarını yapıp keyfine bak

NOT: Telefondan beklentin ses ve kamera üzerine ise Lg v30+ alabilirsin çift Dac ile bir cep telefonundan bulabileceğin en iyi ses bu cihazda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekli dosyalar

• Magisk-v16.0(1600).zip
    5,3 MB · Görüntüleme: 2
  • MagiskManager-v5.8.3.apk
    1,9 MB · Görüntüleme: 275
Son düzenleme:
Oyla:

hoho

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
hoho
Cihazım
android
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Allah başka dert vermesin. Konu saplantı haline gelmiş gibi duruyor lütfen uzmandan destek almaktan çekinmeyin

Keşke dediğiniz gibi Allah başka dert vermese...
Yukarıda da söylediğim gibi dertlerimden kurtulup bir an olsun rahatlamak nefes almak için müzik dinliyorum.

Geçmiş olsun..Forumumuzun kulaklık konusundaki en engin bilgi ve birikime sahip Sayın AndTurk hocamızın size en doğru yolu göstereceğinden ve çarenize derman olacağından en ufak bir şüphem yok...

Teşekkürler skorpi hocam kendisine mesaj atıp yardım isteyeceğim. İlginiz için teşekkürler.

Olaya farklı bir yerden yaklaşacağım.
Gerek mi4 , gerekse redmi note 5 kullanmış birisi olarak xiaomi'nin kulaklık ses kalitesi beklentilerimin altındadır,(ses şiddeti olarak değil kalite olarak)
en baba kulaklığıda taksanız tatmin etmez müzik kulağı olanlar için.

30'u aşkın telefon kullanmışımdır, hayatımda kulaklık ses kalitesi bakımından memnun eden sadece iki telefon oldu.
bunlarda Siemens SX1 ve Benq-Siemens SXG75.

şuan bile bol sıfırlı telefonlar bu kaliteye yaklaşamadı , benim dinlediklerim, kullandıklarım arasında(iphone hariç tutuyorum )
kullandıkları çipset veya yazılım nedir bilmyorum ama , bu kulakların telefonda duyup duyabileceği en kaliteli müzik sesini veren sadece bu iki telefondu.
Genelde telefonlar bas ve tizi ayarlayamaz , yada derinliği kaçırır.
misal bas veriri ama tizi duyamazsın, yada tam tersi. EQ adı verilen yazılımla müzik kalitesini hiç eden şey ile bunu dengelemeye çalışıyorlar te 15 yıldır ama işe yaradığı tek bir telefon modeli görmedim.

son 6 yıldır kullandığım hiçbir telefon bu kaliteye yaklaşamadığı için telefondan kulaklıkla müzik dinleme hobisini bir kenara attım.
Bu istisnayı yukarıda yazdıgım iki model dışında tutuyorum

bas+ denlik+doygun tiz verebilen bu iki eski cep telefonlardan birini bul derim. Tahminen 150 tl civarı. İstanbul'da falan yaşıyorsan doğubank gibi yerleri dolaş derim.
İçerisinden çıkan 10 tl lik kulaklık bile bunları yapabiliyordu. (3 mm jack dönüştürücü alman lazım eğer kendi kulaklığın ile dinlemek sitiyorsan)

Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim.
Başka ucuz telefon alıp diğer kamera yada hızlı şekilde internette gezinmeyi bırakmak istemiyorum sadece müzik dinlemek için ekstra olarak alıp kullanmak yerine sahip oldugum walkmanler var lakin SoundCloud Spotify gibi müzik platformlarına ücret ödüyorum ve onlardan mahrum kalmış olucam walkman yada eski telefon ile gezersem. Sanırım çözüm bulamazsam bu şekilde yapıcam.

Hocam bildiğim kadarıyla içinde kulaklık takınca ekolayzır modları var xioami cihazlarda bunları denedin mi bilmiyorum çok uzun yazdığından hepsini okuyamadım. Bence bu kadar çok şey yazmak yerine kısa ve anlaşılabilir bir dil kullanmak çözüme daha çabuk kavuşturur.Şuana kadar kullandığım cihazlarda kulaklık performansından inanılmaz memnunum.Kulaklıkta önemli bu tip konularda. Rootlayıp dolby yüklemekte oldukça işine yarayabilir.

Uzun yazımda ekolayzırın kulaklıklarımla uyum problemi olduğunu ve kaliteli kulaklıklar kullandığımı yazmıştım. Keşke vaktiniz olsaydı da okusaydınız ve sizin yazdıklarınızın bir çoğunun cevabının yazımda olduğunu görüp birde yazmakla şimdi ise bu mesajı okumakla falan zaman kaybetmezdiniz :)

Sizde de mi redmi 5+ kullanıyorsunuz acaba ?
Bu söylediğiniz acaba benim telefonumda mı bir problem var diye düşündürdü. :/

Rot konusunu bende düşünüyorum yapan arkadaşlar telefonun diğer fonksiyonlarında hatalar olduğunu söylüyor ; Instagram , watsapp facebook , kilit ekranı , şarj problemi gibi. Birde rot yaptıktan sonra da problem çözülmezse cihazim garantiden yararlanamayacağı için ve çözemezsem geri göndermek istediğim için beni korkutuyor .

Yine de vakit ayırdığınız için teşekkürler.

kulaklik sesi yuzunden mi6 ile.yollari ayirdim ben ugrasamadim cin romunun ses dosyalarini flashlamaya mix2 kullaniyorum kulaklik sesi harika ama cevirici olayi ha bire bozuyor iste:) b.t kulaklik kullaniyorum onunda ses kalitesi kablolu kadar olmuyor

Jak girişli Xiaomi lerin genelinde böyle kulaklık problemi var sanırım.. Bluetooth kulaklığı bende pek tercih etmiyorum ses kalitesi kablolunun hazzını yaşatmıyor. bir de onun şarjı ayrı diğer cihazın ayrı bitiyor. :)

Sesi yükseltmek ve kaliteli hale getirmek için aşağıda belirttiğim modları uygulayabilirsiniz

1-Cihaz rootlu ve magisk manager kurmanız gerekli
2-magisk manager üzerinden şu modülleri kur Modüller: Dolby atmos LeEco le max2 - ainur sauron II - airaudio stream your music - audio modification Library
Her bir modülü sırası ile kur ve her bir kurulum sonrası cihazı yeniden başlat.
Kurulum tamamlandıktan sonra eko ve dolby ayarlarını yapıp keyfine bak

NOT: Telefondan beklentin ses ve kamera üzerine ise Lg v30+ alabilirsin çift Dac ile bir cep telefonundan bulabileceğin en iyi ses bu cihazda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rot olayını diğer arkadaşa da yazdığım gibi telefonun garantisinin bozulmaması için uzak durmak istiyorum. Rotsuz bir şekilde çözmemin bir formülü yoksa şu beta olan MIUI 10 un kararlı olmasını bekleyim diyorum ama ne zaman çıkacak? eğer uzun sürecekse mecburen dediğiniz gibi yaparım. Yada iade edeceğim.

Ek olarak USB ses kartı alıp micro USB dönüştürücü ile takıp dinlemeyi bile düşünüyorum güç tüketimi düşük bi cihaz bulsam öyle de yapabilirim.

Oyla:

kacaksevgilim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco F4 pro
Konular
23
Hocam dolby yada diğer efek programları, gerçekten güçlü ve iş görür çipset olan telefonlarda tatmin edici sonuçlara ulaştırır.
Çoğu zaman hali hazırda az ses çıakrtan telefonların daha çok ses vermesi için kullanılıyor dolby yada fx
kötüyü süper hale getirmez.
Birde dolby için root gerektirmiyor.
Twrp ile geçici ön yükleme yapıp, dolby flashlayabilirsiniz.Telefonlar için yapılmış ses kartlarına baktım ama 600 tl'den başlıyor, ne kadar tatmine dici sonuç veriri muamma.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Xiaomi 2015 yılında Mi Note serisi ile birlikte 24bit/192KHz Hi-Fi kayıpsız kalitede müzik dinlemenize olanak sağlayan donanımı cihazlarına eklemeye başladı. Geçtiğimiz yıl sizinle benzer bir takıntıya sahip olduğum için Mi Note 2 almıştım ve hala son derece büyük bir keyifle müziklerimi dinliyorum. (Galiba aradan geçen bir kaç yılda yaşlandım, şu an bluetooth kulaklıkla bile rahatsız etmiyor. :) )

Sizin cihazınızda -ve diğer redmi cihazların hiç birinde- donanımsal olarak bu özellik bulunmuyor. Elbette ki yazılımsal olarak pek çok iyileştirme yapabilirsiniz ancak eğer ki kulaklarınız belirttiğiniz kadar hassas ise yapacağınız bu düzenlemelerin hiç biri sizi tatmin etmeyecektir. Farklı bir cihaz düşünebilirsiniz ya da yazılımsal iyileştirmelerle idare etmeye çalışabilirsiniz.

Tavsiyelerim ise ; öncelikle sizin kullanacağınız cihazda 3.5mm kulaklık çıkışı olması bir zorunluluk. Bluetooth kulaklıklar (her ne kadar aptx ciddi oranda kaliteyi yükseltse de yeterli olmuyor) veya Type-C üzerinden dönüştürücü ile alacağınız ses sizi kesinlikle tatmin etmez. Bir diğer seçenek ise Type-C kulaklıklar. Şahsen test etmedim ancak kullanan pek çok kişi son derece memnun olduklarını belirtiyorlar. ancak her halükarda Redmi 5 Plus ile hayalinizdeki ses kalitesine ulaşmanız mümkün değil çünkü donanımsal olarak cihazınız Hi-Fi ses desteklemiyor.

Xiaomi cihazlar özelinde ise Mi Note, Mi Note Pro, Mi Note 2 ve Mi6 dışında Hi-Fi desteği sunan cihaz bildiğim kadarıyla yok. Bu cihazlardan ise Mi6'da Hi-Fi bulunuyor ancak 3.5mm kulaklık çıkışı olmadığı için işe yaramıyor. Yani mutlaka Xiaomi kullanacağım ve Hi-Fi ses istiyorum diyorsanız Mi Note, Mi Note Pro veya Mi Note 2 kullanmak dışında bir seçeneğiniz yok. Bu cihazlardan birini alabilir ya da farklı markalara yönelebilirsiniz.

Oyla:
Üst Alt