Rehber Rehber sorunu

Ertuğrul56

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertuğrul
Cihazım
Xiaomi
Konular
2
Arkadaşlar, henüz mi max 2 alalı bir ay oldu, burada da yeniyim. Dün akşam arama yaptığım sırada önce isimler yerine numaralar görünmeye başladı. sonra gelen aramalarda da aynı şey oldu. Üstelik kişilere tanımlı resimlerde kayboldu. Daha sonra rehberde buluna kişilerde yaklaşık 250 kişi yok oldu, son zamanlarda kaydettiğim kişiler dışında kimse kalmadı son arama listesinde sadece numaralar görüyordu. Senkronize yi çalıştırdım değişen olmadı.Yeni olduğum için mi cloud boş görünüyordu,oradan güncelleme olmadı, google dan yaptım ancak geri gelmedi.çözüm bulamazsam fabrika ayarlarına dönmeyi düşünüyorum , ancak onunda nasıl olacağını bilmiyorum. Yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Kişiler'e giriş yaptıktan sonra yanındaki üç nokta ya giriş yap..
Sonra AYARLAR a giriş yap
Gelen Menüde KİŞİ LİSTELERİNİ AYARLA ya giriş yap
Gelen ekranın görüntüsünü alarak buraya aktar
Bakalım nasıl bir durum var..
Ona göre daha iyi yardımcı olabiliriz..

Ertuğrul56

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertuğrul
Cihazım
Xiaomi
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Görünen resim bu. Kişi fotoğrafları olmasına rağmen onlarda görünmüyor. Arayan rehberinde kayıt olanlardan ararsa isim yerine numaralar gorunuyor
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Oradan Google olanı ya da Kurumsal olanı seçmeniz gerekiyor..
Yani canlı olarak hangisini kullanıyorsanız, hangisinde düzeltme, ekleme yapıyorsanız o seçili olacak.
Burada hatalı olarak Seçili olan WhatsApp olmuş
Bir de biraz önce sözünü ettiğim üç nokta olan ayarlarda Fotografları ve bilgileri görüntüle seçeneği aktif olsun..
[doublepost=1530262992,1530262940][/doublepost]İlave olarak Sim Kart Kayıtlarını Göster seçeneği de pasif olsun.. Çünkü kullanılması tavsiye edilmiyor..
[doublepost=1530263053][/doublepost]NOT: Ya da Mi Hesabı nı kullanıyorsanız onu seçili tutunuz.(Biraz önce onu atlamışım)

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Hocam en sağlam yöntem, kişiler ayarlarından dışa aktar seçeneği ile telefon hafızasına bir vcard oluşturun. Daha bu dosyayı PC ye atıp gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra, rehberde bulunan tüm numaraların başına "+9" yaparak tekrar telefonunuza atın. Tekrar içe aktar seçeneği ile düzenlemiş olduğunuz dosyayı seçin. İşlem tamam.

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Ottoman
+9 eklemenin teknik olarak esprisi nedir ?
[doublepost=1530268992,1530268930][/doublepost]Bir de +9 'u otomatik olarak ekleyen bir uygulama var mıdır?

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Ottoman
Teşekkür ederim, işe yarıyor.
Ancak o uygulama kaldırılmış..
Onun yerine iyi çalışan bir uygulama buldum..
Contact Number Fix - Michael Yos
[doublepost=1530272190,1530271521][/doublepost]Edit:
Uygulama Adı: Country Code Fixer
Uygulamayı Yazan : Labsii

Ertuğrul56

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertuğrul
Cihazım
Xiaomi
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim, Ama sorun sizin anladığınızdan biraz daha fazla. Diğer telefondan buna geçerken gmail tanımlamasından sonra yaklaşık 350 rehber ismi otomatik buluttan yüklenmişti. şimdi 40-50 numara görünüyor. Arama ve mesaj ses ayarları kendiliğinden değişmiş.fotografları ve bilgileri görüntüle şıkkı seçili olmasına rağmen kişi fotografları görünmüyor,benaradığımda veya çağrı geldiğinde resim ekrana gelmiyor. Benim düşünce başka bir hesapla senkronize oldu veya virüs , güncelleme hatası gibi sebeplerle bu duruma düştü. Sanıyorum bilgisayarlarda olduğu gibi sistem geri yükleme mümkün değil. Onun yerine mecburen fabrika ayarlarına dönmem gerek. bu konuda bilgi verirseniz memnun olurum.

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Ertuğrul56
Ayarlarda fab.verilerine sıfırla diye bir yer var
orayı kullanabilirsiniz.

Öncelikle fabrika ayarlarına geri dönmeden önce bir kaç yöntem daha denemenizde yarar var..
Telefonunuzda kullanılan e-posta ları kaldırabilirsiniz(O e-postaların adı ve giriş şifrelerini bilmenizde fayda var)
Bu işlemden sonra telefonunuzda google play, rehber(kişiler) etkilenecektir.

sonra da telefonu kapatıp yeniden açarak yeniden o hesapları yeniden tanıtım yaptığınızda sorun düzelebilir.(Tabi sorunun durumuna göre değişir)

Bu söylediklerimi dikkatli yapmanızda yarar var.
Bunlardan önce de rehberinizin mutlaka yedeğini alın. (Outlook veya google(Rehberinize(kişiler) için hangisini tanıttı iseniz) de yer alan e-posta adresinize girerek dışa aktar seçeneğiyle bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz)

NOT: Eğer hotmail e ait e-postayı sadece rehber(kişiler) için tanıttı iseniz oradaki kişileri google adresinize aktararak ondan da kurtulabilirsiniz.

Üst Alt