Yardım Rehber kaybi

LoqqaL

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Samsung S21+
Meslek
Android Developer
Konular
23
Merhaba bugun ilk defa telefonumu uptra guc tasarruf moduna aldim konusurken sarj bitti. 2 saat sonra sarja taktim telefon acildi tum rehberim silinmis nasil geri getirebilirim yada benmi yanlis bir sey yaptim

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Onu diyorum hocam ben de. Zaten Google'da var, şimdi telefona da kopyalandı. Bir de Mi Cloud 'a aktarılırsa 3 kişi olacaklar. Google bunları kendisine de aldığında 5 olacaklar, sonra 7 v.s. çoğalıp gidecek. Senkron kapalı olursa da Google kişilerin anlamı kalmayacak. Bu nedenle sadece Google rehber kullanılmalı, eklenen ya da düzenlenen kişiler Google kişisi olmalı ve yedeklemeler de düzenli olarak yapılıp farklı yerlerde saklanmalı.
Allahtan ki toplasam 30 kişi anca çıkar rehberimden. Yarısından fazlası da hayırsız arkadaş. Kaybolsa da derdim yok. :D

Oyla:

Bülentb

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Redmi note 5
Konular
8
Rehber olarak Google Kişiler kullanılıyorsa, telefondaki Google hesabı ile de Rehberinizin bulunduğu Google hesabı aynı ise, içe aktar v.s. şeylerle uğraşmak gereksizdir ve ileride başınıza iş açabilir. Daha doğrusu aynı kişiden 3 tane 5 tane olur ve bu sayı devamlı artar. Sizin burada yapmanız gereken tek şey senkronizasyonu açmak ve görüntülenecek kişilerde o hesabınızı göstermekti o kadar.
Google'dan kişilere girerek mutlaka en azından şu andaki yedeğinizi alın ve ayda bir, üç ayda bir v.s. isim olarak ta tarih vererek (20191231_rehber.vcf şeklinde olabilir) gibi düzenli olarak tekrarlayınız. Bu bir kenarda dursun. Telefonda ise sadece 1 rehber kullanınız. Şu anda hem SIM kartınızda, hem telefonunuzda hem de Google'da kişileriniz var. Görüntülenme seçeneklerinden hepsini gösteri açtığınızda her rehberi göreceksiniz. İleride kişilerde düzenleme yaptıkça, kişileri ekleyip sildikçe çorbaya dönecektir.
Hocam sizin taktiği bende senelerdir uyguluyorum , 2 ayda bir rehberi vcf şeklinde dosya ismine rehber ve tarih yazarak gmail den Hotmail e mail atarım , ayrıca Google drive da saklarım senkronize hep açık , rehberde 900 e yakın kişi olunca ne olur ne olmaz bunlar bir yerde daha dursun diye

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Allahtan ki toplasam 30 kişi anca çıkar rehberimden. Yarısından fazlası da hayırsız arkadaş. Kaybolsa da derdim yok. :D
Senin kafa rahat tabi, rehber uçsa da sorun değil gibi... :D
Bende 900 küsur kişi var, Windows Phone'a geçerken rehberi aktaramamıştım da bir gece sabaha kadar tüm kişileri bilgisayardan tek tek elle girmiştim, sonra Android'e geçerken Hotmail'deki kişileri aktardım fakat chatin_62 hocamın dediği sorunlar oluşmaya başladı. Hotmail'deki kişileri komple sildim ve Google hesabı altında kişileri oluşturdum. Ama gel de bana sor, bir şey ters gitse kendi ellerimde rehberi uçurmuş olmanın dayanılmaz hafifliği dehşet... :D

Tüm rehberi Google hesabınıza alın, arada bir dışa aktar yöntemi ile rehberi Sd karta veya Drive gibi yerlere yedekleyin. Rehberiniz bir yerden uçsa bile, diğer yerlerden alabilirsiniz... ;)

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Senin kafa rahat tabi, rehber uçsa da sorun değil gibi... :D
Bende 900 küsur kişi var, Windows Phone'a geçerken rehberi aktaramamıştım da bir gece sabaha kadar tüm kişileri bilgisayardan tek tek elle girmiştim, sonra Android'e geçerken Hotmail'deki kişileri aktardım fakat chatin_62 hocamın dediği sorunlar oluşmaya başladı. Hotmail'deki kişileri komple sildim ve Google hesabı altında kişileri oluşturdum. Ama gel de bana sor, bir şey ters gitse kendi ellerimde rehberi uçurmuş olmanın dayanılmaz hafifliği dehşet... :D

Tüm rehberi Google hesabınıza alın, arada bir dışa aktar yöntemi ile rehberi Sd karta veya Drive gibi yerlere yedekleyin. Rehberiniz bir yerden uçsa bile, diğer yerlerden alabilirsiniz... ;)
Hocam 900 küsür kişi ne? :D

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Hocam 900 küsür kişi ne? :D
1998 yılından itibaren yani geçen yüzyıldan biriken dostluklar, arkadaşlıklar, gereksiz kişiler... :D
Aslında 10-15 yıl öncesine kadar genel temizlik yapıyordum rehberimde, bir gün temizlik yaptığım arkadaş aradı, tabi tanıyamadım, "hemen de silmişsin beni rehberden" diye sitem etti ve o günden sonra hiç kimseyi silmedim ancak, eskilerden de bir daha arayan olmadı... :D

Ekmek istemiyor, su istemiyor dursun rehberde düşüncesi ile 900 küsur kişi oldu. Şimdi baktım, 960 kişi olmuş... :P

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
1998 yılından itibaren yani geçen yüzyıldan biriken dostluklar, arkadaşlıklar, gereksiz kişiler... :D
Aslında 10-15 yıl öncesine kadar genel temizlik yapıyordum rehberimde, bir gün temizlik yaptığım arkadaş aradı, tabi tanıyamadım, "hemen de silmişsin beni rehberden" diye sitem etti ve o günden sonra hiç kimseyi silmedim ancak, eskilerden de bir daha arayan olmadı... :D

Ekmek istemiyor, su istemiyor dursun rehberde düşüncesi ile 900 küsur kişi oldu. Şimdi baktım, 960 kişi olmuş... :P
"Sildin mi beni rehberden?" durumu çok kötü hocam, 30 kişi arasında şanslı numara aramıştı sağolsun :D

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99

Ben de büyük bir temizlik sonrası 966'ya kadar indirebilmişim.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Rehber çok önemli. Yedekleme uygulamaları kişi resimlerini yedeklemiyor. Bende de oldukça fazla kişi resimleri var. Sırf bu yüzden ve 3.parti uygulamalara güven sorunu olduğu için oğluma yedekleme uygulaması yazdırdım. Onunla da yedek almaktayım.

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Ben de büyük bir temizlik sonrası 966'ya kadar indirebilmişim.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Rehber çok önemli. Yedekleme uygulamaları kişi resimlerini yedeklemiyor. Bende de oldukça fazla kişi resimleri var. Sırf bu yüzden ve 3.parti uygulamalara güven sorunu olduğu için oğluma yedekleme uygulaması yazdırdım. Onunla da yedek almaktayım.
Hocam, e-mail üzerinde tutulduğu zaman resim yönünden sorun olmuyor.
Ama dediğiniz gibi her ihtimale karşı dış ortama ayda bir export etmekte fayda var.
Bunun yanında, ekleme ve güncellemeleri e-mail aracılığıyla yapıyorum.
Hatta hem gmail hem de outluk üzerinde duruyor, birisine bir şey olursa diğeri devreye giriyor. . :))

Oyla:
Üst Alt