Yardım Redmi Pro Sorunları Herkeste Var Mı?

natbolad

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
baris
Cihazım
redmi pro
Konular
1
Merhaba,

GG Cepporttan beyaz redmi pro aldım, bu siteyle de bir münasebetleri olduğu için umarım cevap alırım.
Üzerinde aşağıdaki fake rom var; MIUI Global 8.0 Stable 8.0.4.0 (LXKCNMA)

Sorunlar;
-4G nin bu kadar sorun olacağını bilmiyordum, Turkcell kullanıcısıyım, telefon sık sık 4g'den 3g'ye geçiyor, bu sürede 10 20 saniye internete bağlanılmıyor.
-App crash çok fazla, whatsappta foto ekleyip kesmeye çalışınca bile whatsapp durduruldu hatası var. daha birçok uygulamada durduruldu hatası var.
-Radyo bozuk, örneğin 100 hz'e ayarladınız, kendi kendine 102,4'e geçiyor, sesi kısıyor, kanalları ara dediğinde 90,4'te takılı kalıp bir ses çıkarıyor, 1 saatlik sürede raadyo dinlemek çileden çıkarıyor.
-Klavye çok geş açılıyor, (2 3 saniye) Üzerinde kiki keyboard diye bir klavye var, gboard ile değiştirdim yavaşlık aynı.
-kilit ekranı geç geliyor, (2 3 saniye)
-Orta tuşa dokunarak menüye dönmeyi aktifleştirdim, bazen kendi kendine deaktif ediyor bunu, geri tuşuna basıyorsun tepki yok. aşağıdaki tuşlar, parmak izi okuma hariç 10'da 1 kere sorunlu.
-Kamera optimize edilmemiş, çekerken çok netken kaydettiği foto bazen flu olabiliyor.
-Google chrome browser'ı sayfada aşağı inerken, galeri fotoğrafında vs takılarak iniyor.

Soru; Bu sorunlar herkeste olan sorunlar mı?
eu rom için bu sorunlardan hangisi yaşanıyor?
bootloader kilidiyle eu rom kursak delta garantisi gider mi?

Son düzenleme:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Merhaba hocam,

Cihazınızdaki problemlerin tamamı kullandığı romdan kaynaklır gibi görünüyor. Tavsiyem bir an önce xiaomi.eu romu yüklemeniz yönünde. Şu anda elimde bir adet redmi pro var ve xiaomi.eu romu yükledim. Sadece kameradan galeriye geçişte sıkıntı yaratıyor. Bunun dışında başka her hangi bir problemi bulunmuyor.

Bootloader kilidinizi açtıktan sonra aşağıdaki rehberi kullanarak xiaomi.eu romunu yükleyebilirsiniz.

https://forum.miuiturkiye.net/konu/redmi-pro-icin-xiaomi-eu-multirom-rom-yukleme-rehberi.10130/

Oyla:

Laqqer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Laqqer
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Tekniker
Konular
5
Soruların hepsine cevap vermeye çalışacağım..
  1. 4g çekmeme
  2. Uygulamalarda durduruldu hatası
  3. Klavye geç açılması ve lagı
  4. radyo sorunları
  5. Geç gelen kilit ekranı
  6. aşağı navigasyon tuşları hataları
  7. Kamera
  8. Uygulamalarda (Browser, galeri vs.) laglar
--- Cevaplar ---
Öncelikle cihazı Eylül 2016 da s*******.com üzerinden satış yapan bir kullanıcıdan aldım. 64 Gb olan Cihaz'da Bootloader kilitli ve dili İngilizde idi. Bootloader kilidini açtıktan sonra ilk iş TWRP ve xiaomi.eu rom yüklemek oldu..

1. Turkcell kullanıyorum ve 4G (xiaomi.eu rom'da adı LTE oldu) sıkıntısı çok nadir yaşıyorum
2. Şimdiye kadar kullandığım uygulamaların hiçbirinde durduruldu hatası almadım
3. Telefonu Ekim ayında aldım. İlk zamanlar kendi klavyesini kullandım ve Xperia klavye ye alıştığım için o gün bu gündür sorunzu Xperia klavye kullanıyorum geç açılma gibi sorun yaşamadım
4. Sabahları servis ile giderken radyo dinlerim bu yüzden Redmi pro'da radyo olduğu için tercih etmiştim. Ama senin yaşadığın radyo sorununu ben yaşamadım
5. Kilit ekranında herhangi bir tepkime gecikmesi yaşamadım
6. Navigasyon olarak (reklam olmaması için adını veremiyorum) kullandığım programlarda sorun yaşamadım.
7. Kameradan çekilen resimlerin galeride açılmama problemi eu romda 26 Nisan 2017 - 7.4.27 sürümde düzeltildi. 7.5.4 sürümü ile Optimize edildi ve daha kararlı çalışıyor.Çektiğin resimlerin flu çıkması cihazdaki fake rom ile alakalı
8. Uygulamalarda vs laglar takılmalar öyle kolay kolay olmaz tamamen fake rom ile alakalı..

Oyla:

sonnefesim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yılmaz
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Xiaomi Mi 9T
Konular
8
Telefonumu aldığım gibi Eu rom yükledim ve dediklerinle ilgili hiçbir sorun yaşamadım.

Oyla:

natbolad

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
baris
Cihazım
redmi pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhabalar,

Cevaplar için teşekkürler içime biraz su serpildi :)

Garanti konusunda sıkıntı olmayacağını düşünüyorum EU rom'un, delta sıkıntı çıkarıyor mu?

Oyla:

Murphy21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Redmi pro
Konular
14
Merhabalar,

Cevaplar için teşekkürler içime biraz su serpildi :)

Garanti konusunda sıkıntı olmayacağını düşünüyorum EU rom'un, delta sıkıntı çıkarıyor mu?

yeni rom yükle hocam delta hiç bir sorun çıkarmıyor

Oyla:

natbolad

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
baris
Cihazım
redmi pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
eu rom yükledim, sandığımdan basit oldu. hatta bootloader kilidi açma işlemindeki mesaj 5 dakika içinde geldi.

sorunları revize edeyim;

1. 4g çekmeme yanında Turkcell bağlı zenfone 2 4g çekerken bende 15 dakika boyunca internet yoktu (Yer çorlu). Bu sorun galiba kaybolmayacak, internet çekmeme haricinde dün 2 kere internet 4g'den H'ye geçti, bu geçiş süresince 15 saniye internet yoktu.
  2. Uygulamalarda durduruldu hatası 2 gündür almadım, android standartı zaten ayda 2 kere filandır o kadar olsa yeter :)
  3. Klavye geç açılması ve lagı Azaldı ama hala yavaş, sesle yazmayı da aktive edemedim.
  4. radyo sorunları çözüldü, mükemmel çekiyor, çalışıyor
  5. Geç gelen kilit ekranı kısmen çözüldü, şimşek hızında değil. iphone 5, zenfone 2 ve htc 9dan yavaş
  6. aşağı navigasyon tuşları hataları 2 gündür sorun yok
  7. Kamera sorun yok, yalnız biraz yeşili bol çekiyor telefon.
  8. Uygulamalarda (Browser, galeri vs.) laglar; chrome'da orta kademe androidlerin bir tık üzerinde var. galeride kayboldu
Yeni sorunlarım;
1-Gboard'ta sesli yazmayı nasıl aktive ederim.
2-Bunu hatırlayamadım, hatırlayınca yazacağım :)

Oyla:

valent

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
marshmalow
Cihazım
redmi pro
Konular
0
6 aydır redmı pro kullanıyorum. Aldığım günden itibaren eu rom ile kullandım. Bana yaşattığı tek sorun merkezi yerlerden uzak konumlarda 4g den 3g ye geçmesi oldu ve bu geçiş esnasında sen de olduğu gibi bir müddet ağ dondu. Turkcell hat kullanıyorum daha önce de vodafone kullandım her ikisinde de benzer sorun var. 800 band desteklemediği için yapıyor. Yazılımla düzelecek bir mevzu değil donanım band konusunda yetersiz.

Oyla:

valent

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
marshmalow
Cihazım
redmi pro
Konular
0
Bir de kamera konusunda canımı sıkan nokta ışığın azaldığı yerde ıso yu inanılmaz yükseltiyor korkunç bir ıso kirliliği mevcut ıso 2000 üzerine çıkıyor insanın fotoğrafa bakası gelmiyor. Bu tüm xioami cihazların sanırım ortam sorunu xioaminin kamera konusunda daha çok yolu var bir lg ve samsung kalitesine erişmesini çok isterim.

Oyla:

natbolad

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
baris
Cihazım
redmi pro
Konular
1
Radyonun kendi kendine frekans değiştirmesi canımı sıkıyor, üzerinde 8.1.2.0 MHQCNDI Stabil Rom var, rom değiştirip telefona bir şans daha vereceğim.

Oyla:
Üst Alt