Redmi Pro önerir misiniz?

telsizsaz2030

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
man
Cihazım
redmi note 3
Konular
2
Ekran boyutu, yuksek batarya kapasitesi, yeni nesil mtk islemci antutu puanindan anlayabilirsiniz, cift kamera, sd card slotu radio ve bir cok sebep nedeniyle redmi pro daha iyi bir cihaz

Mi5 snapdragon 820 üretim
  • Yonga Seti (Chipset)
  • Ana İşlemci (CPU)
  • CPU Frekansı
  • CPU Çekirdeği
  • İşlemci Mimarisi
  • 1. Yardımcı İşlemciDual-core 1.6 GHz Kryo
  • Grafik İşlemcisi (GPU)
  • GPU Frekansı510 MHz
  • AnTuTu Puanı (v6)131.700 Puan
  • Bellek (RAM)
  • RAM Tipi
  • RAM KanallarıÇift Kanal
  • RAM Frekansı (Maks.)1333 MHz

Redmi promediatek x25 Üretim teknolojisi: 20nm

• Yonga Seti (Chipset)
  • Ana İşlemci (CPU)
  • CPU Frekansı
  • CPU Çekirdeği
  • İşlemci Mimarisi
  • 1. Yardımcı İşlemciQuad-core 2.0 GHz ARM Cortex-A53
  • 2. Yardımcı İşlemciQuad-core 1.4 GHz ARM Cortex-A53
  • Grafik İşlemcisi (GPU)
  • GPU Frekansı850 MHz
  • AnTuTu Puanı (v6)83.900 Puan
  • Bellek (RAM)
  • RAM Tipi
  • RAM Frekansı (Maks.)933 MHz

blackjack

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
redmi pro
Konular
6
Mi5 snapdragon 820 üretim
  • Yonga Seti (Chipset)
  • Ana İşlemci (CPU)
  • CPU Frekansı
  • CPU Çekirdeği
  • İşlemci Mimarisi
  • 1. Yardımcı İşlemciDual-core 1.6 GHz Kryo
  • Grafik İşlemcisi (GPU)
  • GPU Frekansı510 MHz
  • AnTuTu Puanı (v6)131.700 Puan
  • Bellek (RAM)
  • RAM Tipi
  • RAM Frekansı (Maks.)1333 MHz

Redmi promediatek x25 Üretim teknolojisi: 20nm

• Yonga Seti (Chipset)
  • Ana İşlemci (CPU)
  • CPU Frekansı
  • CPU Çekirdeği
  • İşlemci Mimarisi
  • 1. Yardımcı İşlemciQuad-core 2.0 GHz ARM Cortex-A53
  • 2. Yardımcı İşlemciQuad-core 1.4 GHz ARM Cortex-A53
  • Grafik İşlemcisi (GPU)
  • GPU Frekansı850 MHz
  • AnTuTu Puanı (v6)83.900 Puan
  • Bellek (RAM)
  • RAM Tipi
  • RAM Frekansı (Maks.)933 MHz
Aradaki fiyat farkı ve bazı özellikler nedeniyle redmi pro yine de ön planda fiyat performans ürünü

telsizsaz2030

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
man
Cihazım
redmi note 3
Konular
2
Aradaki fiyat farkı ve bazı özellikler nedeniyle redmi pro yine de ön planda fiyat performans ürünü

Xiaomi mi5 =1200tl
Xiaomi mi5prime 64gb =1300tl
Xiaomi redmi pro x20 =1100tl

Donanım üstünlüğü genel anlamda mi5 tedir..Redmi pro Mi5 ten sonra çıkan bir cıhazdır.Redmi pronun çift kamera olması mükemmel fotograf çektiği alamına gelmiyor.Kamerasının çok iyi olduğuna dair inceleme görmedim. Eğer çift kamera daha kalitelidir diyorsanız Leecoo cool dual 1 çok daha iyi sensörlere sahiptir. Leeco cool dual 1 in donanımıda redmi prodan bir tık daha iyi olup, fiyat konusundada daha hesaplıdır. Fakat yazılım konusunda iyi olduğu söylenemz. Redmi pronun ana kamerası sony ımx 258dir.İkinçi kamera, samsung sensörüne sahip 5mp bir kameradır. Bunu kullanma amacı derinklik algılamasını iyileştirme olarak açklamıstır.Mi5 sony ımx 298 sensörü mevcuttur. mi5 sensorü teknik olarak daha iyidir. 4 eksenli Optik Görüntü Sabitleme(OIS) desteği de mevcuttur. Hafıza kartı bir donanım artısından çok cihazda işlevselliği artırır.

cigarini

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
t50
Konular
6
beyler at ile eşeği tartıştığınızın farkındasınız demi..redmi pro yu bende araştır ama kronik sıkıntıları olan bi cihaz.sırf global rom olmadığı için bile değerlendirmeye dahi gerek yoktur.

blackjack

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
redmi pro
Konular
6
Arkadas bosuna kiyaslama yoluna girmis zaten donanimdan kasıt islemci kiyaslamasi yapilmasi dogru degil kamerasinin mi5ten daha iyi oldugunuda soylemedim zaten ayrica x20 degil x25 xiaomi eu romla telefon akıyor redmi pro ilk ciktiginda 950 liradan cok satildi yani mi5 ile arasinda 300 lira fark vardi son zaman redmi pro fiyati yukselmis bu tercih meselesidir hangi ozellik kimin isine yariyorsa degerlendirme yapip ihtiyacina gore alir

Redmi Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GÜNCEL KAL

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hasan
Cihazım
Redmi Pro
Konular
7
Redmi proyu küçümseyenler olmuş. Redmi pronun fiyatının yükse olma sebebi dolar kurundan kaynaklıdır.Doların 3,92 ile 3,95 civarlarında gezerken gelen redmi pro lar şuan 1100 TL ye satılıyor. Şuan ki 3,59 kurundan gelseydi 990 TL ile 960 TL arasında olacaktı bu kurdan Mi 5 te etkilenseydi 1050 TL civarı olurdu telefonlar bu kurla tekrar ülkeye girerse bu fiyata olur. Birde elektronik işi birazda şans meselesidir. Mi 5 de alsan Redmi pro da Alsan ben bir kaç küçük sorunla karşılacağına eminim. Örnek vermek gerekirse Redmi pronun şuan yazılım desteği çok iyi değil lakin telefonun kasası çok iyi ve sağlam duruyor ama Mİ 5 in yazılım desteği iyi ama kasa çok zayıf kılıfsız kullanman nerdeyse imkansız. ikisi de Aynı kategorinin cihazı değil. tabi ki özellik farkı olacaktır.Biri Mİ serisi Biri Red mi serisinin ürünüdür ikisi de Amiral gemisi adı altında piyasaya sürülmüşlerdir. Redmi Pro kullanıcısı olarak telefonla gelen fake romu kaldırıp xiaomi eu rom kurduğumdan beri telefon akıyor ne donma ne kasma var. Şarj 1 ile 1,5 gün gidiyor bence gayet yeterli.Kamerada gündüz gayet iyi çekiyor ama gece pek çekim yapmadığım için gece çekimine yorumum yok. mobil internet çekim kalitesinde sorun yaşabilirsin ama bütün xiaomi telefonlarında en üst düzey band var ve düşük bandları desteklemediğinden kaynaklı.

telsizsaz2030

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
man
Cihazım
redmi note 3
Konular
2
Resmi pro cihazı kıyaslamamda küçümsemedim.Kategorisine göre iyi bir cıhazdır.Değerlendirmem redmi pronun Mi5 segmentinde bir cihaz olmamasıyla ilgilidir .Xiaomi mi4 dede donma kasma yoktur.Antutu puanı redmi prodan daha düşüktür.Bu da çihazdan çok mıuı mi yazılımının başarısıdır.Xiaomi cihazlarını kıyaslarken ;cihazların teknik verilerinin iyi irdelenmesi,cihazlar hakkında daha doğru sonuclar elde edilmesini sağlayacağını düşünüyorum. Kısa ve öz redmi pro mi5 in donanım olarak dengi bir cihaz değidir. Redmi proyo beğenen tabiki onu alabilir.Tasarım tamamen kişinin terçihidir.

pias

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Zafer
Konular
4
bunu çok kez söyledim helio x25 gayet iyi bir işlemci ve sd 8xx eş değer ekranının amoled olması bana göre bir avantaj mi5 teki kronik sorunları göz önüne alırsak redmi pro gayet başarılı :) mi5 in sorunları ne derseniz forumlarda sayfalarca görebilirsiniz benim aklima gelen başlıca sorunu parmak izi sensörü :) SD işlemcinin cep sobası gibi ısınmasını da saymiyorum... Buda benim kişisel görüşüm.. unutmadan stabil eu rom kur cihaza kafan rahat olur

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

L740

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Bünyamin
Cihazım
Mi5
Konular
0
bunu çok kez söyledim helio x25 gayet iyi bir işlemci ve sd 8xx eş değer ekranının amoled olması bana göre bir avantaj mi5 teki kronik sorunları göz önüne alırsak redmi pro gayet başarılı :) mi5 in sorunları ne derseniz forumlarda sayfalarca görebilirsiniz benim aklima gelen başlıca sorunu parmak izi sensörü :) SD işlemcinin cep sobası gibi ısınmasını da saymiyorum... Buda benim kişisel görüşüm.. unutmadan stabil eu rom kur cihaza kafan rahat olur

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Dostum mi5 in işlemcisinin ısındığını söylemişsin ben 3 aydır kullanıyorum daha bugüne kadar ısındığını görmedim ki soba gibi olsun. Ayrıca parmak izi şikayetleri tamamen kullanıcı hatasıdır. Sensör o kadar hassas ki tanıttığın şekilde okutmazsan okumuyor değil ! Okuyor uyum sağlamadığı için tekrar dene diyor. Kamera konusunda hareket sensörü dahi olmazken mi5 in kamerasıyla da kiyaslamak bence mantıklı değil. Ayrıca redmi pro çin için üretildiğinden global yazılım konusu sıkıntılı ornek 8.2 globali vermediler! pronun 10 çekirdek olan işlemcisi sd 820 nin 2 çekirdeği ile kafa kafaya gelir. Diğer 2 si ilede farki mi5 açar. Bende pro yu çok düşündüm acaba o mu bu mu derken niye mi5s alamadım diye hayiflanirim. Bugün alacak olsam mi5s alırım plus da değil mi5s. Ama red serisi değil

Son düzenleme:

cahomi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cahit
Cihazım
Redmi pro
Konular
19
Ekran Boyutu
Mi5: 5.15 İnç

Redmi pro: 5.5 İnç

Ağırlık
mi5 : 129 Gram
Redmi pro: 174 Gram

Batarya Kapasitesi
Mi5 3000 mAh

Redmi pro 4050 mAh

Redmi pro kötüdür demedim. Her işlemi rahatlıkla görebilecek bir cıhazdır.

Mtk işlemcili cihazlar batarya performansı konusunda snapdragon kadar başaralı değil.Üretim teknolojiler çok farklı snapdragon çok ilerİde bu konuda mtk dan

Ekran ve pil kapasiteleri karşılaştırıldığın da redmi pro mi5 e çok fazla bir üstünlük kurabilir mi? Bence kuramaz.
Kısacası donanım olarak mi5 çok daha iyi bir cıhaz. Yazılım desteği olarak ta mi5 çok iyi durumda.

Ekran büyüklüğü ve tasarım zevk konusu herkesin zevki farklı olabilir.
Öncelikle arkadaşım snapdragon işlemcili nexus4 kullanmış biri olarak söylüyorum. Ben işlemci ekran boyutu vs donanımların pil üzerinde gözle görülür bir etkisi olduğunu hissedemedim. Ancak 3000 mah mi5 ile 4000 mah redmi pro arasında fark yoktur demen deneyimlemeden atmasyondan başka birşey değildir. Örnek abimde samsung S7 edge var 3000mah redmi pro ile batarya testi yaptık emin ol çok fark var

Üst Alt