Yardım Redmi Pro 13 5G E-SIM özelliği

Sbrs

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bilgi
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global beta
Telefon Modeli
13 pro 5g
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Herkese merhaba, YD redmi 13 pro 5g de e sim var mı? Satıcılar 5g Çin diyorlar ve band ile ilgili sorun çıkabiliyor diyorlar. Konu ile ilgili bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

mur@@d

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Note 13 pro 4g
Konular
1
Çok dikkatli olmak lazım hocam. Zaten bootloader açılmadığı için bu kadar fazla fake rom. Bl açık bulunabilirse alınır ancak bence, ki onun bile artık hilesini yapabiliyorlar denemek lazım satıcının yanıda aksi takdirde ya global olacak ki o da çok zor.
Hocam adamlar öyle rom yazmışlar ki, yıllardır Xiaomi kullanırım, rom atar kurcalarım falan ben bile tongaya düştüm. Normal düz kullanıcılar ne yapsın. Model numarasından tutun bl kilidinin açık olduğunu bile fake lemişler. Boot ekranında açık kilit simgesi hariç herşey kopya. Telefonu uzun uzun incelemeden anlayamıyorsunuz. Aldığım telefonun fake romlu olduğuna 3 hafta sonra ikna oldum. Götürüp pro 4g CE logolu global cihazla değiştirdim. Kafam rahatladı.

Oyla:

ahmetcngz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Rdmi nte 13 pro
Konular
18
Hocam adamlar öyle rom yazmışlar ki, yıllardır Xiaomi kullanırım, rom atar kurcalarım falan ben bile tongaya düştüm. Normal düz kullanıcılar ne yapsın. Model numarasından tutun bl kilidinin açık olduğunu bile fake lemişler. Boot ekranında açık kilit simgesi hariç herşey kopya. Telefonu uzun uzun incelemeden anlayamıyorsunuz. Aldığım telefonun fake romlu olduğuna 3 hafta sonra ikna oldum. Götürüp pro 4g CE logolu global cihazla değiştirdim. Kafam rahatladı.
Vallaha öyle iyice bu iş çığrından çıkmaya başladı. Xiaomi kaçak telefonları önlemek için bootloaderı yasaklayayım felan derken daha da kötü hale getirdi her yer fake rom doldu.

Oyla:

mur@@d

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Note 13 pro 4g
Konular
1
Vallaha öyle iyice bu iş çığrından çıkmaya başladı. Xiaomi kaçak telefonları önlemek için bootloaderı yasaklayayım felan derken daha da kötü hale getirdi her yer fake rom doldu.
Kaçak telefon bizden başka ülkede var mı bilmiyorum. Daha çok müdahaleyi kesip daha güvenli hale getirebilmek için bu işlerin suyunu çıkardı diye biliyorum. İlk Xiaomi telefonum mi 5 prime dı. Tr de resmi satışı henüz yoktu, sanırım Delta ithalatçı garantili getiriyordu. Düşük fiyata yüksek performanslı ve özelleştirilebilir cihazlar satıyordu. Mi 6 lar, mi 8 ler, mi 9 lar efsaneydi. Şimdi Mi serisi aldı başını gitti, redmi leri dayadılar ucuz diye.
Bizim uyanıklar da Çin'den daha ucuza getirip dayadılar çakma romlarla piyasaya. Belki de Çin den başka bir yerden getirtemediklerinden de olabilir.

Oyla:

ahmetcngz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Rdmi nte 13 pro
Konular
18
Kaçak telefon bizden başka ülkede var mı bilmiyorum. Daha çok müdahaleyi kesip daha güvenli hale getirebilmek için bu işlerin suyunu çıkardı diye biliyorum. İlk Xiaomi telefonum mi 5 prime dı. Tr de resmi satışı henüz yoktu, sanırım Delta ithalatçı garantili getiriyordu. Düşük fiyata yüksek performanslı ve özelleştirilebilir cihazlar satıyordu. Mi 6 lar, mi 8 ler, mi 9 lar efsaneydi. Şimdi Mi serisi aldı başını gitti, redmi leri dayadılar ucuz diye.
Bizim uyanıklar da Çin'den daha ucuza getirip dayadılar çakma romlarla piyasaya. Belki de Çin den başka bir yerden getirtemediklerinden de olabilir.
Hayır, Çin'den ucuz diye geliyor. Türkiye'de 20 bin olan telefon orda 6000 TL.(Maalesef ). Umarım bir gün düzelir yoksa bu iş çığrından çıkacak.

Oyla:

Sbrs

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bilgi
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
3
Herkese merhaba, YD redmi 13 pro 5g de e sim var mı? Satıcılar 5g Çin diyorlar ve band ile ilgili sorun çıkabiliyor diyorlar. Konu ile ilgili bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
Konu ile ilgili yaptığım araştırmalar sonucunda aldığınız cihazı çok iyi kontrol edin. Cihazın hangi piyasa için üretildiğini (Çin mi global mi olduğunu) kontrol edin. Bunun dışında satıcılar size yazılımı gösterip bu cihaz global diyebilir. Sizde cihazı global zannedersiniz ama cihaz Çin cihazıdır. Cihazın global olması için arka kapakta lazer ile CE yazılı olması gerekli (Etiket üzerinde de yazabilir ama etiket bastırılabilecek birşey olduğu için kapak üzerine lazerle yazılmış olması daha önemli.). Ayrıca online olarak cihazın global olup olmadığını resmi xaomi sitesinde imei numarasıyla bulabilirsin. Bunu yapacağız link aşağıda verilen linktir.
Çin cihazlarında e sim özellik yok. Ama Çin cihazına global rom atıldığı için menülerde gözükecek. Satıcı sizede bak e sim özelliği var diyebilir. Ancak e sim qr kodunu okuttuğunuzda cihaz 2200 nolu hata kodu verecek ve e sim i yükleyemeyeceksiniz. Çünkü e sim özelliği donanımsal parça ile telefona geliyor. Çin cihazlarında da bu parça yok. Zaten xaomi nin Çin sitesine translate aracılığıyla baktınızda Çin cihazlarında 2 tane nano sim bulunduğu, e sim bulunmadığı yazıyor. Bu görebileceğiniz Çin sitesi aşağıdaki linkte verilmiştir.
Sitenin daha sonra Türkçe uzantılı gitmemesi dikkat edin yoksa Çin telefonlarına değilde Türkiye ye gelen global telefonları gösteriyor.

Oyla:
Üst Alt