Redmi note Türkçe yapamadım

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
93
Merhaba

Önemli Not : Aşağıda anlatılan işlemleri yapmadan önce
a) Cihazınızdaki size lazım olacak bilgi ve verileri mevcut rom ile yedekleyiniz
b) Cihazınızda imei var ise bu imei bilgisini de not alınız ve aldığınızdan da 2 defa emin olunuz
c) Sorunlu bir cihaz veya sorunlu bir hardware ile birlikte hatalı - sorunlu rom yükleme esnasında cihazınız brick adını verdiğimiz duruma düşebilir.
d) Cihazın bataryasının %100 dolu olması gerektiğini unutmayın. işlem süresi çok olmamasına rağmen; benim  acemilik dönemimde yaşadığım hataları yapmanız durumunda olabilecek süreçlere karşın bataryanız dolu iken işleme başlayınız

Cihazın brick olması veya hatalı yapılan bir işlemden şahsım ve MIUI Türkiye Forum Yönetimi sorumlu değildir.

1. metod : recovery ekranından yükleme yapabilirsiniz. recovery ekranı genelde power butonu ile hemen yanındaki ses tuşuna birlikte basarak açılması sağlanan bir ekran olup sd karta kopyaladığınız rom versiyonu daha kolay ve cache leri de silerek yapabileceğiniz bir ekran olup bunun ile ilgli hem burda hemde yerli yabancı forumlar ile birlikte video anlatımları youtube de de mevcuttur.
eğer recovery ekranı çince geliyor ise...
mevcut rom ile google play e girim rom manager programını yükleyin ki ben o programın basit bir tanıtımını burda yaptım. ordan cwm recovery (clockword Mod recovery) yükleyerek
a) aynı program ile istediğiniz rom u yükleyebilirsiniz
b) recovery ekranına gidip sd kartdan ingilizceye dönen cwm ekranından yükleme yapabilirsiniz

2. metod ki ... biraz sorun yaşayabileceğiniz yoldur. (MTK İşlemciler için)
a) Win7 bir bilgisayara MTK Drivers veya pda PdaNet for Androids gibi yazılımlar ile cihaz erişimi sağlayacak yazılımları sorunsuz bir şekilde yükleyiniz
b) MTK Droid Tools ile cihazınıza bağlanarak cihazınızın sorunsuz bağlandığını ve olması gereken işlemci modeline sahip olup olmadığını görebilirsiniz. Piyasada ve arkadaşlarımızda replika modelleri oldukça fazla olup bu tür rom sorunları genelde replika modellerinde çok fazla rastlanmakta.
c) Cihazınız orjinal ve işlemci modeli uygun ise. kendi sitesi veya benzer support sitelerinden istediğiniz rom versiyonunu pc nize indirin ki aynı zamanda stock rom adı verdiğimiz fabrika versiyon romu ve bununla birlikte gelen flash tools için unbrick yazılımları gibi yazılımları içinde olan rom u da indirip cihazınızda yedekleyin.
d) SP Flash Tool yazılımı ile cihazınıza önce stock rom un unbrick versiyonunu kurmanızı daha sonra da MTK Droid Tools ile cihazınızı root yın.  stock rom ve unbrick recovery rom ların içinde genelde çince recovery console bulunur. yine bahsettiğim programı yükleyerek ingilizce cwm recovery console yükleyip ardından da konsoldan sd kartdaki son versiyon ve Türkçe dil desteği olan rom u flash layabilirsiniz

eğer soracak olan olursa veya şuan ki kısmı okumayan olabilir. Son versiyonu ve onun içindeki stacker dosyasını ben henüz okuyan bir SP Flash Tool versiyonu görmedim. o sebeplede biraz uzun ama garanti metod olan stock rom üzerine son versiyonu recovery den yükletme metodunu tercih ediyorum.

sorunsuz rom yüklemesi yaptıktan sonra...

i) imei bilginiz gitmiş olacağı için mtk drooid tools ile yeni yüklenmiş rom u önce root lamanız ve ardından reboot edip root erişimi olduğundna emin olunca aynı program ile imei bilginizi yazabilirniz

imei ile ilgli ufak bir bilgi.
birçok çift sim kartlı telefon modelinde genelde sim1 kısmı 3g destekli oluyor. 2. sim genelde gsm modelm li olup imei veya sim takakarken buna dikkat etmeniz gerekiyor. hangisinin 1-2 ve 3g destekli olduğunu arka kapağı açtığınızda çok rahat görebilmektesiniz.

1 sim kullanıyor iseniz her 2 sim modemi için aynı imei bilgisini kullanabilirsiniz.

yukarda anlatılanları defalarca okudunuz ve daha önce herhangi bir bilgisayara format atmadınız veya format aşamalarını bilmiyor iseniz kafanız karışması ve hata yapmanız oldukça yüksektir. neticesinde de cihazı brick edebilirsiniz.

lütfen işleme başlamadan bilen birisinden yardım rica edin.

ama bu ben olmayayım :)

Oyla:

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
93
Ufak bir ekleme ve açıklama yapayım
RedmiNote da flash tool stock rom atmadan recovery den son versiyonu yüklediğimde veya yüklmeye çalıştığımda dil ve sim okumama sorunları ile karşılaştığım için bu tür uzun bir yol ile çözüm buldum.  2 farklı kişiye ait cihazda sorunu bu şekilde çzebildim. daha kısa ve sorunsuz yapabilen mutlaka vardır. bu benim soruna çözüm buluş şeklim

Oyla:

aprakatapra

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
barış
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aslında pek anlamıyorum bu işlerden ama internette biraz araştırdım morelocale 2 diye bi program yardımıyla çevrilebiliyormuş denedim ama yapamadım izin hatası veriyor

Oyla:

aprakatapra

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
barış
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam çok saol ama daha basit bi yolu olsa çok iyi olur bide bu romları nerden nasıl yüklcem.

Oyla:

ercan22100

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ercan tam
Konular
0
slm arkdsalar ben htc 816 kulanısıyım miumi v5 kurdum ancak google play yok romda nasıl yukleye nılırım yuklmeye calsıtım olmuyor cook acıl yardım

Oyla:
Üst Alt