Evet miui pro çıktığı gibi üyelik alıp binbir zahmetle romu kurmayı başardım. Kurulum değil siteye üyelik ve yapacağınız işlemler sıkıntılı. Adamlar hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Ne sorarsanız sorun "evet" - "hayır" - "başlıkta, forumda yazıyor oku" şeklinde 3 cevap veriliyor. Hizmet sıfır yani
Ama adamlar rom yapmış hakikaten. İlk defa telefonun ve romun herşeyinin doğru çalıştığını gördüm. 9s için özelleştirmeler kısıtlı çünkü daha ilk sürüm. Ancak var olanlar ve kameraya ve arama uygulamasına eklenen özlellikler beni mest etti. Şimdi romda olan güzel şeyleri yazmak uzun sürer. Önce kötüleri yazayım
1- Bütün güvenlik ayarları yapılmış olarak geliyor. Bu iyi bir şeymi kötümü bilemedim. Şöyleki pano erişimi bile her uygulamadan tek tek kısıtlanmış, mecburi olanlar dışında uygulama izinleri kapalı tek tek uğraşmak gerekiyor.
2- Sisteme entegre gelen ve içinde türkçe butonlarıda barındıran Emoji Keyboard'ı beğenmedim. Google keyb kurdum sistem ayarlarından emoji keyboardı zorla devre dışı bıraktım. Kıyamet koptu. Devre dışı uygulama pil harcıyor hemde ne harcama. Mecburen geri aktif ettim duruldu. Klavyede türkçe harflerde olduğu için hatfler küçük yazmak zor oluyor.
3- Derli toplu bir özelleştirme başlığı yok. Her özelleştirme sözümona ilgili ayar bölümünde. Mesela benim en çok sevdiğim statusbardaki saat ve pil yüzdesi yazılarını büyütme "bildirimler-kontrol merkezi" altında bulunuyor. İlgisiz bir yer. Bunun gibi hepsi dağınık olacağına bir başlık altında olsa idi daha şık olurdu.
4- Arama ve şebeke ayarları çok karışık veya daha önce hiç görmediğimiz seçenekler vs görünce bana karışık geldi. 2g,3g,4g,4.5g her biri için ayrı özelleştirme nedir abicim kim uğraşacak. Hele o arama uygulaması hala bütün özelliklere bakamadım.
5- Varsayılan font türkçe desteklemiyor, aslında destekliyorda ş,ç,ğ,ü gibi harfler kalın oluyor. Örnek "Ak
ıll
ı A
ğ Ayarlar
ı" gibi oluyor. Saatlerce uygun font aradım sonunda bizim forumda buldum.
6- Ne yazıkki aylık ücreti pahalı. 160 Ruble şimdilik 18 TL civarı ediyor. Her ay bu ücreti vermek herkesin kabul edeceği bir şey değil.
Başkada sıkıntı yaşamadım. Dikkatimi çeken bir başka şey. Oneos dahil her romda ekran süresinin yanılş hesaplanmasıydı. Pro romda düzgün çalışıyor ve öyle 12-24 saatte sıfırlama filan yok. Ses oldukça başarılı idi kısık değil. Velhasıl miui 12 en son 21.4.15 versiyonuna gelmiş ama 9s hala 12.0.6 da hiçbir özelliğini kullanamadım kısıtlıda olsa kamera modları vs hiçbir şey görmedik diyorsanız bir sigara parasına bu rom alınır bence. Miui pro ile benim en iyi 9s romları sıralamam değişti tabi.
1- Miui Pro
2- OneOS
3- Miuimix
4- Greeshan
5- Eu
Port, patch romları dahil etmedim ben onları kurmaya bile korkuyorum.