Miuimix rom ilede stock kadar ekran süresi alamayınca denemek için mitools ile forumdan 11.0.6 TR global rom fastbbot yoluyla yükledim.
Beklediğim gibi değildi. Ben miui arama ve mesaj var sanıyordum.Xiaomi Türkiye'yi de Avrupa kanunları kapsamında (özel hayatın gizliliği kanunu) görüşme kaydetmeyi gayri yasal kabul ederek Google arama ve mesaj uygulaması yüklemiş.
Dün tesadüfen güncelleme kontrolü yapınca şok bir şekilde miui12 geldiğini gördüm. Otadan güncelleyip ardından fabrika ayarlarına dönüş yaptım.
Miui12 süper vallpaper ve ayarlanabilir kontrol merkezi olmadan geliyor.
Ekran süresi şaşırttı. Miui11 stock global gibi 11 saat civarı.
Genel olarak animasyon ve program geçişleri çok hızlı değil daha yumuşak. Başlatıcıdaki yukarı ok göstergesi yok. Uygulama kasasında pil bölümü yok ve eklenmiyor. Uygulama kasası kasması artık yok. Kamerada hiçbir değişiklik yok.
Genel anlamda iyi sayılır bir güncelleme. Hernekadar Xiaomi "kararlı" olduğunu iddia etse de "beta" bir güncelleme için oldukça iyi.
Miui12 yi hiç vereceklerini sanmıyordum ama xiaomide aklı başında bir yönetici olmadığını unutmuşum.
En fazla kullanıcı sayısına sahip Endonezya ya verme, Hindistan'da ver ve en az kullanıcı sayısına sahip Türkiye ye ver. 9 pro içinse verme. Halbuki kamera dışında bir fark yok iki cihaz arasında.