Dün itibariyle bende telefonu aldım. Pek kimsenin yazmadıklarını yazacam.
Gayetten büyük telefon. Beraberinde gelen kılıf bayağı kalın silikon, onuda takınca tel gayetten heybetli oluyor. Sözümona miui 11 ile geldi amma Google uygulamaları yüzünden saf android olmuş sanki. Birkaç gereksiz uygulama var devredışı bırakta yok nasıl edelim bilemedim.
Gelelim en büyük meseleye. Ben sırf bu telefon ekranı büyük diye aldım. Her telefon çaldığında gözlüğü takmayalım dedik ama beyhude. Statusbardaki pil yüzdelik göstergesini gözlükle bile okuyamıyorum
Yüzdeyi simgenin yanına al yapınca bir kısmı ekran dışına çıkıyor ve görünmüyor. Mesela %95 diyelim, ekranda ise %9 görünüyor 5 dışarı taşmış. Ekran yazı boyutu büyütmek küçültmek bir işe yaramıyor statusbar boyut sabit. O aptal mesajlaşma ve telefon uygulamasının açılır penceresinde yazılar karınca duası gibi.
Ve o iç sızlatan reklamlar. Cart curt aklı nerden eserse çıkıyor. Uygulama yüklerken yükleme bitince reklam gösterme nedir aga. (dün bir yerde bu reklamları kapatma ile ilgili birşeyler okumuştum biraz uğraştırsada kapanıyormuş). Miui ye alışmak biraz zor olacak gibi.
Özetle telefon 10 üzerinden 15. Amma yazılım 10 üzerinden 3. Root yapıp başka roma geçmek gerekecek. Mirom diye bir şey varmış şimdi siteden araştıracam bakalım.