Yardım Redmi Note 9'dan vazgeçmeli miyim?

Rüzocux

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rüzgar
Cihazım
Redmi note 6 ro
Konular
77
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global kararlı 11.0.5
Telefon Modeli
redmi note 9
Bootloader Kilidi
Kapalı
Yahu merhaba arkadaşlar redmi note 9 aldim geçen hafta fakat forumlarda gördüm 6gb ramin daha mantıklı olduğu yakında 4gb ramin pek de işlevli olmayacağını gördüm amazondan aldım ve Türkiye garantili ayrıca esnaftan almak istemedim size sorum şu iade edip note 9 pro mu alsam esnaftan yoksa 4gb ram önümüzdeki 3 sene içinde sorun çıkartır mı?

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Garantisiz cihaz ucuz güzel ama misal bazı serilerde yaşanan kronik/genel sıkıntışarda cihaz ile baş başa kalıyorsunuz. Garantili cihaz sahipleriyse, gönderiyorlar yenisi geliyor. Lazım olmuyor, lazım olmuyor, lazım olduğunda da çölde bir şişe buzlu su bulmuş gibi oluyor insan.

Örneğin şu note 9 serilerindeki kameraya toz alma sorunu bir çok kişide çıktı, forumdan garantisi oşan bir kullanıcı gönderdi cihazını 2 güne değişim kabul edilmiş. Garantisi olmayan kişiler kendi sorunlarını kendisi halledecek.

Mi serisi neyse, garantisiz alınır ama şahsen benim redmi serilerini garantisiz almaya gözüm kesmez.
Mi serisi ile Redmi serisinin farklı olduğunu düşünmüyorum. Aradaki farkları genellikle Redmi'nin plastik kasa olması ama bunun dışında hiçbir farkı yok bence. Ki Redmi cihazların bir kısmı Mi serisinden de çıktığına göre arada fark aramak mantıklı değil bence.
Garantisizin farkı var burada hocam; aradaki fark 100-200₺ olmuyor, genelde çok fazla oluyor. Kamera tozlanması sorunu çok can sıkıcı bir sorun ama Note 9 Pro 2000₺'ye garantisiz satılırken garantilisi 3200₺.

Teknoloji işi şans işi birazda o yüzden teknolojik alet alcaksanız 100-200 fazla verip garantili almakta fayda var 100-200den kaçayım derken bir bozulur çok büyük paralar ödemek zorunda kalırsınız.

Hocam, garantisiz 2000₺ ama garantilidir 3200₺. Arada 100-200₺ olsa çok mantıklı olmaz zaten garantisiz almak. :)

efendim 2.6k bütçem vardı ve artiramam paradan kacmiyorum ithalatçı garantili daha iyisini alabilirim fakat amazondan aldığım desteği vermezler ve bir iki ay sonra sorun çıksa ilgilenmezler tek sıkıntım bu maddiyatim olsaydi yine kurumsal mağazalardan alırdım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

görenler empati kurup seçim yapabilir mi düşünceleriniz benim için değerli telefonu 3-4 sene kullanabilirim malum ekonomiden kaynaklı
Hocam 2700₺'de Note 9S var. Note 9 almak yerine bunu almak daha mantıklı. İndirim vs. yakalarsanız Note 9'dan kat be kat mantıklı 9S almak.

Oyla:

Rüzocux

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rüzgar
Cihazım
Redmi note 6 ro
Konular
77
Mi serisi ile Redmi serisinin farklı olduğunu düşünmüyorum. Aradaki farkları genellikle Redmi'nin plastik kasa olması ama bunun dışında hiçbir farkı yok bence. Ki Redmi cihazların bir kısmı Mi serisinden de çıktığına göre arada fark aramak mantıklı değil bence.
Garantisizin farkı var burada hocam; aradaki fark 100-200₺ olmuyor, genelde çok fazla oluyor. Kamera tozlanması sorunu çok can sıkıcı bir sorun ama Note 9 Pro 2000₺'ye garantisiz satılırken garantilisi 3200₺.

Hocam, garantisiz 2000₺ ama garantilidir 3200₺. Arada 100-200₺ olsa çok mantıklı olmaz zaten garantisiz almak. :)

Hocam 2700₺'de Note 9S var. Note 9 almak yerine bunu almak daha mantıklı. İndirim vs. yakalarsanız Note 9'dan kat be kat mantıklı 9S almak.
bdnjm demek istediğimi anlamadınız hocam orada demek istediğim note 9a verdiğim paranın 200tlsi cebimde kalır bile demek istedim ve spot satıyorlar ithalatçı garantili değil sizin seçimlerinizi dinlemek istiyorum açıkçası

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
bdnjm demek istediğimi anlamadınız hocam orada demek istediğim note 9a verdiğim paranın 200tlsi cebimde kalır bile demek istedim ve spot satıyorlar ithalatçı garantili değil sizin seçimlerinizi dinlemek istiyorum açıkçası
Ben size demedik 200₺ meselesini zaten hocam. :)

Telefonculardan alacağınız telefonun 1100-1200₺ daha ucuz olacak ancak garantisi olmayacak. Herhangi bir sorununda cebinizden vereceksiniz parasını. Ben genellikle ekran fiyatıyla oranlıyorum: aradaki fark ekran tamirine yetip artıyorsa almak mantıklı geliyor. Diğer sorunlara bir şey diyemem.

Garantili olarak da size tavsiyem (Note 9 memnun etmiyorsa) 100₺ daha koyup veya indirim yakalayıp Note 9S almanız. Fiyatında en iyi cihazlardan sonuçta. Xiaomi Türkiye de kronik sorunları ücret istemeden hallediyor çok şükür, Samsung gibi değil.

Hangisi sizin aklınıza yatıyorsa onu seçin.

Oyla:

Rüzocux

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rüzgar
Cihazım
Redmi note 6 ro
Konular
77
Ben size demedik 200₺ meselesini zaten hocam. :)

Telefonculardan alacağınız telefonun 1100-1200₺ daha ucuz olacak ancak garantisi olmayacak. Herhangi bir sorununda cebinizden vereceksiniz parasını. Ben genellikle ekran fiyatıyla oranlıyorum: aradaki fark ekran tamirine yetip artıyorsa almak mantıklı geliyor. Diğer sorunlara bir şey diyemem.

Garantili olarak da size tavsiyem (Note 9 memnun etmiyorsa) 100₺ daha koyup veya indirim yakalayıp Note 9S almanız. Fiyatında en iyi cihazlardan sonuçta. Xiaomi Türkiye de kronik sorunları ücret istemeden hallediyor çok şükür, Samsung gibi değil.

Hangisi sizin aklınıza yatıyorsa onu seçin.
mi note 10 lite aldım hocam iyi ki iade edip almışım

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Oyla:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
132
Teknoloji işi şans işi birazda o yüzden teknolojik alet alcaksanız 100-200 fazla verip garantili almakta fayda var 100-200den kaçayım derken bir bozulur çok büyük paralar ödemek zorunda kalırsınız.
100 - 200 mü? Keşke o kadar olsaydı hocam..
Ben yurt dışı, kayıtlı redmi note 8 aldım, 1500 tl.. Aldığım zaman redmi note 8 garantili fiyatı 2.399 TL idi.. Şu an en ucuzu 2.499,90 TL hepsi burada da.. :D

Oyla:
Üst Alt