Redmi Note 9 Pro yazılımsal olarak brick oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205

hasanmerkit

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan Merkit
Cihazım
Değişiyor.
Konular
4
Şu anda yardımcı oluyorlar. Cihazın hiçbir şekilde fastboot'u ve recovery açmama sorunumu halletiler bile

hasanmerkit

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan Merkit
Cihazım
Değişiyor.
Konular
4
Tek çalışan custom rom, Nusantara-v4.4 isminde bir sistem. O da Magisk ile rootlayınca gene aynı soruna düşüyor.
Gerçekten root izni vaadeden ve arkaplanda rm -rf /* çeken bir app yapılsa tüm piyasadaki cihazlar çöpe mi dönüşecek??

Xiaomi gözümde çöptür. Çöpten alınıp çöpe atılacak bir çöp üreticisi olan çöpün çöp firmasıdır.

Başıma gelen tek şey gerizekalı firmanın Auth anlayışıyla cihaz EDL moduna girerse para bayılmak, rm -rf /* yerseniz stock rom flashlasanız da cihazın ayağa kalkmaması. Xioami artık gözümde tamamen para ve zaman kaybı.

Tek çalışan rom ile IMEI sorgusu:
IMEI numaramız: 0

qcn dosyasını geri yüklemem için root lazım. Tek çalışan yazılım da rootlanınca diğer roomlar gibi açılmıyor. Yani IMEI repair de mümkün değil şu anda.

Yazılımsal tamamen ölen Xiaomi cihaz satılıktır. Stock rom flashlarım düzelir ümidiyle kimse düzeltebileceğini sanmasın. Donanımsal olarak sorunu yok, tamir görmedi. Firmware atmak amaçlı söküldü. Xiaomi çöp markası dışında bir cihazla takas kabul edilebilir.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Tek çalışan custom rom, Nusantara-v4.4 isminde bir sistem. O da Magisk ile rootlayınca gene aynı soruna düşüyor.
Gerçekten root izni vaadeden ve arkaplanda rm -rf /* çeken bir app yapılsa tüm piyasadaki cihazlar çöpe mi dönüşecek??

Xiaomi gözümde çöptür. Çöpten alınıp çöpe atılacak bir çöp üreticisi olan çöpün çöp firmasıdır.

Başıma gelen tek şey gerizekalı firmanın Auth anlayışıyla cihaz EDL moduna girerse para bayılmak, rm -rf /* yerseniz stock rom flashlasanız da cihazın ayağa kalkmaması. Xioami artık gözümde tamamen para ve zaman kaybı.

qcn dosyasını geri yüklemem için root lazım. Tek çalışan yazılım da rootlanınca diğer roomlar gibi açılmıyor. Yani IMEI repair de mümkün değil şu anda.

Yazılımsal tamamen ölen Xiaomi cihaz satılıktır. Stock rom flashlarım düzelir ümidiyle kimse düzeltebileceğini sanmasın. Donanımsal olarak sorunu yok, tamir görmedi. Firmware atmak amaçlı söküldü. Xiaomi çöp markası dışında bir cihazla takas kabul edilebilir.

İlk mesajı yazdığınızda cihazda ciddi bir problem yokmuş, kolayca çözülebilirmiş ama Curtana rom flashladıktan sonra...

Xiaomi iyidir, kötüdür tartışmasına girmeden (ki çoğu zaman ben de eleştiriyorum); hangi model, marka olursa olsun bilinçsiz ve bilgisiz şekilde cihazı kurcalarsanız bu sonuçla karşılaşmanız son derece olasıdır. Çok geçmiş olsun...

kasimtmc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kasim
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Meslek
Öğretmen
Konular
25

Yaşadığınız soruna çok üzüldüm ancak geçirdiğiniz rage'e de bir o kadar güldüm kusura bakmayın lütfen. Bu durumlarda her zaman önerim cihazın kilidi açılıp custom recovery yüklenir yüklenmez sistem yedeği almaktır. Cihaz boot-loop yese bile sideload ile yükleyebilirsiniz. Bu tür durumlarla karşılaşıldığında deneyimsiz (burada küçümsemek için değil geliştirici olmayan/son kullanıcı için kullanıldı) kullanıcılar için yapılacak en iyi şey sakin şekilde yardım istemek ya da yardımı olabilecek mecralara bakmak ve orada anlatılanları uygulamaktır. Sizinle aynı sorunu yaşayanlar olduğuna eminim. Lütfen yabancı/yerli tüm forumlara bakarak aynı sorunu yaşayan başkaları var mı? Varsa sorunları çözülmüş mü ya da nasıl çözülmüş bakın ve uygulayın. Tekrar geçmiş olsun. Umarım çözersiniz.

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
93

H.kadioglu hocamizda halledemediyse sorun büyük valla yabancı forumlarada bakabilirsiniz bu işi yapan

kasimtmc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kasim
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Meslek
Öğretmen
Konular
25
H.kadioglu hocamizda halledemediyse sorun büyük valla yabancı forumlarada bakabilirsiniz bu işi yapan
Eğer cihaz boot'ta loop'a düşüyorsa kurtarılabilir. Ancak ekran ışığı gelir gelmez loop'a düşüyorsa o zaman kurtarılması sadece edl ile mümkün onu da kimse ücretsiz yapmaz piyasada. Anlaşılabilir bir şey. İnsanlar böyle şeyler başlarına geldiğinde tek hatalı olarak üreticileri görüyorlar ancak üretici zaten unlock aşamasında bile oluşabilecek her türlü hataya dikkat çekiyor ve deneyimli değilseniz yapmamanızı/dikkatli olmanızı öneriyor. Bundan sonrası sizin sorumluluğuzda. Cihaz için oluşturulmamış bir CRom yükleyip cihazı loop'a sokar ya da brick ederseniz hatayı üreticiye atamazsınız. Kaldı ki pixel experience'ın yükleme sayfasına baktım önemli noktaları kırmızı ile göze soka soka anlatmışlar. Dikkatli ve sakin davranmak gerekli bu durumlarda.

Son düzenleme:

hasanmerkit

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan Merkit
Cihazım
Değişiyor.
Konular
4
Hocam daha ne kadar sakin kalabilirim? Allah aşkına 3 günümü yedi, şansımı deneyip ücretli servis de aldım zaman ve paradan başka bir şey kaybetmiyorum artık. Ne atarsam atayım içine reboot loop atıyor.

Denemediğim ne custom rom ne de stock rom kalmadı. Sadece 2 custom rom açıldı, onlarda imei görmüyor. IMEI repair yapamıyorsun çünkü beyfendi cihaz o custom romları da rootlayınca açmıyor.

EN SONDA BOOTLOADERİNİ KİLİTLEDİ

BENDE ONA YAKIŞANI YAPTIM! 😠

Sorunu kökten çözdüğümüze göre artık konu kilitlenebilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt