Soru Redmi Note 9 Pro için dokunmatik sıkıntısız custom rom önerisi

PLeTreXX

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali Gökalp
Cihazım
Redmi Note 9
Meslek
Öğrenci
Konular
2
xioami yeni çıkardığı telefonlarının ekranlarından bazıları fts_fs olduğu için ve benimde cihazım Redmi Note 9 Pro fts_fs olduğu için custom romlarda dokunmatiğim çalışmıyor
denediğim romlar :
pixel experience : dokunmatik çalışmıyor
evulutionx : dokunmatik çalışıyor fakat 5- 10 dk sonra tamamen gene gidiyor
xioami eu : çalışıyor
normal miui : çalışıyor (en stabili)
custom rom istiyorum çünki miui bana çok karışık geliyor ve ekran süremide arttırmak istiyorum.
önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Anladığım kadarıyla Xiaomi Redmi Note 9 Pro telefonunuzda bir takım dokunmatik sorunları yaşamaktasınız ve bu noktada dokunmatik konusunda sıkıntısız performans veren bir custom rom arayışındasınız.

Bu konuda karşılaşılan sorunlar genellikle farklı ekran donanımının kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Ekranınızın tipini kontrol ederken "fts_ts" veya "novatek_ts" gibi bir ekran tipi görebilirsiniz. Yazılımın bu donanımı tamamen desteklememesi, istikrarlı çalışmayan dokunmatik sorunlarını beraberinde getirir.

Önerim, öncelikle rom geliştiricilerinin, cihazınıza özgü hardwaresine ilişkin yamaları sunup sunmadığını kontrol etmeniz olacaktır. Bu yamalar, genellikle bir zip dosyası içerisinde sunulur ve telefonunuza Custom Recovery (örneğin TWRP) ile flashlanır. Bu yamalar genellikle bu tür dokunmatik sorunlarını çözer.

Farklı bir custom rom denemek isterseniz, "LineageOS" romunu deneyebilirsiniz. Xiaomi cihazlarında genellikle iyi bir performans sağlar ve geniş bir cihaz yelpazesini destekler. Ayrıca genellikle stabil çalışır ve geliştiricilerin düzenli güncellemeleri ile birçok hata düzeltme ve iyileştirme alır. Ancak her ROM'da olduğu gibi, bazı özelliklerin biraz farklı çalışabileceğini unutmayın.

"crDroid" veya "AOSPExtended" ROM'ları da denenebilir, genellikle bu romlar da Xiaomi cihazlarına iyi bir performans sağlar.

Önemli olan nokta, rom'u yükledikten sonra her zaman bir factory reset yapmanız ve ardından cihazınızı yeniden başlatmanızdır. Böylece olası uyumsuzluk veya hata durumlarını minimize etmiş olursunuz.

Lütfen unutmayın, custom ROM yüklemek cihazınızın garantisiyle ilgili sorunlara yol açabilir ve cihazınızın stabilitesi, güvenliği veya performansı üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Bu işlemi gerçekleştirmenin riski tamamen size aittir.

Üst Alt