Yardım Redmi Note 9 Bootloop sorunu

nera

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global V13.0.2.0.SJOMIXM
Telefon Modeli
Redmi Note 9
Bootloader Kilidi
Açık
Selam dostlar. Ben cihazıma root atmaya çalıştım. Bilgisayarıma img dosyasını yükleyip magisk ile yeniden yapılandırdım ve sonra fasboot ile yükledim ancak telefonum bootloopta kaldı. Sonra sorunu kendim çözmeye çalıştım ve bilgisayarımdan twrp'yi yükleyip açtım ve sıfırladım. Ama halen çözülmedi sorunum. Sonrasında bilgisayarıma note 9'un ROMunu indirip twrp ile ads komutunu kullanarak (linux kullanıyorum) yükledim ama yine çözülmedi ve bu sefer hem fastboota giremiyorum hemde recovery mod'a giremiyorum ve sürekli yeniden başlayıp duruyor mi ekranında. Cihazı iyice çorba ettiğimi düşünüyorum. Servisle uğraşmadan bu sorun hallolmaz mı acaba?

curtana73

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
37
Twrp varken öncelikle bir iş yapmadan ya tam yedek veya en azından kritik bölümleri (partitions) (örn.: boot, recovery, data, nvram, nvdata (MTK cihalarda) alınması lazım. tekrar twrp ile cihazı kurtarmak kolay oluyor. Yedek almadıysanız google aramada "unbrick redmi note 9" yazarak aratın. Eğer yardımı olacaksa aşağıdaki linke bir göz atın:

Oyla:

nera

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Twrp varken öncelikle bir iş yapmadan ya tam yedek veya en azından kritik bölümleri (partitions) (örn.: boot, recovery, data, nvram, nvdata (MTK cihalarda) alınması lazım. tekrar twrp ile cihazı kurtarmak kolay oluyor. Yedek almadıysanız google aramada "unbrick redmi note 9" yazarak aratın. Eğer yardımı olacaksa aşağıdaki linke bir göz atın:
Hocam Zorin OS (Linux) kullanıyorum. Verdiğiniz dosyaların linux alternatifi yoksa maalesef yapamayacağım.

Oyla:

curtana73

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
37
Cihazınız MTK işlemcili sanırım. Bu durumda SP Flashtool programı ile telefon kapalı durumda iken rom yüklenebiliyor. Snapdragon işlemcilerde ise FASTBOOT modta veya Mi Flash ile yapılabiliyor. Bu nedenle bootloop sıkıntılı bir arıza. Bazı cihazlar için (Redmi Note 8 Pro vardı bende) bootloop sorununu giderebilmiştm yine de...

Oyla:

Reagle

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reagle
Cihazım
Redmi Note 10S
Meslek
öğrenci
Konular
23
Cihazı fastboot moda alabilirseniz sanal makine ile Windows kurup stock romu flash edebilirsiniz. Adb & Fastboot aracı ile yapın. Sanal makine kısmına kadar gelebilirseniz yani fastboot moda da cihazı alabilirseniz gerisini yine adım adım yardımcı olurum. Fastboot moda almak için güç tuşu+ses kısma tuşuna basılı tutun uzunca süre ekran gittiğinde sadece ses kısma tuşuna basın.

Oyla:

nera

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
1
Cihazı fastboot moda alabilirseniz sanal makine ile Windows kurup stock romu flash edebilirsiniz. Adb & Fastboot aracı ile yapın. Sanal makine kısmına kadar gelebilirseniz yani fastboot moda da cihazı alabilirseniz gerisini yine adım adım yardımcı olurum. Fastboot moda almak için güç tuşu+ses kısma tuşuna basılı tutun uzunca süre ekran gittiğinde sadece ses kısma tuşuna basın.
adb ve fastboot araçlarıyla img dosyalarını yükledim root için ilk önce ama mevzu bootloop'a gelince cihazı görmediler. adp devices veya fastboot içinde aynı komutu çalıştırınca cihaz algılanmadı gözüküyor. Ve mevzu zaten fastboot ve twrp'ye erişememem hocam ondan dolayı yapamadım valla. Başka bir çözüm öneriniz varsa deneyebilirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cihazınız MTK işlemcili sanırım. Bu durumda SP Flashtool programı ile telefon kapalı durumda iken rom yüklenebiliyor. Snapdragon işlemcilerde ise FASTBOOT modta veya Mi Flash ile yapılabiliyor. Bu nedenle bootloop sıkıntılı bir arıza. Bazı cihazlar için (Redmi Note 8 Pro vardı bende) bootloop sorununu giderebilmiştm yine de...
fastboot veya recovery giriş yapamıyorum. EDL için bişiler denemek istiyorum ama daha da bozmaktan korkuyorum hocam.

Son düzenleme:
Oyla:

Reagle

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reagle
Cihazım
Redmi Note 10S
Meslek
öğrenci
Konular
23
adb ve fastboot araçlarıyla img dosyaları ama mevzu bootloop'a gelince cihazı görmediler. adp devices veya fastboot içinde aynı komutu çalıştırınca cihaz algılanmadı gözüküyor. Ve mevzu zaten fastboot ve twrp'ye erişememem hocam ondan dolayı yapamadım valla. Başka bir çözüm öneriniz varsa deneyebilirim.
cihaz brick olmuş o halde şu rehberi deneyin gerekirse sanal makine kurun

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Oyla:

curtana73

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
37
mAid linux'u öneririm, xiaomi flash programları ve fastboot ile ilgili komut satırı programları içinde yüklü olması nedeniyle işini görebilir, bir zamanlar dual boot patcher programını github'dan indirip yeniden apk olarak derlemeyi denedim (Pocophone F1 desteği ekleyerek) ama olmadı, birçok C++ hatası ile karşılaştırm, sonra vazgeçtim ama senin işin yazılım geliştirme olmadığı için işini görebilir.

Oyla:

nera

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
1
cihaz brick olmuş o halde şu rehberi deneyin gerekirse sanal makine kurun

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
hocam denedim dualboot yaptım ve windows kurdum ama "Bu bilgisayara bağladığınız en son usb aygıtı arızalı olduğundan windows bu aygıtı tanımadı" diyor. Aygıt yöneticisinden de sürücü güncelle yaptım sürücü güncel diyor diğer yöntemleride denedim yine olmadı.

Oyla:

Reagle

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reagle
Cihazım
Redmi Note 10S
Meslek
öğrenci
Konular
23
hocam denedim dualboot yaptım ve windows kurdum ama "Bu bilgisayara bağladığınız en son usb aygıtı arızalı olduğundan windows bu aygıtı tanımadı" diyor. Aygıt yöneticisinden de sürücü güncelle yaptım sürücü güncel diyor diğer yöntemleride denedim yine olmadı.
o zaman sorun cihazda veya kablo da. Şarj soketinde sorun olabilir. kabloyu değiştirin olmazsa soketi değiştirin bir telefoncudan. Ek olarak H.kadioglu hocama da bir danışın.

Oyla:
Üst Alt