Yardım Redmi Note 9 Bootloop Sorunu

arasa11

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ARDA
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
13
Selamlar, öncelikle herkese iyi forumlar. Elimde bir adet Rn9 (merlin) cihaz var. Cihaz yurt dışı imei işlemli. Durup dururken (güncelleme vs yapılmamasına rağmen) bootloopa girdi. Cihaz şarjdayken kendini sürekli açmaya çalışıyor şarjda değilken açmaya çalışınca redmi logosu geliyor ve gidiyor. Cihaz 2 gün önce bootlopa girdi, bootloopa girdikten sonra 1 kere açıldı 5-10 dakika civarı sonrasında tekrar aynı şekilde bootloopa devam etti. Daha öncede bir kere olmuştu Bypass yapıp SPFlash üzerinden yazılım attığımda düzelmişti. Aklıma gelen her türlü yöntemi denedim fakat bir işe yaramadı şuan BL Kilidi Açık, Eng Rom flashlı, Fastboot'a girebiliyorum.

|-Yaptığım Denemeler:
1: Bypass ardından SPFlash ile sırasıyla ENG-Global-TR Rom Flashlamak : Aynı şekilde devam etti.
2:BL Unlock yapıp MiFlash ile sırasıyla ENG-Global ve TR romlarını denedim: Aynı şekilde devam etti.
3: OrangeFox flashlayıp Recovery'e girmek: Giremedim sadece fastboota girebiliyorum.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Selamlar, öncelikle herkese iyi forumlar. Elimde bir adet Rn9 (merlin) cihaz var. Cihaz yurt dışı imei işlemli. Durup dururken (güncelleme vs yapılmamasına rağmen) bootloopa girdi. Cihaz şarjdayken kendini sürekli açmaya çalışıyor şarjda değilken açmaya çalışınca redmi logosu geliyor ve gidiyor. Cihaz 2 gün önce bootlopa girdi, bootloopa girdikten sonra 1 kere açıldı 5-10 dakika civarı sonrasında tekrar aynı şekilde bootloopa devam etti. Daha öncede bir kere olmuştu Bypass yapıp SPFlash üzerinden yazılım attığımda düzelmişti. Aklıma gelen her türlü yöntemi denedim fakat bir işe yaramadı şuan BL Kilidi Açık, Eng Rom flashlı, Fastboot'a girebiliyorum.

|-Yaptığım Denemeler:
1: Bypass ardından SPFlash ile sırasıyla ENG-Global-TR Rom Flashlamak : Aynı şekilde devam etti.
2:BL Unlock yapıp MiFlash ile sırasıyla ENG-Global ve TR romlarını denedim: Aynı şekilde devam etti.
3: OrangeFox flashlayıp Recovery'e girmek: Giremedim sadece fastboota girebiliyorum.
sp flashtoolla yükleme yaparken format all download seçip yüklediniz mi imei yedegi almayı unutmayın çünkü cihaz tamamen sıfırlanmış olacak

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
miui 12 rom yüklediniz ve açılmıyorsa (doğru yöntem ile) Sorun donanımsaldır..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sp flashtoolla yükleme yaparken format all download seçip yüklediniz mi imei yedegi almayı unutmayın çünkü cihaz tamamen sıfırlanmış olacak
format all download şeklinde yüklenirse eğer cihaz çin modelse recovery ekranında kalmalı. Global model ise imeiler silinmiş şekilde açılmalı..

Son düzenleme:

arasa11

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ARDA
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tüm işlemleri sadece Firmware Upgrade seçerek yapmıştım şimdi Format All+Download şeklinde bir deneme yapıyorum. IMEI tarafında sorun yok cihaza her türlü tekrar IMEI işlemi yapılacak.

arasa11

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ARDA
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Maalesef Format All+Download seçeneğinde de Firmware Upgrade seçeneğinde de cihaz vaziyetini koruyor. LibUSB üzerinden filter device yaptığımda cihaz bootlopa devam ediyor bypass ardından Mediatek USB Port olarak aygıt yöneticisinde kendini sabitliyor ve siyah ekrana geçiyor. Ardından SpFlash üzerinden gerekli dosyaları seçip iki türlü de denemeleri yaptım. Buralarda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sanırsam artık cihazı emekliye ayırma zamanı geldi galiba

Üst Alt