Yardım Redmi Note 8Pro BL kilitli, Çin romunda sıkıştım, Mi Unlock Status kapalı. Bir başka clean and lock mağduriyeti

travolta

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Huawei P40 Pro
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
begonia_images_V12.0.5.0.QGGCNXM_20210115
Telefon Modeli
Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
bootloader kapalı durumda çin romunda redmi note pro8 cihazım var. diğer romları yükleyince recovery modunda "this miui version can't be installed on this device" yazısı çıkıyor. bl kilitli durumda. mi unlock status ile de kilidi açmaya çalıştığımda "request parameter error" hatası veriyor. cihaza imei repair yapıldı. imei öğrenmeye çalıştığımda "unable to get imei" yazısı çıkıyor(telefon kapanmadan hat kullanılabiliyor). XiaoMiTool V2 programı ile unlock çalıştım bu seferde xiaomi server returned error 20044 hatası aldım. Artık ne yapabilirim bilmiyorum arkadaşlar. Yardımlarınızı bekliyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

travolta

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Huawei P40 Pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
mesaj attım dün. daha dönüş yapmadı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bootloader kapalı durumda çin romunda redmi note pro8 cihazım var. diğer romları yükleyince recovery modunda "this miui version can't be installed on this device" yazısı çıkıyor. bl kilitli durumda. mi unlock status ile de kilidi açmaya çalıştığımda "request parameter error" hatası veriyor. cihaza imei repair yapıldı. imei öğrenmeye çalıştığımda "unable to get imei" yazısı çıkıyor(telefon kapanmadan hat kullanılabiliyor). XiaoMiTool V2 programı ile unlock çalıştım bu seferde xiaomi server returned error 20044 hatası aldım. Artık ne yapabilirim bilmiyorum arkadaşlar. Yardımlarınızı bekliyorum.
çözüm yolunda SP Flash Tool ile global ve diğer ülke romlar denendi, başarısız olundu(recovery modda "this miui version can't be installed on this device")(aksi beklenmiyordu zaten). sadece çin romu çalışıyor.

Son düzenleme:
Oyla:

HarmanKardon

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mikail
Cihazım
Redmi note 7
Konular
17
Hocam bu durumda yazılım ile yapacağınız bir şey yok. Çözümü ise telefonun anakartında ki 33k direncini değiştirmek. Aliexpress üstünden de alabilirsiniz bu direnci 3-4 lira bir şey fakat en mantıklısı evinizdeki eski bir akıllı telefondan 33k direncini çıkarıp redmi note 8 pro'ya takmak.

33k direncinin hangisi olduğunu redmi note 8 pro diyagramından ve 33k direncini sökeceğiniz telefonun diyagramından bulabilirsiniz.

Bu işteki en büyük sıkıntı çalışılan alanın çok küçük olması. Lehim sökerken ve tekrar yaparken mikroskop şart.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Hocam bu durumda yazılım ile yapacağınız bir şey yok. Çözümü ise telefonun anakartında ki 33k direncini değiştirmek. Aliexpress üstünden de alabilirsiniz bu direnci 3-4 lira bir şey fakat en mantıklısı evinizdeki eski bir akıllı telefondan 33k direncini çıkarıp redmi note 8 pro'ya takmak.

33k direncinin hangisi olduğunu redmi note 8 pro diyagramından ve 33k direncini sökeceğiniz telefonun diyagramından bulabilirsiniz.

Bu işteki en büyük sıkıntı çalışılan alanın çok küçük olması. Lehim sökerken ve tekrar yaparken mikroskop şart.
Bu sorununun yazılımsal çözümü mevcut, bootloader açılabiliyor. Direnç değişimini eskiden cihazı globale çevirmek için yapıyorduk ama artık gerek yok. Son kullanıcıya böyle riskli yönlendirmeler yapmayalım lütfen.

Oyla:

filozof86

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
0
Attığınız linklere nasıl ulaşabilirim izniiniz yok yazıyor