Yardım Redmi Note 8 Uygulamalar kapanıyor

VenomBey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
REDMİ NOTE 8
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MİUİ GLOBAL 12.5.2 Kararlı
Telefon Modeli
Redmi Note 8
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaşlar merhaba benim redmi note 8 telefonumda bir uygulamadan çıktığım anda arka planda direkt kapanıyor bunu nasıl çözerim bilgisi olanlar varmı?

VenomBey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
REDMİ NOTE 8
Konular
1
hayır hocam ota için gerekmez
Hocam son olarak çok soru sordum farkındayım ama ilk defa yapicagim için birşey daha sormak istiyorum.
1. İMEİ gitme gibi bir durum olurmu?
2. Telefondaki bilgiler gider mi?

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Hocam oem kilidini açtımda mi kilidi açmam gerekli mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam oem kilidini açtımda mi kilidi açmam gerekli mi?
OEM kilidi dediğiniz telefon üstündeki işlem. Bilgisayardan açmadığınız sürece işlem yarım kalmış demektir. Başk bir bölge romuna geçmek için BL kilidini tamamen açmanız lazım (bilgisayardan işlem yapıp).

Hocam son olarak çok soru sordum farkındayım ama ilk defa yapicagim için birşey daha sormak istiyorum.
1. İMEİ gitme gibi bir durum olurmu?
2. Telefondaki bilgiler gider mi?
1- IMEI, Note 8'de sıfırlama/rom değiştirme ile gitmez.
2- BL kilidini açarken ayrı, romu kurarken ayrı telefon sıfırlanır. Tüm verilerinizi başka bir yere taşımanız lazım.

Size tavsiyem BL kilidini açıp AOSP rom kurmanızdan yana. Başka bir konuda Note 8 için rom atma aşamalarını ve tavsiyelerimi yapmıştım: Yardım - İlk defa rom atıcam yardım edebilir misiniz?

Oyla:

VenomBey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
REDMİ NOTE 8
Konular
1
OEM kilidi dediğiniz telefon üstündeki işlem. Bilgisayardan açmadığınız sürece işlem yarım kalmış demektir. Başk bir bölge romuna geçmek için BL kilidini tamamen açmanız lazım (bilgisayardan işlem yapıp).

1- IMEI, Note 8'de sıfırlama/rom değiştirme ile gitmez.
2- BL kilidini açarken ayrı, romu kurarken ayrı telefon sıfırlanır. Tüm verilerinizi başka bir yere taşımanız lazım.

Size tavsiyem BL kilidini açıp AOSP rom kurmanızdan yana. Başka bir konuda Note 8 için rom atma aşamalarını ve tavsiyelerimi yapmıştım: Yardım - İlk defa rom atıcam yardım edebilir misiniz?
Hocam çok güzel yazmışsınız elinize sağlık ben aslında kısa yoldan uğraştırmayan yoldan yapmak istiyorum çünkü korkuyorum birşey olacak diye. Birde OEM kilidini bilgisayardan açmadan Endonezya romuna geçemiyorum anladığım kadarıyla.

Oyla:

excytioum

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tamerlan
Cihazım
11 Lite 5G NE
Konular
11
Hocam çok güzel yazmışsınız elinize sağlık ben aslında kısa yoldan uğraştırmayan yoldan yapmak istiyorum çünkü korkuyorum birşey olacak diye. Birde OEM kilidini bilgisayardan açmadan Endonezya romuna geçemiyorum anladığım kadarıyla.
Mustafa hocamızın söylediği adımları uygularsanız telefonunuza birşey olmaz :)

Farklı bilgilendirme ve yanlış yönlendirmeden ötürü özür diliyorum.

OEM kilidi Bootloader kilidini açmaz. BL kilidini açmanız için başvuru yapmanız lazım.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Kısayol diye bir şey yok hocam. Olması gereken adımlar bunlar. Bu adımları takip etmezseniz bir yerden patlak yaşarsınız illaki. BL kilidini (sizin deyişinizle OEM kilidi) bilgisayarla açabilirsiniz sadece zaten, açmadan da rom değişemezsiniz. Paket adını değiştirip güncelleyici üzerinden kandırma yöntemiyle geçmeyi deneyebilirsiniz ancak sağlıklı bir yöntem değil ve bence çözüm değil. Bu cihaz için AOSP rom tavsiye ederim.

Oyla:

VenomBey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
REDMİ NOTE 8
Konular
1
Mustafa hocamızın söylediği adımları uygularsanız telefonunuza birşey olmaz :)

Farklı bilgilendirme ve yanlış yönlendirmeden ötürü özür diliyorum.

OEM kilidi Bootloader kilidini açmaz. BL kilidini açmanız için başvuru yapmanız lazım.
Kısayol diye bir şey yok hocam. Olması gereken adımlar bunlar. Bu adımları takip etmezseniz bir yerden patlak yaşarsınız illaki. BL kilidini (sizin deyişinizle OEM kilidi) bilgisayarla açabilirsiniz sadece zaten, açmadan da rom değişemezsiniz. Paket adını değiştirip güncelleyici üzerinden kandırma yöntemiyle geçmeyi deneyebilirsiniz ancak sağlıklı bir yöntem değil ve bence çözüm değil. Bu cihaz için AOSP rom tavsiye ederim.
Tamamdır hocam attığınız yazıdakilerini yapacağım. Sizin söylediğiniz gibi paket adını değiştirip güncelleyici üzerinden yapıcaktım yapmıyorum o zaman.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Tamamdır hocam attığınız yazıdakilerini yapacağım. Sizin söylediğiniz gibi paket adını değiştirip güncelleyici üzerinden yapıcaktım yapmıyorum o zaman.
İsterseniz deneyin, kurulur belki (yine sıfırlayacaksınız bu arada) ancak yine MIUI kuracaksınız sonuç olarak. Biraz daha uzun gidecek ama sonra yine uygulamaları kapatma olayı olacak.

Oyla:

VenomBey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
REDMİ NOTE 8
Konular
1
İsterseniz deneyin, kurulur belki (yine sıfırlayacaksınız bu arada) ancak yine MIUI kuracaksınız sonuç olarak. Biraz daha uzun gidecek ama sonra yine uygulamaları kapatma olayı olacak.
Hocam bl tam olarak açmadan ilk önce öyle bir deniyim mi ? Belki kurulur

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T