Soru Redmi Note 8 Rom Hk.

tabsiratuledille

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alp
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
Merhabalar arkadaşlar. Yaklaşık 2 aydır Note 8 kullanmaktayım ve telefondan memnunum. Ancak kullanıcıların geneli gibi Google'ın arama ve mesajlaşma uygulamalarını sevmiyorum ayrıca stabil çalışmıyorlar ve kullanışlı değiller. Bu yüzden MIUI'in resmi uygulamaları olan bir roma geçmek istiyorum. Forumda araştırma yaptım ve hindistan romunda bunların bulunduğunu gördüm.Yani bir ülkenin romundan diğerine geçiyoruz. Rootsuz ve resmi bir rom yüklemek istiyorum. Sizlere sorularım şöyle:

1) Bootloader kilidi garantiyi devre dışı bırakır mı ve güvenliğe bir zararı var mıdır? Garantilik bir durumda tekrar kapatabilme durumu var mı?
2) Hindistan romu resmi mi? globalle farkı sadece arama ve mesajlaşma mı?
3)Bunu başarıyla yükleyen arkadaşlardan ricam, rom yükleme aşamasında nelere dikkat etmeliyim?

Şimdiden teşekkürler.

Monalte

T͜͡c٭ Sabri Can DOĞAN
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabri Can
Cihazım
Oneplus 8T
Konular
159
1-) bootloader kilidi garantinizi devre dışı bırakır
Geri kapatırsınız fakat garanti bl kilidinizi açtığınızı anlayacağı için garanti dışı kalırsınız (delta garantide belirli durumlarda garantiniz devre dışı kalmıyor diye biliyorum)
2-)hindistan romu resmi romdur fark olarak MIUI arama ve mesaj uygulası gömülü ve gereksiz google uygulaması yok

Merhabalar arkadaşlar. Yaklaşık 2 aydır Note 8 kullanmaktayım ve telefondan memnunum. Ancak kullanıcıların geneli gibi Google'ın arama ve mesajlaşma uygulamalarını sevmiyorum ayrıca stabil çalışmıyorlar ve kullanışlı değiller. Bu yüzden MIUI'in resmi uygulamaları olan bir roma geçmek istiyorum. Forumda araştırma yaptım ve hindistan romunda bunların bulunduğunu gördüm.Yani bir ülkenin romundan diğerine geçiyoruz. Rootsuz ve resmi bir rom yüklemek istiyorum. Sizlere sorularım şöyle:

1) Bootloader kilidi garantiyi devre dışı bırakır mı ve güvenliğe bir zararı var mıdır? Garantilik bir durumda tekrar kapatabilme durumu var mı?
2) Hindistan romu resmi mi? globalle farkı sadece arama ve mesajlaşma mı?
3)Bunu başarıyla yükleyen arkadaşlardan ricam, rom yükleme aşamasında nelere dikkat etmeliyim?

Şimdiden teşekkürler.

Oyla:

tabsiratuledille

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alp
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler hocam. Şimdi neler yapmam ve pc'ye neler yüklemem gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bir de, aşağıdaki linkte Endonezya Romu da bulunuyor. Hindistan'dan farkı var mıdır?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ayrıca aşağıdaki linkte yerel olarakta(local update) update uygulamasından rom dosyası gösterilerek yüklenebilir diyor? Bunun hakkında bilginiz var mı?

Oyla:

Monalte

T͜͡c٭ Sabri Can DOĞAN
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabri Can
Cihazım
Oneplus 8T
Konular
159
Teşekkürler hocam. Şimdi neler yapmam ve pc'ye neler yüklemem gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bir de, aşağıdaki linkte Endonezya Romu da bulunuyor. Hindistan'dan farkı var mıdır?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ayrıca aşağıdaki linkte yerel olarakta(local update) update uygulamasından rom dosyası gösterilerek yüklenebilir diyor? Bunun hakkında bilginiz var mı?

Hocam ilk önce bl kilidini açmanız lazım bu konuda resimli ve videolu anlatım mevcut
Bl kilidini açtıkdan sonra aşadaki konuyu rehber olarak kullanabilirsiniz
Cihazınıza uygun fastboot rom
Tıklayarak hindistan romu indirebilirsiniz

Oyla:

tabsiratuledille

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alp
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
hocam bl kilidini açmak cihazın güvenliğine bir sorun oluşturur mu? Teşekkürler.

Oyla:

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25
Yanlış bilmiyorsam xiaomitool v2de bl kilidini açmadan officiall romlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Yok gecilmiyorsa da uygulama içinde uğraşsız bir şekilde root twrp gibi olaylari halledebilir ardindan romu yukleyebilir ve tekrar kaldirabilirsiniz. Uygulama linki:

Oyla:

tabsiratuledille

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alp
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
Teşekkürler hocam. Eğer bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş varsa bilgilendirebilir ve insanlar yararlanır.

Oyla:

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25
Teşekkürler hocam. Eğer bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş varsa bilgilendirebilir ve insanlar yararlanır.
Rica ederim. Ben de rn8 kullanicisiyim ve bu uygulamayi kullanarak işlerimi hallediyorum genellikle diğer seçenekler uğraştırıcı geliyor cihazinizin hata ayıklama modunu açıp bilgisayara bağlayın ve yapmak istediklerinizi isaretleyin gerisini bilgisayara bırakın o sizi yönlendirecektir.

Oyla:

tabsiratuledille

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alp
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
şimdi hocam bl kilidini açmadan fastboot romu direkt verdiğiniz programla yükleyebiliyor muyuz? Bunu denediniz mi? Yani bu programla globalden hindistan romuna geçebilir miyim?

Oyla:

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25
şimdi hocam bl kilidini açmadan fastboot romu direkt verdiğiniz programla yükleyebiliyor muyuz? Bunu denediniz mi? Yani bu programla globalden hindistan romuna geçebilir miyim?
Ben bizzat denemedim çünkü alır almaz açtım kilidini. Forumda okumuştum yanlış hatırlamıyorsam denemekten zarar gelmez romu uygulama içinden direk indirirseniz daha iyi olur uygulamayi bilgisayara indirdikten sonra ayarlardan ülkeyi hindistan yaparsaniz oradan romu otomatik indirip yükler.

Oyla:
Üst Alt