Yardım Redmi Note 8 Pro ROOT MIUI 12

emreetli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EMRE
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
4
1.)MIUI 11 ve Android 10 ken telefona root atmış ve kullanıyordum 11.0.6 güncellemesj geldi ve twrp üzerinden güncellemeyi kurdum ve systyem reboot diyip telefonu açmıştım ve hem root hem twrp duruyor du. Dün MIUI 12 geldi ve TWRP üzerinden onu kurdum ve reboot deyip teleofnu açtım ama hem root hemde TWRP gitmişti aslında yendien magiski falan yüklemem gerektiğini biliyordum da önceki sürümde bişey olmadı die yapmadım. Soum şu ki ben şimdi yeniden nasıl root atabilirim TWRP aracılığıyla?

2.) (Dosyayı paylaşamadim)Twrp_ifelixit_Begonia__10. İsimli dosya ile kurmuştum TWRP'yi
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
> Paylaştığım linkteki video ile yeniden bu şekilde kurabilirmiyim TWRP'yi? ROOT için ilk adimlar bunlar sanrm hızlıca atlamak için yazdım bunları bir yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Cihaz özellikleri;

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-08-13-01-35-42-518_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2020-08-13-01-35-42-518_com.android.settings.jpg
    230,3 KB · Görüntüleme: 68

note8prosahibi

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berkay
Cihazım
Redwood
Meslek
Öğrenci
Konular
58
Her işlemi başarılı ve doğru şekilde yaptım fakat root gözükmüyor magisk de 2 si de yeşil değil ve uygulamalar root iznini sormuyor. Root oldumu yoksa ben mi yanlış yaptım biyerde . Magisk ziple kurmayı da deneyebilirim aynı işlem ise
Konun devamında magisk hide işlemleri var onları yaptınız mı acaba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Her işlemi başarılı ve doğru şekilde yaptım fakat root gözükmüyor magisk de 2 si de yeşil değil ve uygulamalar root iznini sormuyor. Root oldumu yoksa ben mi yanlış yaptım biyerde . Magisk ziple kurmayı da deneyebilirim aynı işlem ise
Burdaki işlemleri sırasıyla yapın eğer anlamdıysanız Rehber - Android 9/10 için Twrp+Root+Backup+Restore burdaki root videolu izahı izleyin root işlemleri adımlarını atlayın ve magisk hide işlemlerini yapın o zaman rootlu olur ama yeni gelen google güvenlik yaması ile üsteki yeşil olmuyor fakat cihaz rootlu oluyor ve netflix gözüküyor

Ekli dosyalar

• İşlemler 1.png
    İşlemler 1.png
    378 KB · Görüntüleme: 17
  • İşlemler 2.png
    İşlemler 2.png
    534,3 KB · Görüntüleme: 15
  • İşlemler 3.png
    İşlemler 3.png
    112,6 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Oyla:

emreetli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EMRE
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
4
Konun devamında magisk hide işlemleri var onları yaptınız mı acaba

Burdaki işlemleri sırasıyla yapın eğer anlamdıysanız Rehber - Android 9/10 için Twrp+Root+Backup+Restore burdaki root videolu izahı izleyin root işlemleri adımlarını atlayın ve magisk hide işlemlerini yapın o zaman rootlu olur ama yeni gelen google güvenlik yaması ile üsteki yeşil olmuyor fakat cihaz rootlu oluyor ve netflix gözüküyor
bnm magiskde şuan magisk güncel gözüküyör ve magisk yüklü değil dior. Bu yüzden resim 1deki afımalrı yapamam ama 2'den devam edeblrm yinede rootlu olurmu?
magisk yüklü değil ama yinde devam edimmi

Oyla:

note8prosahibi

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berkay
Cihazım
Redwood
Meslek
Öğrenci
Konular
58
bnm magiskde şuan magisk güncel gözüküyör ve magisk yüklü değil dior. Bu yüzden resim 1deki afımalrı yapamam ama 2'den devam edeblrm yinede rootlu olurmu?
magisk yüklü değil ama yinde devam edimmi
Magisk manager yüklü değilse işlemleri yapamazsınız uygulamar arasından manager bulun yoksa tam kurulum şeklinde root atınız eğer ki var ise o işlemleri yapınız

Oyla:

emreetli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EMRE
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
4
Magisk manager yüklü değilse işlemleri yapamazsınız uygulamar arasından manager bulun yoksa tam kurulum şeklinde root atınız eğer ki var ise o işlemleri yapınız
teşekküler bir şekilde kurcalayarak hallettim root işini o dediğiniz işlemleri yapmaya gerek kalmadan şuan uygulamlar ve root sorunsuzn çalışıyor teşekkür ederim yardımınz için

Oyla:

note8prosahibi

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berkay
Cihazım
Redwood
Meslek
Öğrenci
Konular
58
teşekküler bir şekilde kurcalayarak hallettim root işini o dediğiniz işlemleri yapmaya gerek kalmadan şuan uygulamlar ve root sorunsuzn çalışıyor teşekkür ederim yardımınz için
Rica ederim :)

Oyla:

Gribalenfeksiyon

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Evren
Cihazım
Redmi note 8 pr
Konular
10
Banada yardimci olurmusunuz redmi note 8 pro guncelleme yapacagim twrp kalici olarak var telefonumda root magiski yuklemistim gecen guncellemede roomla beraber olmustu bu adimlari izleyerek

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-08-15-08-33-13-420_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-08-15-08-33-13-420_com.android.chrome.jpg
    545,6 KB · Görüntüleme: 13
Oyla:

nightfullstar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
nightfullstr
Cihazım
begonia
Konular
0
Ben yeni satın aldım ve çözümüm şu şekilde oldu,

1- Güncelleme yapılan romun recovery romunu bilgisayara indirip zip dosyasından "boot.img" dosyasını çıkarttım, telefona dosya olarak attım

2- Magisk manager kurdum, yükle seçeneğinin içindeki dosya seçin ve yamalayın seçeneğini kullanarak yamalanmış bir boot.img elde ettim.

3- Önceki madde sebebi ile twrp kullanmadan flashlayabileceğim rootlanmış bir boot imajım olmuş oldu, bunu da fastboot ile flashladım.

4- mixplorer uygulamasını kullanarak, az önce manuel rootladığım şekilde /system/recovery-from-boot.p dosyasının adını "recovery-from-boot.p.bak" olarak değiştirdim.

5- sonrasında kullanarak twrp yükledim, fakat program işini bitirip cihaz kendini yeniden başlattığı sırada(bilgisayarın çıkarttığı usb sesinden anlarsın) üst butona daha uzun süre basılı tutup çince ekranın gelmesini beklemek gerekiyor.

Bunu bu haliyle uygulamak için 1 günümü sayısız boş beleş youtube kanalına ve karışık forum sayfası karıştırmaya adadım.

edit: ifelixit olmadan da kurulması mümkün, temelde yaptığı şey vbmeta dosyasını vbmeta alanına, recovery dosyasını recovery alanını temizledikten sonra kuruyor.

Oyla:

emreetli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EMRE
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
4
Banada yardimci olurmusunuz redmi note 8 pro guncelleme yapacagim twrp kalici olarak var telefonumda root magiski yuklemistim gecen guncellemede roomla beraber olmustu bu adimlari izleyerek
Yine aynı işlem uygulanabilir MIUI sürümü ve Android sürümü birbirinden farklı şeyler Şuan ki Android 10 Twrp si ile ordaki adımların aynısını uygulayark olabilir. Ben yendien Twrp kurup root attın aynı işlemlerle muhtemelen o da aynıdır.Yalniz fotoğrataki işlem Twrp işlemi güncellmeden sonra yendien kalıcı olmasi için bu işlemi yaptıktan sonra root için ayrı bir işlem yapmaniz gerekiyor. Yüklemeniz gereken MIUI 12 güncellemesinn recovery için gerekli olan dosyası ile başlayıp aynı işleme devam edin. Dosya sizde yoksa linkini yollayabilirim global rom ise.

Ben yeni satın aldım ve çözümüm şu şekilde oldu,

1- Güncelleme yapılan romun recovery romunu bilgisayara indirip zip dosyasından "boot.img" dosyasını çıkarttım, telefona dosya olarak attım

2- Magisk manager kurdum, yükle seçeneğinin içindeki dosya seçin ve yamalayın seçeneğini kullanarak yamalanmış bir boot.img elde ettim.

3- Önceki madde sebebi ile twrp kullanmadan flashlayabileceğim rootlanmış bir boot imajım olmuş oldu, bunu da fastboot ile flashladım.

4- mixplorer uygulamasını kullanarak, az önce manuel rootladığım şekilde /system/recovery-from-boot.p dosyasının adını "recovery-from-boot.p.bak" olarak değiştirdim.

5- sonrasında kullanarak twrp yükledim, fakat program işini bitirip cihaz kendini yeniden başlattığı sırada(bilgisayarın çıkarttığı usb sesinden anlarsın) üst butona daha uzun süre basılı tutup çince ekranın gelmesini beklemek gerekiyor.

Bunu bu haliyle uygulamak için 1 günümü sayısız boş beleş youtube kanalına ve karışık forum sayfası karıştırmaya adadım.

edit: ifelixit olmadan da kurulması mümkün, temelde yaptığı şey vbmeta dosyasını vbmeta alanına, recovery dosyasını recovery alanını temizledikten sonra kuruyor.
Yaptığıniz işlem gerçekten çok harika ve bir o kdr da zor gözüküyor. Bu işlemi aklımda bulundurcam. Hayırlı olsun aynı zananda iyi günlerde kullanın.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt