Yardım Redmi Note 8 Pro - Hücre Bekleme

kagitmiadam

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cantürk
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
1
Merhabalar, yeni aldığım Redmi Note 8 Pro telefonunun şarjı, diğer kullanan arkadaşlarıma göre çabuk bitiyor. Pil kullanımını incelediğimde ekteki resimlerdeki değerler ile karşılaştım.

Hücre Bekleme neden bu kadar çok kullanım yapıyor anlam veremedim açıkçası.

Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-12-03-13-15-04-584_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2019-12-03-13-15-04-584_com.miui.securitycenter.jpg
    293,3 KB · Görüntüleme: 185
  • Screenshot_2019-12-03-13-15-10-823_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2019-12-03-13-15-10-823_com.miui.securitycenter.jpg
    274,5 KB · Görüntüleme: 210

kagitmiadam

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cantürk
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
1
Hocam hangi hattı kullanıyorsunuz? Bende Vodafone varken aynı sorunları yaşıyordum. Şuan Turkcell %3-4.

ben de hesaplardan çıkıp fabrika ayarlarına döndüm bir çözüm olmadı malesef turkcelle geçip deneyeceğim. Pilde çok problem yaşamasam da o görüntü canımı sıkıyor.

Türk Telekom 3G hat kullanıyorum hocam. Ayarlarda 3G öncelikli seçiyorum ama bir değişim olmuyor. Turkcell hat kullanan arkadaşın hattını alıp deneyeceğim öğleden sonra. Eğer sorun gerçekten de hat kaynaklıysa, hattı değiştireceğim.
Saat 10 gibi Hard Reset işleminden sonra Hücre bekleme: %2'ydi. 1.5 saat geçti ve şuan %14 olarak görünüyor.

Bir şekilde çözüme ulaşırsak iyi olacak (:|

Oyla:

elodes

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Elodes
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
1
Bu sorunu telefonu aldığım günden beri ben de yaşıyorum, pek çok yere baktım, yabancı forumlara da. Kim ne dediyse yaptım bir fayda etmedi. En son kendimce bir test yapmaya karar verdim. Bir gün telefonu %100 şarj edip %20'lere kadar sadece WiFi kullanarak kullandım, hücre bekleme %5'i geçmedi. Ekran süresi olarak da 9-10 saat süre aldım ki bunun yaklaşık 3 saati oyundu. Yine başka bir günde telefonu %100'e şarj edip %20'lere kadar mobil veride kullandım, hücre bekleme %30-35'leri buldu ancak pil performansı olarak WiFi ile kullandığımdan çok da farklı sonuçlar almadım.
Sonuç olarak şunu çıkardım, telefon mobil veri kullanımı açıkken bu kullanımın ne kadar şarj yediğini gösteriyor, o yüzden bu kadar çok çıkıyor. Mobil veri açık değilken ise hücre bekleme kısmı çok az çıkıyor. Her iki durumda da hemen hemen aynı ekran sürelerini alıyorum. Sonuçta telefon mobil veri açıkken açık olmadığı durumuna göre daha fazla şarj yer. Korkulacak bir durum olmadığı kanaatindeyim.
Telefonda çok oyun oynayan birisiyim. Şöyle örneklendireyim, yaklaşık 10-15 dakikalık 4.5G ile oynanan oyun sonrası %3 şarjım gidiyor. Oranlarsak %100'den %0'a yaklaşık 450 dakika oyun demek, yani 7.5 saat. Ki bu gayet iyi bir süre.
Epey uzun yazdım, bu konularda çok pimpirikli birisi olarak (sürekli kontrol etme manyaklığı var, düşünün :)) size tavsiyem bu istatistiği göz ardı edin, çünkü günlük kullanımda pek fark etmiyor.
Şimdilik bu kadar, yeni bir gelişme olursa muhakkak haber ederim. Hepinize iyi günler.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Bu sorunu telefonu aldığım günden beri ben de yaşıyorum, pek çok yere baktım, yabancı forumlara da. Kim ne dediyse yaptım bir fayda etmedi. En son kendimce bir test yapmaya karar verdim. Bir gün telefonu %100 şarj edip %20'lere kadar sadece WiFi kullanarak kullandım, hücre bekleme %5'i geçmedi. Ekran süresi olarak da 9-10 saat süre aldım ki bunun yaklaşık 3 saati oyundu. Yine başka bir günde telefonu %100'e şarj edip %20'lere kadar mobil veride kullandım, hücre bekleme %30-35'leri buldu ancak pil performansı olarak WiFi ile kullandığımdan çok da farklı sonuçlar almadım.
Sonuç olarak şunu çıkardım, telefon mobil veri kullanımı açıkken bu kullanımın ne kadar şarj yediğini gösteriyor, o yüzden bu kadar çok çıkıyor. Mobil veri açık değilken ise hücre bekleme kısmı çok az çıkıyor. Her iki durumda da hemen hemen aynı ekran sürelerini alıyorum. Sonuçta telefon mobil veri açıkken açık olmadığı durumuna göre daha fazla şarj yer. Korkulacak bir durum olmadığı kanaatindeyim.
Telefonda çok oyun oynayan birisiyim. Şöyle örneklendireyim, yaklaşık 10-15 dakikalık 4.5G ile oynanan oyun sonrası %3 şarjım gidiyor. Oranlarsak %100'den %0'a yaklaşık 450 dakika oyun demek, yani 7.5 saat. Ki bu gayet iyi bir süre.
Epey uzun yazdım, bu konularda çok pimpirikli birisi olarak (sürekli kontrol etme manyaklığı var, düşünün :)) size tavsiyem bu istatistiği göz ardı edin, çünkü günlük kullanımda pek fark etmiyor.
Şimdilik bu kadar, yeni bir gelişme olursa muhakkak haber ederim. Hepinize iyi günler.

Bu batarya ile o işlemci performansı öngördüğüm gibi hayalkırıklığı demektir... Pro için ilk izlenimler beni yanıltmadı maalesef. İlerleyen süreçte bu performans geriye doğru gidecektir. 8=)

Oyla:

elodes

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Elodes
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
1
Bu batarya ile o işlemci performansı öngördüğüm gibi hayalkırıklığı demektir... Pro için ilk izlenimler beni yanıltmadı maalesef. İlerleyen süreçte bu performans geriye doğru gidecektir. 8=)
Nasıl bir hayal kırıklığınız var? :)

Oyla:

inflames

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ediz
Cihazım
Mi Note3
Meslek
Profesyonel Ses-Işık Sistemleri
Konular
6
mi9 T kullanıyorum ve bende de aynı şekilde..

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Nasıl bir hayal kırıklığınız var? :)

Vermiş olduğun değerleri; ben üç yıllık Sd 626 işlemcili telefonda alıyorum... Batarya da %20 daha düşük olduğu halde... ;)

İşlemci gücü önemliyse doğru karar note 8 pro, diğer türlü hepten hayal kırıklığı.

Oyla:

kagitmiadam

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cantürk
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
1

Dediğiniz işlemi denemedim ama mobil veri kullanımına göre arttığı düşüncesi aklımdan geçti. Ama gün içerisinde, evde ve iş yerinde çoğunlukla WiFi ağına bağlıyım. Mobil veri kullanımım çok fazla değil. Ona rağmen böyle değer alıyor olmam, sizin dediğiniz duruma göre şaşırtıcı.

Oyla:

kagitmiadam

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cantürk
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
1
Edit: Bugün öğlen 12 gibi arkadaşımda bulunan Redmi Note 8 Pro - MiUi 10 telefondaki hattını kendi telefonuma (Redmi Note 8 Pro - MiUi 11), kendi hattımı onun telefonuna taktım.
4 saat gibi bir süre ikimizde telefonları kullandık. Arkadaşımın telefonunda kullandığımda şarjın hızlı azalması gibi bir sorun yaşamadım ve ayrıca 'Hücre Bekleme' %5'in üzerine çıkmadı. Benim telefonumu kullanan arkadaşım 'Hücre Bekleme' belki iner dedik ama %40-45 arasında değişiklik gösterdi.

MiUi 11.0.3.0'ün gelmesini bekliyorum. Güncellemeden sonra bir düzelme olmazsa telefonu MiUi 10'a rollback yapacağım gibi görünüyor.

Oyla:

berkayert_

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
iphone 6s
Konular
0
miu ve google hesapları kaldırıp telefonu fabrika ayarlarına döndürüp bağlantı&paylaşım/kablosuz,mobil,Bluetooth'u sıfırla yaparak sorunumu çözdüm %3'den fazla yemiyor artık

Oyla:

Maxim1636

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Remzi
Konular
0
Bu sorun MIUI.11.02 güncellemesi ile giderilmiş
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Guncellemeden önce hücre bekleme yüzde 50 civarydi