Bu sorunu telefonu aldığım günden beri ben de yaşıyorum, pek çok yere baktım, yabancı forumlara da. Kim ne dediyse yaptım bir fayda etmedi. En son kendimce bir test yapmaya karar verdim. Bir gün telefonu %100 şarj edip %20'lere kadar sadece WiFi kullanarak kullandım, hücre bekleme %5'i geçmedi. Ekran süresi olarak da 9-10 saat süre aldım ki bunun yaklaşık 3 saati oyundu. Yine başka bir günde telefonu %100'e şarj edip %20'lere kadar mobil veride kullandım, hücre bekleme %30-35'leri buldu ancak pil performansı olarak WiFi ile kullandığımdan çok da farklı sonuçlar almadım.
Sonuç olarak şunu çıkardım, telefon mobil veri kullanımı açıkken bu kullanımın ne kadar şarj yediğini gösteriyor, o yüzden bu kadar çok çıkıyor. Mobil veri açık değilken ise hücre bekleme kısmı çok az çıkıyor. Her iki durumda da hemen hemen aynı ekran sürelerini alıyorum. Sonuçta telefon mobil veri açıkken açık olmadığı durumuna göre daha fazla şarj yer. Korkulacak bir durum olmadığı kanaatindeyim.
Telefonda çok oyun oynayan birisiyim. Şöyle örneklendireyim, yaklaşık 10-15 dakikalık 4.5G ile oynanan oyun sonrası %3 şarjım gidiyor. Oranlarsak %100'den %0'a yaklaşık 450 dakika oyun demek, yani 7.5 saat. Ki bu gayet iyi bir süre.
Epey uzun yazdım, bu konularda çok pimpirikli birisi olarak (sürekli kontrol etme manyaklığı var, düşünün
) size tavsiyem bu istatistiği göz ardı edin, çünkü günlük kullanımda pek fark etmiyor.
Şimdilik bu kadar, yeni bir gelişme olursa muhakkak haber ederim. Hepinize iyi günler.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi