Soru Redmi note 8 pro hard reset üstüne güncelleme imeiyi siler mi?

cinix1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
4
Arkadaşlar öncelikle selamın aleyküm. Konu yeri yanlışsa kusuruma bakmayın.
Sorumu çok kısa tutayım; biliyorum bu soru milyon defa soruldu ama yine de durumumu izah etmek istedim. Aylar önce ekran kilidini unuttugum için wipe data ile hard reset atmıştım ve IMEI gitmemişti.
Ancak bir yanım telefonu artık güncellemek istiyor ama ufaktan da tırsıyorum, telefonu aldigimdan beri hiç guncellemedim.
Ayarlar menüsü içerisinden güncellemeyi yüklesem herhangi bir sorun yaşar mıyım? Tek hat - çift hat durumuna göre değişiyor demişti biri ne kadar doğru bilmiyorum tabi, benimki çift simli ama sim2 aktif sadece*#06# yaptığımda da IMEI2 gösteriyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-11-01-11-29-24-149_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2025-11-01-11-29-24-149_com.android.settings.jpg
    235,1 KB · Görüntüleme: 33

Mami1985

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi note 9pro
Konular
5
Sorumu çok kısa tutayım; biliyorum bu soru milyon defa soruldu ama yine de durumumu izah etmek istedim. Aylar önce ekran kilidini unuttugum için wipe data ile hard reset atmıştım ve IMEI gitmemişti.
Ancak bir yanım telefonu artık güncellemek istiyor ama ufaktan da tırsıyorum, telefonu aldigimdan beri hiç guncellemedim.
Ayarlar menüsü içerisinden güncellemeyi yüklesem herhangi bir sorun yaşar mıyım? Tek hat - çift hat durumuna göre değişiyor demişti biri ne kadar doğru bilmiyorum tabi, benimki çift simli ama sim2 aktif sadece*#06# yaptığımda da IMEI2 gösteriyor.
Helio g90T işlemcili olanmı çift sim kayıt yapıldıysa silinir tek sim kayıt yapıldıysa silinmez
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bide 2. Sim kartı takıp imeileri sorgulatın e devletten büyük ihtimalle çift sim yapmışlardır yinede bi kontrol edin

cinix1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Helio g90T işlemcili olanmı çift sim kayıt yapıldıysa silinir tek sim kayıt yapıldıysa silinmez

Bide 2. Sim kartı takıp imeileri sorgulatın e devletten büyük ihtimalle çift sim yapmışlardır yinede bi kontrol edin
Evet hocam helio g90t.
Ayrıca sanırım sadece sim2 aktif. Kartı sim1 e takınca okumuyor şebeke falan yok

teknoberk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Onur Berk
Cihazım
Xiaomi 13T Pro
Konular
8

Sanırım tek sim kalıcı imei kaydı yaptırmışsınız, Ayrıca Wipe data ile hard reset attığınız taktirde imei gitmediyse eğer yazılım güncellemesi yaptığınızda imeinin silinmemesi gerekiyor.

cinix1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
4
Sanırım tek sim kalıcı imei kaydı yaptırmışsınız, Ayrıca Wipe data ile hard reset attığınız taktirde imei gitmediyse eğer yazılım güncellemesi yaptığınızda imeinin silinmemesi gerekiyor.
İnanın IMEI atılalı 4 5 sene kadar olmuştur yöntemi hakkında bir bilgim yok. Adam attı verdi.. Bu işlerden pek anlamıyorum ama mantıken ben de sizin gibi düşünüyorum, yine de işin ehlilerinden fikir almadan hareket etmek istemedim hocam.

Mami1985

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi note 9pro
Konular
5
Evet hocam helio g90t.
Ayrıca sanırım sadece sim2 aktif. Kartı sim1 e takınca okumuyor şebeke falan yok
Ozaman tek sim kayıt güncelleme yapabilirsiniz sorun olmaz.

Çift sim kayıtta hard reset atarsan gitmiyor ama güncelleme ile gidiyor sıfırlamada gitmemesi güncellenince gitmeyeceği anlamına gelmez.

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
23
Bu cihaza ücretsiz tek sim kayıt yapılabiliyor Meta ile. Eğer ilk yapılan işlem Meta ile yapıldıysa güncellemede IMEI silinmiyor.

cinix1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
4
Bu cihaza ücretsiz tek sim kayıt yapılabiliyor Meta ile. Eğer ilk yapılan işlem Meta ile yapıldıysa güncellemede IMEI silinmiyor.
Peki bunu anlamanin bir yolu var mı hocam? Yani meta ile yapılıp yapılmadığını..

Üst Alt