Yardım Redmi note 8 pro çöken cihaz rom yemiyor

murat3447

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murar
Cihazım
Redmi note 4
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
indo son sürüm
Telefon Modeli
redmi note 8 pro
Bootloader Kilidi
Açık
Redmi note 8 imeili cihaz var geçen sene kendim YouTubeden izleyerek imei atıp kullanmaya devam etmiştik 1 sene sonra kardeşim kullanırken bi anda cihaz kapanıp sürekli kendini yeniden başlatıyor şarj da biriktirmiyor şarj yok gibi uyarı veriyor biraz şarja takmak gerekiyor ve ekran yeniden başlatıyor sürekli döngü şekline girdi , mi flash ile yeniden kurulum yapmayı deniyorum ama her yolu denememe rağmen bu hataları verip duruyor ayrıca cihaz twrp modunada geçmiyor sadece fasboot

Antirollback check error
error: "Flash preloader error"

xxxBabaPiro31xxx

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Abdullah
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
10
Redmi note 8 imeili cihaz var geçen sene kendim YouTubeden izleyerek imei atıp kullanmaya devam etmiştik 1 sene sonra kardeşim kullanırken bi anda cihaz kapanıp sürekli kendini yeniden başlatıyor şarj da biriktirmiyor şarj yok gibi uyarı veriyor biraz şarja takmak gerekiyor ve ekran yeniden başlatıyor sürekli döngü şekline girdi , mi flash ile yeniden kurulum yapmayı deniyorum ama her yolu denememe rağmen bu hataları verip duruyor ayrıca cihaz twrp modunada geçmiyor sadece fasboot

Antirollback check error
ARB (antirollback) hatası var, Note 8 Pro MediaTek olduğu için düşük ARB’li ROM kabul etmiyor. Asıl sorun da flash preloader error; IMEI işlemi sırasında preloader/nv tarafı zarar görmüş gibi duruyor. O yüzden bootloop, şarj %0 gibi davranma, recovery’ye girememe oluyor.
Mi Flash’la evde düzelmesi zor, bu iş test point + MTK box gerektiriyor.

Oyla:

murat3447

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murar
Cihazım
Redmi note 4
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ARB (antirollback) hatası var, Note 8 Pro MediaTek olduğu için düşük ARB’li ROM kabul etmiyor. Asıl sorun da flash preloader error; IMEI işlemi sırasında preloader/nv tarafı zarar görmüş gibi duruyor. O yüzden bootloop, şarj %0 gibi davranma, recovery’ye girememe oluyor.
Mi Flash’la evde düzelmesi zor, bu iş test point + MTK box gerektiriyor.
test point mtk box ? bunlar nedir ben evde videolar izleyerek yapamayacağım şeyler dimi sanırım bu sefer kesin bir telefoncuyamı gitmesi lazım ? daha öncesinde 2 3 kere elimdeki telefonlara video izleyerek rom atmıştım teknolojiden alıyorum evde çözüyordum ama şuan başka bi programlada denedim şarj dolmuyor telefon açılınca şarj logosu yanıp sönüyor hiç dolmuyor programda uyarı verdi flash yaparken düşük batarya uyarısı diye peki şimdi ne yapılacakbu cihaza ne yapmalıyız biraz detaylı bilgi verirmisiniz

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
29
test point mtk box ? bunlar nedir ben evde videolar izleyerek yapamayacağım şeyler dimi sanırım bu sefer kesin bir telefoncuyamı gitmesi lazım ? daha öncesinde 2 3 kere elimdeki telefonlara video izleyerek rom atmıştım teknolojiden alıyorum evde çözüyordum ama şuan başka bi programlada denedim şarj dolmuyor telefon açılınca şarj logosu yanıp sönüyor hiç dolmuyor programda uyarı verdi flash yaparken düşük batarya uyarısı diye peki şimdi ne yapılacakbu cihaza ne yapmalıyız biraz detaylı bilgi verirmisiniz
kardeş rn8 pro cihazlar artık 5 yılı doldurdu yani içindeki batarya artık ömrünü çoktan doldurmuştur tabi onu yaşça küçük birisi kullanıyorsa günde 3-5 kez sarjda doldur boşalt batarya ne yapsın iyi bile dayanmış diyebiliriz bence o cihazın sorunu batarya artık ölmüş cihaza batarya değişimi yapabilirim dersen elin yatkınsa batarya değiştir hiç anlamıyorsan ugraşma tamirciye ver ugraşacagım diyorsan
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
batarya değişim videosu ve satın alacagın güzel batarya linki
bataryayı sökerken adamın ne taraftan sökmeye çalıştırıgına bak bataryanın altından da flex kablo gidiyor onu zedelersen ekran bozulur dikkat et

Oyla:

murat3447

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murar
Cihazım
Redmi note 4
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kardeş rn8 pro cihazlar artık 5 yılı doldurdu yani içindeki batarya artık ömrünü çoktan doldurmuştur tabi onu yaşça küçük birisi kullanıyorsa günde 3-5 kez sarjda doldur boşalt batarya ne yapsın iyi bile dayanmış diyebiliriz bence o cihazın sorunu batarya artık ölmüş cihaza batarya değişimi yapabilirim dersen elin yatkınsa batarya değiştir hiç anlamıyorsan ugraşma tamirciye ver ugraşacagım diyorsan
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
batarya değişim videosu ve satın alacagın güzel batarya linki
bataryayı sökerken adamın ne taraftan sökmeye çalıştırıgına bak bataryanın altından da flex kablo gidiyor onu zedelersen ekran bozulur dikkat et
batarya değişimi yapılırsa sorun çözülür mu peki ?

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
29
batarya değişimi yapılırsa sorun çözülür mu peki ?
çözülecegini düşünüyorum çünkü cihaz bataryadan güç alıp açılmaya çalışıyor ama batarya bozuk istedigin kadar yazılımla ugraş cihazda enerji yok ki oldugu yerde sayıyor dogal olarak bu arada rn8 pro için testpoint mtk box falan gerekmiyor o cihaza herşeyi eski usul programlarla sorunsuz her işlemi yapabilirsiniz box gerektiren bir işlemi yok

Oyla:

Mami1985

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi note 9pro
Konular
5

Antirollback check error
fastboot boot twrp.img

Bu komut ile twrp moduna sokmayı deneyebilirmisiniz?

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
29
fastboot boot twrp.img

Bu komut ile twrp moduna sokmayı deneyebilirmisiniz?
mtk işlemcili cihazlar twrp yi boot etmeyebilir yani bu komut 8 pro da çalışmaz yükleyip manuel çalıştırmayı deneyebilir

Oyla:

Mami1985

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi note 9pro
Konular
5
mtk işlemcili cihazlar twrp yi boot etmeyebilir yani bu komut 8 pro da çalışmaz yükleyip manuel çalıştırmayı deneyebilir
Düzenlenmiş boot.img den deniyebilir.
Aynı sorun farklı cihaz gördüm sorun genellikle ya pilden oluyor yada battery statsların hatalı yazılmasından oluyor. userdata bölümünü silmeyi deniyebilir olmassa donanımsaldır.

Oyla:

murat3447

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murar
Cihazım
Redmi note 4
Konular
1
Düzenlenmiş boot.img den deniyebilir.
Aynı sorun farklı cihaz gördüm sorun genellikle ya pilden oluyor yada battery statsların hatalı yazılmasından oluyor. userdata bölümünü silmeyi deniyebilir olmassa donanımsaldır.
yarın denerim .Diyelim ki dediğin yere girdim ordan User datayı silip Reboot mu etmemiz lazım ?

şimdi kafama takıldı batarya ölmüş anladığım kadarıyla o yüzden çalışan cihaz Anında kapandı bidaha açılmadı belki batarya değiştirirsem tekrsr kendini açar ve veriler gitmez diye düşünüyorum .

Oyla:
Üst Alt