Çekirdek, bilgisayarda donanım (hardware) ve yazılım (software) arasındaki bağlantıyı sağlayan arabirime verilen isimdir. İşletim sistemi çalışırken sistemdeki temel işlemler arasındaki iletişimi kurarak işlemci yönetimi, bellek yönetimi ve G/Ç(giris-çıkış) işlemleri gibi daha pek çok işlemin yürütülmesinde ve işlemlerin paylaşılmasında görev alır.Bu Kernek ne işe yarıyo
Telefonda neye katkı yapıyoÇekirdek, bilgisayarda donanım (hardware) ve yazılım (software) arasındaki bağlantıyı sağlayan arabirime verilen isimdir. İşletim sistemi çalışırken sistemdeki temel işlemler arasındaki iletişimi kurarak işlemci yönetimi, bellek yönetimi ve G/Ç(giris-çıkış) işlemleri gibi daha pek çok işlemin yürütülmesinde ve işlemlerin paylaşılmasında görev alır.
Katkı neye göre kime göre hocam kernelin yaptığı farklılığı üstteki açıklamada verdim pil tasarrufu için performanstan kısan kerneller de var oyun için performans artıran kerneller deTelefonda neye katkı yapıyo
Pil tasarrufu için sormuştumKatkı neye göre kime göre hocam kernelin yaptığı farklılığı üstteki açıklamada verdim pil tasarrufu için performanstan kısan kerneller de var oyun için performans artıran kerneller de
İşlemci çekirdek hızlarını kısarak pil tasarrufu sağlayan kerneller var ryzen deneyebilirsinizPil tasarrufu için sormuştum
Telefonda soruna yol açarmıİşlemci çekirdek hızlarını kısarak pil tasarrufu sağlayan kerneller var ryzen deneyebilirsiniz
Telefonda soruna yol açarmı
Benim amacım pilin çok gitmemesi yani uzun ekran süresi almakTelefonda soruna yol açar evet...Belliki bilginiz yok.. Bu tür maceralara atılmayın derim.Telefona apk yuklemek gibi bişey değil bu. Gidip yanlıslıkla cekirdek hızlarını köklersiniz telefonun işlemcisini anakartını yakarsınız..Tekrar söylüyorum bu olaylar öyle basit olaylar değil..Telefonunuza zarar vermekten korkan biriyseniz uzak durun.