Yardım Redmi Note 8 Custom ROM sonrası yeniden başlıyor

RuNaLeXx

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
8
Merhaba, cihazım Redmi Note 8 bl kilidi açık ve TWRP kurulu. Cumartesi günü evulation X Custom ROM'unu kurdum. Arayüz, özelleştirilme ayarları, pil optimesi, Android 14 falan derken çok iyiydi kasmıyor sorunu yok ama ses yüksek olduğu zaman cihaz donmuyor direkt yeniden başlıyor bir ses dinlediğimde bildirim gelince oluyor. Çözüm olarak sesi Full kapatıp sessiz moda aldım. 10 dakika sonra sesi ortaya getirdim. Yeniden başlamadı ama sesi yükseltince yeniden başlıyor. Bunun bir çözümü yok mu? Android 14 özellikleri ve arayüz, özelleştirme, optimesi çok iyi ama bu sorunu olmasa 10/10 olacak. MIUI geri dönmek de istemiyorum. Bunu yazılım değiştirmeden çözmenin yolu yok mu?

Ayriyeten telefonumda Dolby Atmos var.

ozcifciyusuff

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Note 12 Pro 5g
Konular
22
YouTubeden çözümüne bakın pek anlamam custom romlardan ama illa ki çözümü vardır baştan kurun belki düzelir.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Dolby Atmos modül olarak yüklü ise sorun ondandır. AML modülü kurdunuz mu Dolby'den önce?

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Hayır. Nasıl kuracağım?
Önce Dolby'i kaldırıp cihazı yeniden başlatın. Cihaz açılınca önce aşağıdan AML modülünü indirip kurun, ardından Dolby'i kurun ve cihazı yeniden başlatın. Ayrıca Dolby'nin sizin cihazın sürümüne uyumlu olup olmadığını da kontrol edin.

Ekli dosyalar

• Audio-Modification-Library-RyukiMod-MagiskModule-20240611044121.zip
    14,1 KB · Görüntüleme: 2

RuNaLeXx

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
8
Önce Dolby'i kaldırıp cihazı yeniden başlatın. Cihaz açılınca önce aşağıdan AML modülünü indirip kurun, ardından Dolby'i kurun ve cihazı yeniden başlatın. Ayrıca Dolby'nin sizin cihazın sürümüne uyumlu olup olmadığını da kontrol edin.
Abi kusura bakmayın geç bakıyorum okulda idim. İlk öncelikle şunları söyleyeyim ben evulation x tekrar kurdum kurduğum zaman bu sefer sürekli bir şey yapmadan yeniden başlamaya durdu sinir oldum resmen telefonu kontrol edemiyordum sonra stock Roma döndüm fakat telefon açılırken redmi yazısı yerinde 2 kere loop ediyor sonra MIUI yazısı gelip açılıyor. Dolby Atmos ben kurmadım ve silinmiyor gömülü uygulama evulation x de ne yapmamı onerirsiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Root mevcut değil birde çünkü romda yeniden başlıyor ilk gunlerde sorun yoktu

RuNaLeXx

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
8
Hocam yine bir olaylar oldu baştan anlatıyorum.

Merhaba, ilk öncelikle BL kilidim açık. Telefonum aşırı kasıyordu mâlum MIUI. Ben de Custom ROM atmaya karar verdim. Forumda evulation X önerildi hem Android 14 hem güncel vs. tamam evx kurduk 3 gün sonra yüksek ses sonrası cihaz yeniden başlıyordu. Yahu arkadaş her bildirim aldığımda telefon yeniden başlaması da canımı sıktı. Sonra forumda yine bir arkadaş ROM'u yeniden yükleyin dedi yükledim. Bu sefer hiçbir şey yapmadan sürekli yeniden başlamaya başladı. Ya yeter ama dedim sonra stock roma döndüm. Orada da sesi arttırınca yeniden başladı. Daha doğrusu başlayamadı çünkü Redmi yazısında gelip gitti. Bir türlü açılmadı. Brick oldu mu diye aşırı korktum. Wipe data yaptım yine bir çare etmedi. Sonra cihaz boş şarj uyarısı ile kapandı yeniden bastım. Bu sefer yine Redmi yazısında kaldı. Sonra şarja taktım bir baktım MIUI yazdı ve açıldı. Ses sorununa tekrar baktım şarjda iken yeniden başlamadı ama şarjda değilken yine aynısı oldu ve Redmi yazısında kaldı. Ben şu an ne yapacağım? Yani priz ile yaşayamam sürekli. Telefon değiştirebilme imkanım da yok. Bütün bunlar ROM attıktan sonra başladı. Alakası var mı sizce? Ne yapmalıyım? Not olarak: Buradaki hiçbir kullanıcıya bir şey demedim. Sadece ne yaptıysam onları anlattım. Başka bir art niyetim yoktur.

Cihazı benden önce abim 4 sene kullandı. Bataryasal sorunlar olabilir.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Hocam yine bir olaylar oldu baştan anlatıyorum.

Merhaba, ilk öncelikle BL kilidim açık. Telefonum aşırı kasıyordu mâlum MIUI. Ben de Custom ROM atmaya karar verdim. Forumda evulation X önerildi hem Android 14 hem güncel vs. tamam evx kurduk 3 gün sonra yüksek ses sonrası cihaz yeniden başlıyordu. Yahu arkadaş her bildirim aldığımda telefon yeniden başlaması da canımı sıktı. Sonra forumda yine bir arkadaş ROM'u yeniden yükleyin dedi yükledim. Bu sefer hiçbir şey yapmadan sürekli yeniden başlamaya başladı. Ya yeter ama dedim sonra stock roma döndüm. Orada da sesi arttırınca yeniden başladı. Daha doğrusu başlayamadı çünkü Redmi yazısında gelip gitti. Bir türlü açılmadı. Brick oldu mu diye aşırı korktum. Wipe data yaptım yine bir çare etmedi. Sonra cihaz boş şarj uyarısı ile kapandı yeniden bastım. Bu sefer yine Redmi yazısında kaldı. Sonra şarja taktım bir baktım MIUI yazdı ve açıldı. Ses sorununa tekrar baktım şarjda iken yeniden başlamadı ama şarjda değilken yine aynısı oldu ve Redmi yazısında kaldı. Ben şu an ne yapacağım? Yani priz ile yaşayamam sürekli. Telefon değiştirebilme imkanım da yok. Bütün bunlar ROM attıktan sonra başladı. Alakası var mı sizce? Ne yapmalıyım? Not olarak: Buradaki hiçbir kullanıcıya bir şey demedim. Sadece ne yaptıysam onları anlattım. Başka bir art niyetim yoktur.

Cihazı benden önce abim 4 sene kullandı. Bataryasal sorunlar olabilir.
Değişik bir durum hocam. Bazı donanımsal sorunlar yazılımsal değişiklikler sonucunda tetiklenebiliyor. Pil değişimi 4 senelik bir Note 8 için şart gibi hocam. Ben 3 sene sonunda pil değişimi yapmak zorunda kalmıştım ne kadar dikkatli kullansam da.

RuNaLeXx

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
8
Değişik bir durum hocam. Bazı donanımsal sorunlar yazılımsal değişiklikler sonucunda tetiklenebiliyor. Pil değişimi 4 senelik bir Note 8 için şart gibi hocam. Ben 3 sene sonunda pil değişimi yapmak zorunda kalmıştım ne kadar dikkatli kullansam da.
Peki hocam ama rom attiktan sonra olması normal mi telefonun bataryası daha tam ölmüş değil 4 saat civarı götüruyor aktif

Yani bu bootlop ve ses sorunlarını engelleyecek bir modül vs yok mu veyahut flaş dosyası

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Peki hocam ama rom attiktan sonra olması normal mi telefonun bataryası daha tam ölmüş değil 4 saat civarı götüruyor aktif

Yani bu bootlop ve ses sorunlarını engelleyecek bir modül vs yok mu veyahut flaş dosyası
4 saat az hocam. Note 8 8-9 saat götürüyor normalde.

Sorununuzun kaynağı şu diyememediğimiz için ve ilk defa bununla karşılaştığımız için bir şey diyemiyoruz hocam. Belki pil değişimi de çözüm olmaz.

Üst Alt