Rom Redmi Note 8 CrDroid A14

53cagri53

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
çağrı
Cihazım
note 8
Konular
3

ArrowOS desteğini kestikten sonra CrDroid deneyeyim dedim. Android 15 olanı kuramadım, Android 14 basit kuruluyor.

usb debug, bootloader gibi kilitleri açın. İlk bir de telefondaki dosyaları silmeden önce sideload'dan yükleniyor mu bakın, yüklenip açılıyorsa;
önceki dosyaları clean yaptıktan sonra yükleyin. TWRP yükleyin
adb sideload'ı yükleyin sonra komut verin

adb sideload crDroidAndroid-14.0-20241018-ginkgo-v10.9.zip

GAPPS kurmak için ayrıca sideload'dan kuruyorsunuz. Ben release kısmından core olanı kurdum.

Bu konu öneri olarak açılmıştır, tam kurulum içermez. Ben ilk kurulumda brick yaşamıştım, telefoncuya götürmek zorunda kaldım. Çünkü brick olunca arka kapağı açıyorlar.

Risklerini bilin istedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

blackwolf_2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Arif
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
Hocam ben ArrowOS 13.1 kurulu CUH Kernel var KernelSU yu apk yükledim telefon sürekli drop yiyor donuyor nedendir acaba? Siz böyle bir durum ile karşılaştınız mı?
CrDroid'in arayüzü Türkçe mi?

Birde ArrowOS'u kurarken TWRP yi kendi sitesinden son sürüm kurmuştum sonradan acemilikten dolayı direkt bütün dosyaları sildim hata verdi sürekli, sonrasında olmuştur diye romu flashladım yine hata verdi bir kriz anı yaşadım sonra forumda aynı hatayı alan biri bir TWRP sürümü önermiş onu flashladım logosunda yunan bayraklı bir maskot var çalışıyor şimdi TWRP son sürümünü flashlasam yine aynı hatayı alır mıyım ?

53cagri53

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
çağrı
Cihazım
note 8
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ben ArrowOS 13.1 kurulu CUH Kernel var KernelSU yu apk yükledim telefon sürekli drop yiyor donuyor nedendir acaba? Siz böyle bir durum ile karşılaştınız mı?
CrDroid'in arayüzü Türkçe mi?

Birde ArrowOS'u kurarken TWRP yi kendi sitesinden son sürüm kurmuştum sonradan acemilikten dolayı direkt bütün dosyaları sildim hata verdi sürekli, sonrasında olmuştur diye romu flashladım yine hata verdi bir kriz anı yaşadım sonra forumda aynı hatayı alan biri bir TWRP sürümü önermiş onu flashladım logosunda yunan bayraklı bir maskot var çalışıyor şimdi TWRP son sürümünü flashlasam yine aynı hatayı alır mıyım ?
bende twrp son sürümü yüklü.
google play çökmüştü versiyon arrowos 13.1
cdroid türkçe

piyasadaki romlara baktım note 8e desteğini çekmiş.
güncel olarak destek veren crdroid tek, başka yok.başka rom yapanlarda desteğini çekmiş yada sitelerinde eski romları var.

kernele gelince bence kernel dokunmamak lazım.
bende bi kere kernel değiştirdim uygulama hataları yaşadım

bide crdroidde stok gelen kamerada görüntü bozuk gösteriyor.
google cam var onu kullanıyorum

ama kamera yinede permanslı çalışmıyor.
40 megapixel gibi seçenekler yok.

arrowosda vardı galiba.

crdroidde şuan tek endişem kamera iyi kullanamayabilirim.

ama yinede güncel olanı kullanmak bana daha mantıklı geliyor.

facebook instagram n11 gibi uygulamalar yükelnirse hemen hemen sürekli arka planda çalışırlar bundan ötürü yine kasacağını düşünüyorum.

çünkü bu uygulamalar güncel uygulamalar sürekli bildirim gönderirler

blackwolf_2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Arif
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
Sanırsam ilk zamanlar yoktu yine aynı programlar vardı telefonun hafızası neredeyse doldu ekstra 128gb sd kart var medyaların çoğunu onda tutuyorum. PUBG giriyorum mesela telefon 15sn ye donuyor. Tarayıcıya giriyorum 15sn donuyor klavye takılıyor artık usandım neyden kaynaklandığını bulamadım ilk önce kerneli stabil bir kernel ile değiştirmek olacak yoksa direkt temiz şekilde CrDroid kurarım diye düşünüyorum. Biraz acemilik, tedirginlik ve üşengeçlik var o yüzden adım atamadım bir türlü.

ArrowOS da Gcam kullanıyorum.Çok sıkıntılı, buglu ama idare ediyorum.Kendi kamerası idare eder.

53cagri53

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
çağrı
Cihazım
note 8
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sanırsam ilk zamanlar yoktu yine aynı programlar vardı telefonun hafızası neredeyse doldu ekstra 128gb sd kart var medyaların çoğunu onda tutuyorum. PUBG giriyorum mesela telefon 15sn ye donuyor. Tarayıcıya giriyorum 15sn donuyor klavye takılıyor artık usandım neyden kaynaklandığını bulamadım ilk önce kerneli stabil bir kernel ile değiştirmek olacak yoksa direkt temiz şekilde CrDroid kurarım diye düşünüyorum. Biraz acemilik, tedirginlik ve üşengeçlik var o yüzden adım atamadım bir türlü.

ArrowOS da Gcam kullanıyorum.Çok sıkıntılı, buglu ama idare ediyorum.Kendi kamerası idare eder.
Ben fotoları google drive up ettim.
Ama kişileri yedekleyemedim.
Kişi yedekleri geriye yükleyemedim hata verdi.
Ama kişileri yedekleyip Notepad la açiyorum isim ve numaralar var fakat geri yükleyemedim.

Android de uygulama yukleyince arkaplanda çalışıyorlar.
örnegin güncelleme kontrolü.

Bide telefon rootlu rootlu olunca reklam engelleme uygulamasida kura biliyorum.
Sanırım rootsuzlar VPN gibi çalışıyor

blackwolf_2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Arif
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
Ben fotoları google drive up ettim.
Ama kişileri yedekleyemedim.
Kişi yedekleri geriye yükleyemedim hata verdi.
Ama kişileri yedekleyip Notepad la açiyorum isim ve numaralar var fakat geri yükleyemedim.

Android de uygulama yukleyince arkaplanda çalışıyorlar.
örnegin güncelleme kontrolü.

Bide telefon rootlu rootlu olunca reklam engelleme uygulamasida kura biliyorum.
Sanırım rootsuzlar VPN gibi çalışıyor
kişiler bende google a kayıtlı önceden g telefon kullanıyordum şimdi fossify kullanıyorum hesabı açınca direkt senkron ediyor.

zaten reklam engelleme programları root istiyor ben ektra firewall indirdim AFWALL+ ismi youtube u revanceddan engelliyorum tarayıcıda da firefox dan engelleiyorum eklenti ile işimi görüyor.

Üst Alt