Yardım Redmi Note 8 Arayüz Kasma Problemi

gumusdag

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Herkese selam arkadaşlar. Evet başlıktan da anlaşıldığı üzere telefonumun arayüzünde kasma mevcut. Yalnız kasma sadece ana ekranda kare tuşuna basıp uygulamaları sonlandırmak istediğimde meydana geliyor ama mesela herhangi bir uygulama açıkken kare tuşuna bastığımda kasma olmuyor. Miui 11.0.4.0 Kararlı Global sürümdeyim.

Telefonu alalı 22 gün oldu. BL kilidini açıp miui 10'a mı dönsem yoksa garantiye mi versem kararsız kaldım. Garantiye göndersem hard reset atıp geri göndermelerinden korkuyorum çünkü hard reset atıp yapıldı diye gönderirlerse sinirden telefonu duvarla buluşturabilirim. Hali hazırda zaten defalarca hard reset attım sonuç hep aynı hep aynı. Güncelleme ayarlarından son paketi indirip kurduktan sonra hard reset attım yine kasma var. Ayrıca envai çeşit launcher denedim değişen bir şey olmadı. Miui optimizasyonunu kapattım yine aynı. Erişilebilirlik ayarlarından animasyonları kapattım sorun aynı. Tamam, orta segment bir telefon için beklentiyi zaten üst düzey tutmadım kaldı ki oyun oynayan birisi de değilim gündelik işimi görse yeterdi ama bu bende resmen hayal kırıklığı yarattı. BL kilidini açıp sürüm düşersem ve sorun da aynen devam etse sorununun donanımsal olduğunu düşüneceğim ve BL açıldığı için garanti kapsamından çıkacak ve garantiden ücretsiz faydalanamayacağım muhtemelen. Bu riski alıp almamakta kararsız kaldım. Fikirlerinize açığım. Bu arada hiçbir şekilde gerek sensör gerekse dokunmatik vs. problemi yok cihazın.

melih97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Melih
Cihazım
Redmi note 8
Konular
84
Rootsuz kullanıyorum ben eu stabil + clarity kernel şeklinde note 6 pro için. bazı kernel geliştiricisi acemi sadece işlemci ve gpu boostlayarak oyun performansını arttırıyo o kadar. benim kullandığım kernelda overclock yok mesela ama yapımcısı işini biliyor ince ayarlar optimizeler yapmış sürücüleri güncellemiş miui10 arayüzünde güzel bi hızda fakat akıcı bi kullanım sunuyor. zaten clarity akıcı demek :)
Bence dediğime geçin ;)

Oyla:

fahrinalbant

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
caner
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Aga ben bugün gectim miroom a bu donma muhabbeti olduğu gibi devam ediyor. Birazcik hızlanmış gibi ama inanilmaz bir fark yok malesef. Acayip canım sıkıldı haberin olsun

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Note 8 Eu Beta kullanıyorum.
Bundan önce de Mi Mix 2 kullanıyordum.
Tabi ki Mi Mix2 6 GB RAM olduğundan Note 8'e göre çok daha hızlı idi.
Mi Mix 2 ye göre kıyaslar isek Birisi BMW diğeri Fluence.

Eğer kasmadan kastınız azıcık yavaşlama ise farkını şöyle anlatmak istiyorum.
Mi Mix 2 de WhatspApp yi açarken açılış ekranında FaceBook yazısını görmüyordum bile.
Note 8 de ise FaceBook yazısını gözünüze soka soka gösteriyor.
Aralarında ki fark bu.

Oyla:

fahrinalbant

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
caner
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Note 8 Eu Beta kullanıyorum.
Bundan önce de Mi Mix 2 kullanıyordum.
Tabi ki Mi Mix2 6 GB RAM olduğundan Note 8'e göre çok daha hızlı idi.
Mi Mix 2 ye göre kıyaslar isek Birisi BMW diğeri Fluence.

Eğer kasmadan kastınız azıcık yavaşlama ise farkını şöyle anlatmak istiyorum.
Mi Mix 2 de WhatspApp yi açarken açılış ekranında FaceBook yazısını görmüyordum bile.
Note 8 de ise FaceBook yazısını gözünüze soka soka gösteriyor.
Aralarında ki fark bu.
Kasmadan kasit stutter dedigimiz olay. Malesef gecmiyor

Oyla:

gumusdag

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Aga ben bugün gectim miroom a bu donma muhabbeti olduğu gibi devam ediyor. Birazcik hızlanmış gibi ama inanilmaz bir fark yok malesef. Acayip canım sıkıldı haberin olsun
Teşekkürler dostum. O zaman hiç BL kilidini açmakla uğraşmayayım. Belli ki yeni bir işlemci olan snapdragon 665 için optimizasyon yapmamışlar. Aslında hata bende. İlk aldığımda miui 10 sürümü vardı ve o sürümde telefonu bir müddet kullanmalıydım. Ben ise ilk iş olarak sistem güncellemeye girip telefonu güncelledim. Kullansam kıyas açısından bir fikir edinebilirdim. Sorun yazılımsal mı yoksa olmamış bir telefonu mu piyasaya sürmüşler anlayabilirdim.

Oyla:

melih97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Melih
Cihazım
Redmi note 8
Konular
84
Nerede takılma var hocam

Oyla:

fahrinalbant

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
caner
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Nerede takılma var hocam
Tussuz kullanimda ayni anda aktif programlari acmak icin asagidan yukari parmaginizi suruyorsunuz ve program penceresi aciliyor ya. İste oralarda stutter yapiyor. Ayni zamanda youtube gibi programlarda hizlica sürükleyip biraktiginizda dona dona gidiyor youtube yerine.

Edit: Kullandıkça daha iyiye gittiğini söylemeliyim. Arka arkaya 10 program açıp deniyorum 10 da 1 takilma yapiyor. Rom kullanıldıkça daha da iyiye gidebilir. Tekrar bu mesajin altını editlerim

Edit2: fena degildi ancak bu sabah magisk güncelledim yine donmaya başladı. Biktirdi ya resmen arkadas akici arayuz yapmak bu kadar zor olmamali

Son düzenleme:
Oyla:

gumusdag

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Bugün cihazı değişim talebiyle garantiye gönderdim. Hatta bir A4 kağıdına sığacak şekilde sorunlarımı ve beklentilerimi açık açık anlattım. Değişim onayı verirlerse aradaki fiyat farkını ödeyip telefonun pro modelini almak istediğimi söyleyeceğim. Bu telefon çekilmez.

Oyla:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
Bugün cihazı değişim talebiyle garantiye gönderdim. Hatta bir A4 kağıdına sığacak şekilde sorunlarımı ve beklentilerimi açık açık anlattım. Değişim onayı verirlerse aradaki fiyat farkını ödeyip telefonun pro modelini almak istediğimi söyleyeceğim. Bu telefon çekilmez.
Pro modeli hiç çekilmez hocam mtk işlemciden uzak durmak lazım

Oyla:

gumusdag

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Pro modeli hiç çekilmez hocam mtk işlemciden uzak durmak lazım
O kadar kararsızım ki hocam. 1 aylık bile olmayan telefondan soğudum resmen. Bildirim ve arama gelmeden yüzüne bile bakmıyorum telefonun.

Oyla:
Üst Alt