Soru Redmi Note 8 Arayüz Kasıyor

falcao89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
24
Birçok rom denedim hepsinde aynı sıkıntı yaşıyorum. Arayüz olsun, ayarlar, uygulama geçişleri, hemen hemen heryerde bi kasma var. Sanki bilgisayarınıza format atmışsınız da ekran kartı driver kurmamışsınız, çalışıyor ama tam randıman vermiyor gibi. Sizde de durum aynı mı?

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Her romu denedim (miui) aosp fazla sevmem ama gerçekten çok akıcı güncelleme kesildiği zaman geçilir. Gerçi o zamana kadar cihazı kırmazsak satmazsak. :D Miui 10 a dönüş yaptım. Android sistem de yok Kasmada yok. Miui 12 stabil çıkana kadar böyle devam. Rom değiştirmekten gerçekten sıkıldım ama kendimi tutamıyorum. Bir hastalık haline geldi
Hocam miui 10 hindistan kararlı romu, twrp üstünden kurabiliriz dimi?
Masik premium miui 12 kullanıyorum şu an, gayet memnunum ancak miui 10'u tecrübe etmek isterim RN 8 ile.. Bence çok güzel olabilir :)
Hindistan kararlı romu kurunca, temaları mtz dosyası olarak kullanma imkanımız var mı? Yoksa sadece mağazaya mı kaldık :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bu aosp romu kesinlikle denemenizi tavsiye ederim bu cihaz için bulunmaz bir nimet
Ah hocam şu miui bağımlılığı olmayaydı iyiydi :D bu arada dediğinizi yaptım batarya konusunda, bunu sürekli yaparsak cihaza yada bataryaya zarar verir miyiz? Sanmıyorum ama yine de sormak istedim.

Oyla:

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Hocam MIUI arayüzüne aşık olmasam bir saniye durmaz sizi dinlerdim.. ama kendimi biliyorum
Hocam bu aosp romu kesinlikle denemenizi tavsiye ederim bu cihaz için bulunmaz bir nimet

Oyla:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
Masik premium miui 12 kullanıyorum şu an, gayet memnunum ancak miui 10'u tecrübe etmek isterim RN 8 ile.. Bence çok güzel olabilir :)
Hindistan kararlı romu kurunca, temaları mtz dosyası olarak kullanma imkanımız var mı? Yoksa sadece mağazaya mı kaldık :)

Ah hocam şu miui bağımlılığı olmayaydı iyiydi :D bu arada dediğinizi yaptım batarya konusunda, bunu sürekli yaparsak cihaza yada bataryaya zarar verir miyiz? Sanmıyorum ama yine de sormak istedim.
Temaları mağazadan kuruyoruz recovery rom kurmak için ilk önce stock roma dönmeniz lazım custom romdan geçerseniz bölge çin oluyor düzeltmek için uğraştırıyor. Twrpden wipe ları yaparak geçebilirsiniz

Oyla:

Numan2094

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Numan
Cihazım
Poco x3 pro ;)
Konular
29
Hocam MIUI arayüzüne aşık olmasam bir saniye durmaz sizi dinlerdim.. ama kendimi biliyorum
Siz bilirsiniz ama bence çok şey kaçırıyorsunuz

Yok hocam bir problem olmaz.Ben yaklaşık 6 aydan beri böyle şarj ediyorum batarya bir kere bile kötü hale gelmedi.Normalde bataryalar eskisi gibi olmaz gitgide performansı düşer ve eskisi gibi ekran süreleri alamazsınız.Ama bende bir kere bile böyle birşey olmadı.Hatta bataryamın performansı ilk aldığım gibi

Oyla:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Siz bilirsiniz ama bence çok şey kaçırıyorsunuz

Yok hocam bir problem olmaz.Ben yaklaşık 6 aydan beri böyle şarj ediyorum batarya bir kere bile kötü hale gelmedi.Normalde bataryalar eskisi gibi olmaz gitgide performansı düşer ve eskisi gibi ekran süreleri alamazsınız.Ama bende bir kere bile böyle birşey olmadı.Hatta bataryamın performansı ilk aldığım gibi
Bir öneri vereyim bu işi bilen kişiler bile bataryanın %100 şarjda kalmaması gerektiğini şarj fullendikten sonra da şarjda kalmasının bataryaya zarar vereceğini söyler arada sırada fullemek ve tamamen bitirmek işe yarayabilir ama uzun vadede bataryanın %50-20 seviyelerinde kapanması yada dolmaması gibi sorunlar baş gösterecektir

Oyla:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Temaları mağazadan kuruyoruz recovery rom kurmak için ilk önce stock roma dönmeniz lazım custom romdan geçerseniz bölge çin oluyor düzeltmek için uğraştırıyor. Twrpden wipe ları yaparak geçebilirsiniz
Sağolun hocam.. Uyarınız için teşekkür ederim.
Sağolun hocam dikkatli bir şekilde denemeye devam edeceğim, yalnız haklısınız batarya hemen %100 olunca dolmuş olmuyor, Skorpi hocam da uyarmıştı yanlış hatırlamıyorsam bu konuda, %100 olduktan sonra 15 dk daha kalsın şarjda diyerek..
Numan2094 tekrar teşekkür ederim hocam.

Bir öneri vereyim bu işi bilen kişiler bile bataryanın %100 şarjda kalmaması gerektiğini şarj fullendikten sonra da şarjda kalmasının bataryaya zarar vereceğini söyler arada sırada fullemek ve tamamen bitirmek işe yarayabilir ama uzun vadede bataryanın %50-20 seviyelerinde kapanması yada dolmaması gibi sorunlar baş gösterecektir
%20 - %80 arası ideal diye okumuştum forumda.. Ancak bunun bir orta yolu yok sanırım, bazı arkadaşlar öyle, bazı arkadaşlar böyle derken kullanıcıların da aklı karışıyor..
Şarj full dolduğu zaman akım kesilir cihaza, bu da mı yanlış çıktı :D geceden sabaha şarjda cihaz bırakanlar dikkat edin bu saatten sonra :) şaka şaka kim ne isterse yapsın :D

Son düzenleme:
Oyla:

Numan2094

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Numan
Cihazım
Poco x3 pro ;)
Konular
29
Bununla ilgili çok bilgi kirliliği var.Mesela ben %15 olunca telefonumu şarja takarım %100 de bu işlemi uygularım.Yabancı forumlarda deneyen bir sürü insan var.Bu telefon yaklaşık 1 seneden beri elimde kesinlikle böyle birşey yaşamadım.Eski telefonum samsung s6 edge idi.Sizin dediğiniz gibi telefonu kullanırdım ama onda %10 gelince kapanmalar oluyordu tek kusurum o telefonu kapanana kadar kullanırdım kapandıktan sonra şarj ederdim.Ama bu konu hakkında çok tartışma var.Herkez ikiye ayrılmış durumda.

Sağolun hocam dikkatli bir şekilde denemeye devam edeceğim, yalnız haklısınız batarya hemen %100 olunca dolmuş olmuyor, Skorpi hocam da uyarmıştı yanlış hatırlamıyorsam bu konuda, %100 olduktan sonra 15 dk daha kalsın şarjda diyerek..

%20 - %80 arası ideal diye okumuştum forumda.. Ancak bunun bir orta yolu yok sanırım, bazı arkadaşlar öyle, bazı arkadaşlar böyle derken kullanıcıların da aklı karışıyor..
Şarj full dolduğu zaman akım kesilir cihaza, bu da mı yanlış çıktı :D geceden sabaha şarjda cihaz bırakanlar dikkat edin bu saatten sonra :) şaka şaka kim ne isterse yapsın :D
Hocam kuzenimde redmi 5 plus var.İlk çıktığında almış aynı işlemi o da uyguluyor ve bataryam sanki ilk aldığım günkü gibi gidiyor diyor.

Oyla:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Bununla ilgili çok bilgi kirliliği var.Mesela ben %15 olunca telefonumu şarja takarım %100 de bu işlemi uygularım.Yabancı forumlarda deneyen bir sürü insan var.Bu telefon yaklaşık 1 seneden beri elimde kesinlikle böyle birşey yaşamadım.Eski telefonum samsung s6 edge idi.Sizin dediğiniz gibi telefonu kullanırdım ama onda %10 gelince kapanmalar oluyordu tek kusurum o telefonu kapanana kadar kullanırdım kapandıktan sonra şarj ederdim.Ama bu konu hakkında çok tartışma var.Herkez ikiye ayrılmış durumda.
En temizi herkes istediği gibi kullanıp tecrübe etsin.. En azından bir konuda herkes hemfikir, cihazı şarjı bitinceye kadar kullanmamak

Oyla:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149

Rica ederim hocam

Ben batarya 20 ye geldiğinde şarja takarım 100 olduktan sonrada 20-30 dk bekletirim öyle alırım alışmışım artık :D

Oyla:
Üst Alt