Yardım Redmi Note 8 Android sistemi %65 şarj yiyor

Cingasan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Efe
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Beta 11.0.10
Telefon Modeli
Redmi Note 8
Bootloader Kilidi
Kapalı
Öncelikle merhaba, Redmi note 8 telefonumda son iki haftada inanılmaz bir derecede pil boşaltım sorunu vardı. Pil kullanım istatistiklerine girdiğimde ise android sisteminin gerektiğinden fazla pil yediğini gördüm. Yardımcı olabilecek birileri var mı, yoksa yazılımsal bir sorun mudur?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-10-21-09-35-22-357_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-10-21-09-35-22-357_com.miui.securitycenter.jpg
    232,4 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_2020-10-21-10-11-50-026_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-10-21-10-11-50-026_com.miui.securitycenter.jpg
    228,4 KB · Görüntüleme: 38

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Google uygulamalarından kullanmadıklarınızı bilgisayardan Xiaomi ADB Tools uygulamasıyla devre dışı bırakın (silmeyin, güncellemeyle geri gelirler; devre dışı bırakırsanız geri gelmezler). Bilgisayar yoksa MIUI Hidden Settings uygulamasıyla da devre dışı bırakabilirsiniz.

Garantisiz cihaz kullanıyorsanız Magisk'ten Universal GMS Doze modülünü kurun. Ayrıca kernel kurmayı da deneyebilirsiniz (MIUI 11 için Ryzen Kernel tavsiyemdir).

Oyla:

Cingasan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Efe
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Google uygulamalarından kullanmadıklarınızı bilgisayardan Xiaomi ADB Tools uygulamasıyla devre dışı bırakın (silmeyin, güncellemeyle geri gelirler; devre dışı bırakırsanız geri gelmezler). Bilgisayar yoksa MIUI Hidden Settings uygulamasıyla da devre dışı bırakabilirsiniz.

Garantisiz cihaz kullanıyorsanız Magisk'ten Universal GMS Doze modülünü kurun. Ayrıca kernel kurmayı da deneyebilirsiniz (MIUI 11 için Ryzen Kernel tavsiyemdir).
Google uygulamalarının çoğunu kullanıyorum. Bir kaç hafta önceye kadar böyle bir problem yoktu. Sizce güncellemeler ile çözülebilecek bir sorun mudur, yoksa benim telefona özel bir yazılımsal bir sorun mudur?

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Öncelikle merhaba, Redmi note 8 telefonumda son iki haftada inanılmaz bir derecede pil boşaltım sorunu vardı. Pil kullanım istatistiklerine girdiğimde ise android sisteminin gerektiğinden fazla pil yediğini gördüm. Yardımcı olabilecek birileri var mı, yoksa yazılımsal bir sorun mudur?

Bu sorunu farklı kernel ile çözebiliyoruz. Fakat, çok bir fark olmuyor. Android sistemi şarjı az harcıyor bunun yerine kullandığınız başka uygulama çok harcıyor.

Oyla:

Cingasan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Efe
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
4
Bu sorunu farklı kernel ile çözebiliyoruz. Fakat, çok bir fark olmuyor. Android sistemi şarjı az harcıyor bunun yerine kullandığınız başka uygulama çok harcıyor.
Malesef cihaz garantili. Benim şu an herhangi bir güncellemeyi beklemekten başka bir çarem yok gibi gözüküyor o zaman.

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Malesef cihaz garantili. Benim şu an herhangi bir güncellemeyi beklemekten başka bir çarem yok gibi gözüküyor o zaman.

Evet öyle görünüyor. Ama çok takılmayın, dediğim gibi totalde şarj tüketimi çok aşırı farketmiyor. Bende sizin gibi çok rahatsız oluyordum. Çok denemeler yaptım, vardığım sonuç aynı.

Oyla:

Cingasan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Efe
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
4
Evet öyle görünüyor. Ama çok takılmayın, dediğim gibi totalde şarj tüketimi çok aşırı farketmiyor. Bende sizin gibi çok rahatsız oluyordum. Çok denemeler yaptım, vardığım sonuç aynı.
Doğru söylüyorsun ama dediğim gibi iki hafta önceye kadar pil kullanımı gayet iyidi, 2 gün götürüyordu beni. Bir anda böyle bir şey oldu, şaşırdım.

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Doğru söylüyorsun ama dediğim gibi iki hafta önceye kadar pil kullanımı gayet iyidi, 2 gün götürüyordu beni. Bir anda böyle bir şey oldu, şaşırdım.

2 haftadır yüklediğiniz uygulamaları silmeyi deneseniz? Belki faydası olabilir.

Oyla:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
132
Haklısınız hocam, Android sisteminden alıp ekrana vermişti bende :) sonuç olarak ekran süresinde değişen bir şey olmamıştı pek fazla.

Oyla:
Üst Alt