Yardım Redmi Note 8 64 Sim Rehberine Kayıt Yapmıyor

ahmetkirmizi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
AHMET
Cihazım
REDMİ NOTE 8 64
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 11.0.6 Kararlı 11.0.6.0(PCOMIXM)
Telefon Modeli
rendmi note 8 64gb
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
REDMİ NOTE 8 64 telefonumda bir kayıt yaparken sim kartına veya telefonun kendi hafızasına kayıt yapılamıyor. Sadece Gmail ve Mi hesabına kayıt yapılıyor. Ayrıca sildiğim bir numarayı tekrar tekrar rehbere yeniden ekliyor. Ben siliyorum bir bakıyorum yeniden eklemiş. Sim rehberine kesinlikle erişim yok ne siliyor ne ekliyor sim rehberini görmüyor bile. örnek veriyorum bir numarayı sime kaydedeceksin kayıt yapmıyor ee bu telefondaki numarayı sime kayıt yapıp başka bir telefondan arama yapacaksın yapmazsın. Android telefondan tuşlu telefona geçersen tüm numaralarını kaybedersin. Ayrıca başka bir şey söylemek istiyorum bu 4 kamera için bence düzmece bu 4 kamera neden derseniz. 2 kamerayı kapattım önünü kamera hiç etkilenmedi. tamam 2 kamera önü kapanınca görüntü gelmiyor ama diğer ikisi bence gösteriş ve içi boş

Ekli dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    98 KB · Görüntüleme: 12
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    96,3 KB · Görüntüleme: 12

creative14441235

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
mehmet
Cihazım
s3
Konular
9
Sim kayıt için;
Kişiler>sağ üst 3 nokta>içe/dışa aktar> dışa aktar>sim 1e aktar
Kamera içinde kamera modlarına göre değişmektedir. Farklı modlarda denerseniz kendiniz de görebilirsiniz.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

ahmetkirmizi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
AHMET
Cihazım
REDMİ NOTE 8 64
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sim kayıt için;
Kişiler>sağ üst 3 nokta>içe/dışa aktar> dışa aktar>sim 1e aktar
Kamera içinde kamera modlarına göre değişmektedir. Farklı modlarda denerseniz kendiniz de görebilirsiniz.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sizin dediğiniz sim kartı içe yani Gmail hesabına aktarabilirsiniz tamam bu var. ama sim karttan birini silmek istiyorsunuz veya eklemek istiyorsunuz nasıl yapacaksınız. Ayrıca Gmail veya mi hesabınızı kapattığınızda rehber uçuyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya resimler gönderdim baksın herkes. Numarayı kaydetmek için sadece mail ve mi hesabı var cihaz hafızası ve sim hafızası yok

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Sizin dediğiniz sim kartı içe yani Gmail hesabına aktarabilirsiniz tamam bu var. ama sim karttan birini silmek istiyorsunuz veya eklemek istiyorsunuz nasıl yapacaksınız. Ayrıca Gmail veya mi hesabınızı kapattığınızda rehber uçuyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya resimler gönderdim baksın herkes. Numarayı kaydetmek için sadece mail ve mi hesabı var cihaz hafızası ve sim hafızası yok
Rehberin uçması normal, çünkü yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kayıtlı rehber bilgileri bu dediğiniz yerlerle bağlantılı.

Öncelikle şunu yapmalısınız:
Rehberinizdeki şurada veya burada kayıtlı tüm bilgileri toplayarak tek bir yere aktaracaksınız.
Ardından da telefonda sadece o yeri referans olarak göstereceksiniz .

Telefon rehberinin sim kart içinde depolanması verimlilik, güvenlik vb. şeyler açısından pek tercih edilen bir yöntem değil.
En iyi yöntem global anlamda düşünürsek sadece outlook veya gmail içerisinde depolama yapmak.
Ondan sonra telefonunuz bozulmuş, başka birine satmışsınız veya telefonunuzdaki sistem çökmüş gibi nedenlerle rehber kaybolmuş olmaz, tam tersine her açıdan ulaşım sağlamış olursunuz.

Oyla:

ahmetkirmizi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
AHMET
Cihazım
REDMİ NOTE 8 64
Konular
1
Rehberin uçması normal, çünkü yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kayıtlı rehber bilgileri bu dediğiniz yerlerle bağlantılı.

Öncelikle şunu yapmalısınız:
Rehberinizdeki şurada veya burada kayıtlı tüm bilgileri toplayarak tek bir yere aktaracaksınız.
Ardından da telefonda sadece o yeri referans olarak göstereceksiniz .

Telefon rehberinin sim kart içinde depolanması verimlilik, güvenlik vb. şeyler açısından pek tercih edilen bir yöntem değil.
En iyi yöntem global anlamda düşünürsek sadece outlook veya gmail içerisinde depolama yapmak.
Ondan sonra telefonunuz bozulmuş, başka birine satmışsınız veya telefonunuzdaki sistem çökmüş gibi nedenlerle rehber kaybolmuş olmaz, tam tersine her açıdan ulaşım sağlamış olursunuz.
Kullandığım ilk akıllı telefon bu değil. Demiyorsunun bu Redmi Note 8 hatası. Yok güvenlik yok telefon bozulmuş yok bilmem neler. O zaman 64 gb hafızaya da gerek yok. Video resimlerimiz yada diğer bilgilerimiz de çalınabilir telefonun hafızasından. Yani bunlar önemli değil de rehberimiz mi önemli de cihaz hafızasına kayıt yapılmıyor. Kardeşim Sim Rehberi cep telefonun icadından beri var Redmi note 8 mi bunun iyi bir şey olmadığına karar verecek. Saçma sapan gerekçeler uydurmayın

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Kullandığım ilk akıllı telefon bu değil. Demiyorsunun bu Redmi Note 8 hatası. Yok güvenlik yok telefon bozulmuş yok bilmem neler. O zaman 64 gb hafızaya da gerek yok. Video resimlerimiz yada diğer bilgilerimiz de çalınabilir telefonun hafızasından. Yani bunlar önemli değil de rehberimiz mi önemli de cihaz hafızasına kayıt yapılmıyor. Kardeşim Sim Rehberi cep telefonun icadından beri var Redmi note 8 mi bunun iyi bir şey olmadığına karar verecek. Saçma sapan gerekçeler uydurmayın
1- Madem soru soruyorsunuz, verilen yoruma/yorumlara da kızmamanız gerekir. İster uygularsınız isterse uygulamazsınız, bu sizin bileceğiniz bir şey.
2- Sistemdeki rehber üzerinde belirli kriterlere göre hareket edilmediğinde elbette sorunlar çıkacaktır. Bunun çaresi ya sistemin öngördüğü şekilde davranmak, ya da BL kilidini açarak daha farklı rom yüklemekten geçer.
3- Ben de Redmi Note 8 kullanıyorum, hem sizin şu anda kullandığınız romu kullandım hem de daha sonra eu beta roma geçtim ve halen onu kullanıyorum, rehber konusunda hiç bir sorun yaşamadım.
4- Evet sim üzerinde rehber kayıt etmek ilk zamanların alışkanlığıydı, ama artık daha fazla seçenek olduğundan bu alışkanlık terk edilmiş ve genellikle ya cloud denilen yerlere kayıt ettiriliyor ya da gmail veya outlook dediğimiz e-posta içine kayıt ettirme tercih ediliyor.
5- Sim Kart neden tercih edilmemeli
  • Kişi isimleri operatörün tanımladığı belli boyutun dışına çıkmadığından
  • Kişi sayısı belli sayı ile sınırlı tutulduğundan
  • Sim kart kaybolduğunda kişilere de ulaşım olmadığından
  • Telefon kaybolduğunda kişilere ulaşım olmadığından
  • Telefon değişiminde veya sim kart değişiminde üzerindeki kişi kayıtlarını yeni sim karta transferi konusunda zorluk çekildiğinden veya belli bir ücret karşılığı bu transferi sağlandığından.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Şimdi kızmak, sinirlenmek yerine sakin bir kafayla bunları düşünün ve en doğrusuna siz karar verin.

Oyla:

ahmetkirmizi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
AHMET
Cihazım
REDMİ NOTE 8 64
Konular
1
1- Madem soru soruyorsunuz, verilen yoruma/yorumlara da kızmamanız gerekir. İster uygularsınız isterse uygulamazsınız, bu sizin bileceğiniz bir şey.
2- Sistemdeki rehber üzerinde belirli kriterlere göre hareket edilmediğinde elbette sorunlar çıkacaktır. Bunun çaresi ya sistemin öngördüğü şekilde davranmak, ya da BL kilidini açarak daha farklı rom yüklemekten geçer.
3- Ben de Redmi Note 8 kullanıyorum, hem sizin şu anda kullandığınız romu kullandım hem de daha sonra eu beta roma geçtim ve halen onu kullanıyorum, rehber konusunda hiç bir sorun yaşamadım.
4- Evet sim üzerinde rehber kayıt etmek ilk zamanların alışkanlığıydı, ama artık daha fazla seçenek olduğundan bu alışkanlık terk edilmiş ve genellikle ya cloud denilen yerlere kayıt ettiriliyor ya da gmail veya outlook dediğimiz e-posta içine kayıt ettirme tercih ediliyor.
5- Sim Kart neden tercih edilmemeli
  • Kişi isimleri operatörün tanımladığı belli boyutun dışına çıkmadığından
  • Kişi sayısı belli sayı ile sınırlı tutulduğundan
  • Sim kart kaybolduğunda kişilere de ulaşım olmadığından
  • Telefon kaybolduğunda kişilere ulaşım olmadığından
  • Telefon değişiminde veya sim kart değişiminde üzerindeki kişi kayıtlarını yeni sim karta transferi konusunda zorluk çekildiğinden veya belli bir ücret karşılığı bu transferi sağlandığından.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Şimdi kızmak, sinirlenmek yerine sakin bir kafayla bunları düşünün ve en doğrusuna siz karar verin.
Bu söylediklerinizin hepsi doğru katılıyorum. Tamam kabul ediyorum, mail hesabı güvenli, mail hesabı kolay, mail hesabı kaybolmaz ama bu telefon bozuldu ki en son kullandığım samsung note edge benim telefonumdu. Redmi note 8 alana kadar tuşlu bir telefonla idare ettim böyle bir durum olunca gmail hesabındaki numaraları bu tuşlu telefona nasıl aktaracaksın yada ne biliyim telefonun bi yerde suya düştü ve birini araman gerekiyor dağ başında yada bir tatilde belki bir insanın telefounu rica eder sim kartını takıp aramak istediğini ararsın. Eee tanımadığın bir adamın telefonuna da tüm rehberini aktaramazsın ya belki adam bunu kabul etti diyelim peki internet olmaz ise bunu nasıl yapacaksın. Bence bu sistem güvenli olduğu kadar da güvensiz bir sistem olmuş

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Bu düşünce matematiği her hangi bir şeye en olumsuz yanı ile yaklaşarak olumlu yanlarını kaale almadan kaçınmak.

Lastik patlar o yüzden de arabaya lastik takılmaz diyerek araba yerine atı tercih etmek gibi.
Ya da klima bazen bozuluyor, o yüzden de klimayı hiç çalıştırmayayım ve kış günü araba sürerken üşümeyeyim diye kalın bir pardösü kullanayım mantığı.

Daha bir çok örnek sıralanabilir.

Anladığım kadarıyla sizin sütten ağzınız yanmış yoğurdu üfleyerek yemek istiyorsunuz.

Bu açıdan bakıldığında siz de haklısınız. :))

Oyla:

ahmetkirmizi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
AHMET
Cihazım
REDMİ NOTE 8 64
Konular
1
Bu düşünce matematiği her hangi bir şeye en olumsuz yanı ile yaklaşarak olumlu yanlarını kaale almadan kaçınmak.

Lastik patlar o yüzden de arabaya lastik takılmaz diyerek araba yerine atı tercih etmek gibi.
Ya da klima bazen bozuluyor, o yüzden de klimayı hiç çalıştırmayayım ve kış günü araba sürerken üşümeyeyim diye kalın bir pardösü kullanayım mantığı.

Daha bir çok örnek sıralanabilir.

Anladığım kadarıyla sizin sütten ağzınız yanmış yoğurdu üfleyerek yemek istiyorsunuz.

Bu açıdan bakıldığında siz de haklısınız. :))
Bu rehber sistemini kullanan bir telefon daha söyleyebilir misiniz. Ya Eşimin redmi 7a sı var arkadaşımın var hiçbiride böyle bir şey yok Note 8 demi aklına gelmiş X nin

Oyla:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
Hindistan romunu kurun hocam bende şu an kurulu miui kendi uygulamaları var sorununuz çözülür

Oyla:
Üst Alt