Rehber Redmi Note 7 Yakınlık Sensörü Sorunu Çözümü

FlightClub

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Duran
Cihazım
Galaxy A51
Meslek
Öğrenci
Konular
3
Arkadaşlar rootsuz ve gayet basit çözümü var. 1 ay boyunca kafayı yedim bu sorun yüzünden şuan kusursuz çalışıyor çok şükür.

Ayarlar - Telefon Hakkında - Çekirdek sürümü (3-4 defa tıklayın) - Menü açılacak - Proximity sensor yazana tıklayın. Ardından calibration'a tıklayıp elinizle telefonun sağ üstündeki sensörü kapatıp kalibre edin sorun çözülüyor. Sorun devam ederse parmağınızı kulağınızın denk gelebileceği bir noktaya koyup tekrar hassas ayar yapabilirsiniz.

Hocam çok teşekkürler. Sorunum çözüldü.

espiyano

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Redmi Note 10 G
Konular
28
Telefonum RN7 Eu Beta 9.8.29 kullaniyorum.Test menusu acildiginda.Proximitiy Test kismi hep pasif dolayisiyle kalibre edemiyorum.Konudaki yontemleride denedim malesed.Ekran arama yapinca kapanmiyor.Bi turlu.Baska.alternatif yontem varmidir.Rica etsem.

Edit:cep modu kapali idi.İlgincdir.Baska bi konuda haberim oldu.Cep Modu nu acinca.Kalibre aktiflesti.Suan sorun yok.

Son düzenleme:

Mustafaozemre17

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa Yunu
Cihazım
Mi 8 Se
Konular
1
Arkadaşlar konunun en net ve saçma çözümü: bugün güncelleme ayarlarından "güncellemeleri önceden al" diye bir seçenek onu açmıştım ve açtıktan sonra sensör devre dışı kaldı. Onu tekrar kapattigim zaman sorun cozuldu. Bu çözümü yapalı yaklaşık 5 dakika oldu ve buda rom dan kaynaklanan saçma bir sorun ve çözümüdür. İnanın ne alakası var bilmiyorum ama oldu. İsteyene ekran görüntüsü bile atabilirim.

muto7

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muttalip Alt
Cihazım
readmi Note 7
Konular
7
Arkadaşlar rootsuz ve gayet basit çözümü var. 1 ay boyunca kafayı yedim bu sorun yüzünden şuan kusursuz çalışıyor çok şükür.

Ayarlar - Telefon Hakkında - Çekirdek sürümü (3-4 defa tıklayın) - Menü açılacak - Proximity sensor yazana tıklayın. Ardından calibration'a tıklayıp elinizle telefonun sağ üstündeki sensörü kapatıp kalibre edin sorun çözülüyor. Sorun devam ederse parmağınızı kulağınızın denk gelebileceği bir noktaya koyup tekrar hassas ayar yapabilirsiniz.
Hocam denedim 5 rakamı elimi yaklastirinca 0 oluyor fakat test hata veriyor ok yazısı hala pasif

zng67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zng67
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
VHKİ
Konular
0
Rootsuz çözüm varmı. Eşimin telefonuda sensör sorunu yaşıyor.

Murat abi

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Murat
Cihazım
Redmi note 7
Konular
0
Son güncellemeyi tekrar indirip kurun telefonu baştan başlatın sorun çözülecektir. Denendi. Redmi note 7
Bazı Redmi Note 7 cihazlarında yakınlık sensörü problemi yaşanmış. Telefon ile görüşme yaparken cihazı kulağınıza götürdüğünüzde sensör ekranı kapatmıyor ve ekran açık olduğu için yüz temasını algılayıp yanlış dokunmalara sebebiyet verebiliyor. Bu sorunun çözümü için bu işlemi deneyebilirsiniz

Bu işlem Root gerektirir

Bu iki satırı system/build.prop'a en alta ekleyin

Kod:
ro.lge.proximity.delay=150
mot.proximity.delay=150

Keydedin ve cihazınızı yeniden başlatın

Veya bu uygulamayı deneyebilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Son güncellemeyi tekrar indirip kurun telefonu baştan başlatın sorun çözülecektir. Denendi. Redmi note 7
Son güncellemeyi tekrar indirip kurun telefonu baştan başlatın sorun çözülecektir. Denendi redmi note 7

İsmailmi8lite

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
0
Telefonum RN7 Eu Beta 9.8.29 kullaniyorum.Test menusu acildiginda.Proximitiy Test kismi hep pasif dolayisiyle kalibre edemiyorum.Konudaki yontemleride denedim malesed.Ekran arama yapinca kapanmiyor.Bi turlu.Baska.alternatif yontem varmidir.Rica etsem.

Edit:cep modu kapali idi.İlgincdir.Baska bi konuda haberim oldu.Cep Modu nu acinca.Kalibre aktiflesti.Suan sorun yok.
Hocam cep modu nedir cep modunu nasıl açarız?

espiyano

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Redmi Note 10 G
Konular
28
Üst Alt