- Adım
- Recep
- Cihazım
- Redmi Note 7
- Konular
- 0
Merhabalar Hocam
Öncelikle geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim
Sizinle uzun süredir 20.3.19 da isek muhtemelen aradığımız kriterler de aşağı yukarı aynı diye düşünüyorum
Aşağı yukarı ben de bu sürümde 30 küsür uygulama kaldırmış vaziyette kullanıyorum
Yakın zamanda batarya olarak da miui 12 yi 20.3.19 a göre kıyaslarsanız çok memnun kalırım
Eklemek istediğiniz her hangi bir olumlu-olumsuz yönlerini ve kişisel yorumlara da açığım
Çünkü neredeyse 6 aydır bu romdayız herhangi bir olumsuzluk gözümüze batmasın sonra full wipe yapmak zorunda kalıyoruz
Teşekkür ederim iyi forumlar
Hocam iyi günler. Uzun bi sure ben de 20.3.19 sürümünde kullandim belirtmistim daha önce. Açıkçası o surumde pek bi sorunla karşılaştığım söylenemez. Fakat miui 12 ye gecis yapmak istiyordum. Guncel ve daha yeni olmasından dolayı.
Öncelikle miui 12 stabil sürümünde karşılaştığım tek hata rehbere yeni bi numara kaydederken bosluk bırakamiyoruz yazim denetimi gibi bi sey oluyor sanki ve kasiyor orada klavye bi. Fakat kaydettikten sonra duzenleme ekraninda herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Tuhaf bi sorun goz ardi ediyorum o yuzden şimdilik. Rastgele kaydedip düzenleme kısmından ismi düzenliyorum.
Onun dışında bir de telefon gorusmesi yaparken ana ekrana geldiğinizde sol ustteki kucuk yesil kutucuktan arama ekranina döndüğünüzde animasyonda biraz takilma soz konusu. Gördüğüm sorunlar bunlar. Ekran geçişleri vs yumusak ama bazi yerlerde sanki ufak tefek takilmalari var cok dikkatli bakarsaniz yakalarsiniz.
Bunun dışında miui 11 e kiyasla daha fazla begendim ben. Benim icin arti özellikleri daha fazla.
Yeni kontrol merkezini islevsel buldum gorsel olarak hos ve bildirimler penceresinin ayrilmasi guzel bildirim yogunlugunda daha kullanisli. Onceki bildirim çubuğunda bildirimler cok olunca kaydirma genisletme gibi seylerde yoruyordu.
Galeri uygulamasına albumler kismini listeli gorunum ozelligi getirmisler hangisini tercih ederseniz. Ve albumleri siralayabiliyorsunuz. O en üstteki sabit albumleri de isterseniz alt gruba alip yerlerini vs degistirebiliyorsunuz. Bu da beni rahatlatan bi ozellik. Alfabe sırasına gore durmuyordu çünkü ve ust kismi da siraliyor olmak iyi. Yeni filtreler ve gokyuzu efektleri de gelmiş.
Launcher guncellenmis yeni animasyonlarla ve altta bi bar var. Gecisler daha yumusak bunda. Bu da istedigim bi şeydi cunku miui 11 de ne zaman guncellesem launcher i root ile uygulama kasasinda sorun yaşıyordum. Bazi buglar oluyordu.
Tarayici da onceki aramalar klavye uzerinde yatay degil arama barinin altinda dikey gösteriliyor bu da cok sacma bi olaydi duzeltmisler bu şekilde.
Karanlik moda kontrasti azalt ozelligi gelmis bu karanlik modda kullanirken daha iyi oluyor gece icin.
Ve miui 11 deki bazi ekranlarda kaydirmada takilma sorunu gitmis.
Super wallpaper lar guzel begendim baya iyi çalışıyor.
Pil performansi konusunda bi eksi yok benim gözümde. Hala aynı pil kullanimi guzel. Pil performansini beğendim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Edit: Hocam anca dönüş yapabildim simdi gördüm ozel mesajinizi oradan yazamiyorum maalesef.
Benim kullanim aliskanliklarima gore durum bu diyebilirim. Gereksiz uygulamalari kaldırırken de sorun yaşamadım tek sorun bu surumde find device uygulamasini kaldiramiyoruz. Yani ben silmeyi denedim bootloop a düştü cihaz. Tekrar kurdum onun dışındaki gereksiz bulduklarimi kaldirdim. Ram kullanimi bi tik fazla gibi bazen onu anlamadim ama pil ve performans konusunda durum aynı.