Yardım REDMİ NOTE 7 PRO MAC ADRESİ SORUNUM (YARDIM)

Snayperska

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note P6o
Konular
12
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 11.0.6
Telefon Modeli
Redmi Note 7 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar merhaba direk sorunumu anlatıyorum. Abim ve bende Redmi Note 7 Pro cihazlar var. İstanbul'da bir telefoncudan alındı 4 5 ay kullanıldı imei için tekrar gidildi telefoncuya ve telefoncu halletti imei attı vs. Herneyse sanırım 2 cihazada aynı dosyalarla işlem yapmış olsa ki cihazların MAC adresleri aynı olduğu için çakışma yapıyor ve evin içerisinde Wifi'ye abim bağlıyken ben kullanamıyorum ben bağlıykende abim kullanamıyor. Kullanamıyor derken wifi simgesi oluyor fakat kullanımı kesiyor birimizden. Custom rom yükledim kendi cihazıma 2 gün önce.Geliştirici seçeneklerinde WLAN Mac Randomizasyonu (Xiaomi.eu 11.0.4'de var) aktif edince sorunum düzeldi fakat bu seferde global'e alıştığım için romlu cihaz hoşuma gitmedi pek orjinal takıntım olduğu için. Şuan tekrar Hindistan Global 11.0.6'yı yükledim cihazıma. Yani cihazın orjinal sistemini. Bana root,rom işlemi yapmadan mac değiştirme konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım istiyorum. Teşekkürler iyi forumlar.

Son düzenleme:

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Merhabalar arkadaşlar, iyi forumlar.
Yaklaşık 5 6 ay önce abimle beraber (abim benden 2 ay sonra) Redmi Note 7 pro yurtdışı olarak aldık. İstanbul içi bir telefoncudan. Herneyse 4 5 ay kullandık ikimizde imei sorunu çıktı malum biliyorduk tabi bunu. Telefoncu'ya gittik herneyse imei falan attı hatları taktık sorunsuz kullanıyoruz. Fakat şöyle bir sorun var. *#06# yaptım ve abimle kendi telefonumu karşılaştırdım. İki telefonunda MEID numaraları aynı, İMEİ numaralarınında sadece son 2 hanesi farklı birbirinden. Asıl sorunumuza gelelim. Evde wifi var modem üzerinden kullandığımız. Ben girdim mi abimin wifi görünüyor fakat bağlantısı olmuyor. Yani meidler aynı diye modem izin vermiyor mu ne çok değişik bir durum. Napmamız lazım yardımcı olursa çözümü bilen,başına gelen arkadaşlar sorunla alakalı çok memnun olurum. Cihazların Bootloader'leri açık (MIUI Global 11.0.6) güncel kararlı şekilde ve Magisk diye bir program kuruluydu telefoncudan eve geldiğimizde. Sanırım onunla halletmiş imeileri falan. Programı bilmesemde internette araştırdım o tarz işler için kullanılan bir programmış. Sildim iki telefondan da magisk adlı programı işimiz olmadığı için. Teşekkürler şimdiden yardımlarınızı bekliyorum.
Aynı dosya ile işlem yapıldıysa mac adresleri de aynıdır büyük ihtimalle. Bunun için çakışıyor olabilir.

Oyla:

Snayperska

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note P6o
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok sağolun yorumlarınız için işlem basit mi acaba yapma ihtimalim nedir ? Elimde İMEİ var kendi üzerime ait olan eski bir telefonumun.

Oyla:

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Oyla:

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
Çok sağolun yorumlarınız için işlem basit mi acaba yapma ihtimalim nedir ? Elimde İMEİ var kendi üzerime ait olan eski bir telefonumun.

IMEI değiştirmeyeceksiniz hocam şöyle anlatıyım imei atılırken örnek veriyorum Nescafe hocamın Note 7 orjinal qcn'si aldılar. Bu qcn ile aynı telefonlara imei atıldığında sizin yaşadığınız sorun yaşanıyor sizin yapmanız gereken örnek benim Note 7'im orjinal qcn sini telefona atmak gerekli bu işlemi yaptıktan sonra %99 düzelir.

Oyla:

Snayperska

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note P6o
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
IMEI değiştirmeyeceksiniz hocam şöyle anlatıyım imei atılırken örnek veriyorum Nescafe hocamın Note 7 orjinal qcn'si aldılar. Bu qcn ile aynı telefonlara imei atıldığında sizin yaşadığınız sorun yaşanıyor sizin yapmanız gereken örnek benim Note 7'im orjinal qcn sini telefona atmak gerekli bu işlemi yaptıktan sonra %99 düzelir.

Tamamdır çok sağolun hocam. angel~~

Oyla:

eminreis80

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 10t Pro
Meslek
makine mühendisi
Konular
14
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Merhabalar hocam
eu romda bağlandığınız wifinin bölümünde böyle bir sekme bulunmakta
Bir ihtimal yardımcı olur

Oyla:
Üst Alt