Soru Redmi Note 7 ghost screen sorunu?

dkkaya

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Deniz Kaya
Cihazım
Xiaomi
Konular
1
Arkadaşlar bu sorunu yaşamayan var mı telefonunda? Yaşayan varsa nasıl çözdünüz, veya öncesinden bu sorunu yaşamamak için (satın almadan önce) nasıl bir önlem almalıyım? Yardım edebilir misiniz düşünüyorum da almak.

Veya aynı şekilde donanım ve kamera bakımından aynı fiyat segmentinde olan ürün önerebilir misiniz

dorothy

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Swat
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
EGM
Konular
21
"genelde tianmalarda ghost screen görünüyor" nerede deniyor acaba, bana bir kaynak gösterir misiniz? ghost screen problemi lgd panellerde mecvcut tianma da değil!
Her yerde onu okudum 10 ghost screen arızasindan 6 tanesi tianma

Oyla:

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
Yaşandığı takdirde çözüm ekran değiştirilmesi ile giderilmekte.Cihaz garantili ise garanti kapsamında bu işlem servis tarafından ücretsiz bir şekilde yapılmakta.

Sıklıkla tianma marka ekran paneli kullanan cihazlarda görünmekte, 2. bir alternatif olarak boe marka ekran paneli kullananılarak üretilen cihazlarda daha az sıklıkta görülmekte.

Tamamen şans işi anlayacağınız panel tianma olup yaşamayanda var boe olup yaşayanda var.Genellik ile cihaz satın alınırken kapalı kutu olarak verilmekte cihazı çalıştırmadan ekran panel bilgilerine ulaşılamıyor malesef.Alacağınız satıcı ile bu konuda mutabık kalıp parasını ödemeden kutuyu açma şansınız var ise çalıştırıp alabilecekseniz boe panel kullanan bir cihaz tercih edebilir istatistiksel olarak bu riski minimize edebilirsiniz.
İçime su serptiniz hocam, boe ekran hakkında söylenenler yüzünden neredeyse telefonumu satacaktım 8=)

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Valla ben de korkuyorum telefonu doya doya kullanmaya :/ tianmalarda yüksek oranda çıkıyormuş

Ya yok yanlış bilgi... Tam tersi hatta. Mi6'larda iki panel vardı LGD ve Tianma. LGD olanlarda ghost screen olurdu Tianma'larda olmazdı. Tianma yazınca ghost screen çıkması o yüzden. Ama olur diye değil Tianma'da ghost screen çıkmaz diye çıkıyor.

Oyla:

dorothy

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Swat
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
EGM
Konular
21
Ya yok yanlış bilgi... Tam tersi hatta. Mi6'larda iki panel vardı LGD ve Tianma. LGD olanlarda ghost screen olurdu Tianma'larda olmazdı. Tianma yazınca ghost screen çıkması o yüzden. Ama olur diye değil Tianma'da ghost screen çıkmaz diye çıkıyor.
Redmi note 7lerde genellikle tianmada çıkıyor o yüzden

Oyla:

aliytrklkmz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Note 7
Konular
24
Delinin biri kuyuya taş atmış kimse çıkaramıyor... Daha önce de aynı konudan çokça açıldı. Herkes korkuyor ama sadece bir kaç kişi ghost screen olduğunu söyledi. Onların cihazlarını da değiştirmişler. Tamir etme bile yok yani. Binlerce hatta yüzbinlerce satılan bu modelde de bir kaç tane ghost screen olması son derece doğal. Diğer markalarda ve modellerde çok daha fazla bu oran.
15 milyon sattı yurt disinda pek yasyaan görmedim bende.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle genel olarak ghost için yapılabilecek bir şey yok (bir kez daha diyorum bu telefondan bağımsız konuşuyorum.) tamane şans işi. Sorun oluşunca da giderme yolu yok ekran değişecek. Ama diğer arkadaşlarımızın da dediği gibi sorunu yasyaan çok az insan var. O yüzden net bir şey söylemek imkansız bende 2-3 haftadır kullanıyorum henüz hiç bir sorun görmedim.

Oyla:

dorothy

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Swat
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
EGM
Konular
21
15 milyon sattı yurt disinda pek yasyaan görmedim bende.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle genel olarak ghost için yapılabilecek bir şey yok (bir kez daha diyorum bu telefondan bağımsız konuşuyorum.) tamane şans işi. Sorun oluşunca da giderme yolu yok ekran değişecek. Ama diğer arkadaşlarımızın da dediği gibi sorunu yasyaan çok az insan var. O yüzden net bir şey söylemek imkansız bende 2-3 haftadır kullanıyorum henüz hiç bir sorun görmedim.
Hocam eğer tianma dışında bir panel varsa ghost screen riski cok düşük

Oyla:

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
Redmi 5 Plus Tianma Panel ve ghost screen sorunu yaşıyorum. Birkaç kişi daha biliyorum Tianma Panel olup aynı problemi yaşayan.

Tianma Panel kullanıp ghost screen yok diyen kişiler ya telefonu yeni almıştır ya da bunu görecek kadar takıntılı değildir. Ufak bir kesimi de bu panelde sorun yaşamayanlardır.

Kesin bilgi değil. Kaynak yok. Çevremde gördüğüm kadarıyla böyle olduğunu düşünüyorum.

Oyla:
Üst Alt