Yardım Redmi Note 7 Ghost Screen Problemi

riseandshine

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Aşkın Can
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
10
arkadaşlar merhaba,

telefonu alalı 4-5 ay oldu. cepport/xiaomi türkiye garantisi devam ediyor sanırım.

yaklaşık 2 gün önce google chromda dolaşıyordum. anasayfaya geldiğim de ghost screen sorunuyla karşılaştım. google chrome sanki hep açıkmış, arka planda gözüküyormuş gibi kalıyor. google playdan birkaç programla düzeltmeye çalıştım bir süreliğine düzeliyor fakat ghost screen sorunu kendini yeniden tekrarlıyor.

sizce bu durumda ne yapmalıyım? garantiye yollamak şart mı?

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
arkadaşlar merhaba,

telefonu alalı 4-5 ay oldu. cepport/xiaomi türkiye garantisi devam ediyor sanırım.

yaklaşık 2 gün önce google chromda dolaşıyordum. anasayfaya geldiğim de ghost screen sorunuyla karşılaştım. google chrome sanki hep açıkmış, arka planda gözüküyormuş gibi kalıyor. google playdan birkaç programla düzeltmeye çalıştım bir süreliğine düzeliyor fakat ghost screen sorunu kendini yeniden tekrarlıyor.

sizce bu durumda ne yapmalıyım? garantiye yollamak şart mı?

Merhaba, Ghostu evet bir kaç programla o anlık düzeltebilirsiniz. Ama o uygulama sürekli açık kalmalı. Arka planda kapatmamalı, güç koruma moduna girdiğinde bile o uygulama açık kalmalı. Kapandığı an ghost yine gelecektir. Çözümü ? Donanımsal bir sorun, garantiye gönderebilirsiniz. Yeni gelecek ekranda da olma olasılığı var.

Oyla:

riseandshine

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Aşkın Can
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
servisteyken farklı bi ekran takma olasılığı yok mudur? yani bir daha böyle olmasın diye bu özelliği taşımayan ekran takılamaz mı?

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
servisteyken farklı bi ekran takma olasılığı yok mudur? yani bir daha böyle olmasın diye bu özelliği taşımayan ekran takılamaz mı?

Hocam, servis eline gelen ekranı takacaktır. Redmi note 7 lerde tianma ekran kullanılıyor. Mesela mi a2 lerde de bu ekran var. Ama nedense mi a2 de sıkıntı çıkmıyor. Sanırım cihazın iç dizaynı ile alakalı bu sorun. Ekrana yakın olarak ısınan işlemci ve batarya sebebiyle ghost çıkıyor. Bakarsınız yeni takılan ekranda hiç olmaz. Çağımızın baş belası bu ghost. Lcd ekranlarda ghost, amoled ekranlarda da ekran yanığı. :(

Oyla:

riseandshine

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Aşkın Can
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
10
serviste telefona bir şey olacak korkusu da var içimde açıkçası. insan türkiyede olunca çekiniyor. fakat yollamaktan başka çare yok.

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
serviste telefona bir şey olacak korkusu da var içimde açıkçası. insan türkiyede olunca çekiniyor. fakat yollamaktan başka çare yok.
Bence de garantiye gönderin... Kasko yaptırıp da, delinmesin hasar kaydı çıkmasın diye kaskoyu kullanmayanlar gibi olmayın...

Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Mi6 larda 3 çeşit panel kullanılıyor, LG, JDI ve SHARP.

SHARP panel denk gelen şanslı birini görmedim henüz, LG olanlarda ise %80 hayalet ekran oluyor, genelde seramik kasalarda kullanılmış bu, JDI olanlar ise sıkıntısız, hayalet derdi falan olmuyor. LG panelli Mi6 lar servise gidince hep JDI takılıp yollanıyor. Ama kimi telefonlar da var ki hep aynı panel, yenisi takılıyor onda da bir süre sonra oluyor. Nokia 8 öyleydi, hep LG panel

Oyla:

riseandshine

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Aşkın Can
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
10
bende ki tianma panel zaten tianmaların çoğunda bu sorun çıkıyormuş. yerine takılacak olan umarım daha sağlam bir şey olur.
hatta umarım telefonuma bir şey olmaz. :)

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
bende ki tianma panel zaten tianmaların çoğunda bu sorun çıkıyormuş. yerine takılacak olan umarım daha sağlam bir şey olur.
hatta umarım telefonuma bir şey olmaz. :)
En kötü ihtimalle, sudan sebeplerle telefonunu garanti dışı bırakırlar, sıkma canını..
drunk~~

Oyla:
Üst Alt