Yardım Redmi Note 7 - Bildirim ışığı çok cansız ve Yakınlık sensörü çalışmıyor

Combo35

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
redmi note 7
Konular
3
Öncelikle S.A. Arkadaşlar herkese iyi forumlar,Redmi note7 6gb lık telefon aldım,bildirim ışığı yok denecek kadar cansız yanıyor (iğne ucu kadar),acaba kasanın boyası ışığımı kapatıyor yoksa ledmi bozuk,

2.Sorum - yakınlık sensörü ilk başlarda çalışıyordu ama telefon kapalıyken ses kısma ve güç tuşuna basıp sıfırlamak istedim (herhalde yanlış bir şeyler yaptım) ve sonrasında sensor çalışmıyor,*#*#6484#*#* tuşlayıp Proximity sensor teste ettiğimde ise kırmızı yazı ile FAİL yazıyordu,acaba yazılımsal bir şeyemi sebep oldum yoksa sensörmü bozuldumu

3.Sorum -telefonumu boot loader kilidi açık halde satın aldım,en son çıkan V10.3.10.0 güncellemesini OTA olarak yaptım ama ben kendim sıfırdan kurulum yapmak istiyorum,telefonumda TWRP yüklüdür

Uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum,şimdiden çok teşekkür ediyorum

aliytrklkmz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Note 7
Konular
24
1- A.s. Evet bildirim ışığı biraz var denmek için konmuş. Yani led de bozuk değil boyası da kaaptmıyor. Led küçük bir led seçilmiş.
2- Hiç mi çalışmıyor? Bir daha sıfırlamayı denediniz mi? Garantiye yollayın diyeceğim ama bl kilidi açık olduğuna göre garantisiz imei atılmış bir cihaz aldınız sanırım.
3- Bu konuda bir çok konu açıldı onlara bakarak kolaylıkla yapabilirsiniz.

Oyla:

aliytrklkmz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Note 7
Konular
24
Benim fikrim:Ekran bir çok renkli pikselden oluşmuyor mu? İşte onlardan kenara yakın olanı yada yerini bizim seçtiğimiz bir piksel sadece ekran kapalıyken bildirim geldiğinde yansa (diğer pikseller kapalı olucak) hem her renk yanar hemde az pül tüketir.
Hem beyaz renk 3 ana renkten oluşuyor bildiğim kadarıyla. rn7 nin bildirim ışığı neden sadece beyaz yanıyor?
Bu dediğiniz anca amoled ekranda olur. Lcd panellerde pikseller bağımsız çalışamaz. Zaten ekran amoled olsa idi sürekli açık ekran denilen aod olurdu o zaman da bildirim ışığına bile gerek kalmazdı.
İkinci kısım ise zaten evdeki ampulum 3 renkdrn oluşmuyor mu niye sadece beyaz yanıyor demeye benziyor.

Oyla:

amidore

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yaşar
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Memur
Konular
1
Öncelikle S.A. Arkadaşlar herkese iyi forumlar,Redmi note7 6gb lık telefon aldım,bildirim ışığı yok denecek kadar cansız yanıyor (iğne ucu kadar),acaba kasanın boyası ışığımı kapatıyor yoksa ledmi bozuk,

2.Sorum - yakınlık sensörü ilk başlarda çalışıyordu ama telefon kapalıyken ses kısma ve güç tuşuna basıp sıfırlamak istedim (herhalde yanlış bir şeyler yaptım) ve sonrasında sensor çalışmıyor,*#*#6484#*#* tuşlayıp Proximity sensor teste ettiğimde ise kırmızı yazı ile FAİL yazıyordu,acaba yazılımsal bir şeyemi sebep oldum yoksa sensörmü bozuldumu

3.Sorum -telefonumu boot loader kilidi açık halde satın aldım,en son çıkan V10.3.10.0 güncellemesini OTA olarak yaptım ama ben kendim sıfırdan kurulum yapmak istiyorum,telefonumda TWRP yüklüdür

Uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum,şimdiden çok teşekkür ediyorum

Uzman değilim ama forumda öğrendiklerimi aktarayım.
1- Bildirim ledine yapacak bir şey yok, adamlar minnacık bir led koymuşlar anca o kadar.
2- Yakınlık sensörü benimde başımın belası ve halada bela olmaya devam ediyor, bildirim ve proximity sensör yüzünden BL açtım garantiyi yaktım sırf bu iki sorun için. Aosp denen romlardan miui nin çeşitli romlarına kadar çeşitli rom denedim. Pixel tabanlı romlarda karar kıldım (bildirim sorunu olmadığı için).
3- bl açık ise NUCAR44 arkadaşın paylaştığı Redmi Note 7 Global 10.3.10 sürümü linkten Recovery olanı indireceksiniz.
Sonarsında bu romu SdKarta olduğu gibi kopyalayın, twrp moda (ses+ ve power tuşu) geçin wipe menüden Advanced Wipe ve 4lü silmeyi (Dalvik/Art cache, Cache,data ve system) seçerek silme işlemini başlatın.
Sonra install menüsünden Select storage ile sdkartınızı seçin ve kopyaladığınız rom dosyasını seçerek kurulumu yapın. İşlem bu kadar.
Fakat bu durumda ben olsam recovery rom değilde fastboot romu yüklerdim. MiFlash ile yükleme yaparak en temiz romu yüklersiniz.

Oyla:

Combo35

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
redmi note 7
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar herkese tek tek çok teşekkür ediyorum,açık konuşmak gerekirse ben telefonu bilgisayar formatlar gibi yeni kurmak istiyorum,herşeyini silip baştan kurmak istiyorum,malum 2.el aldım telefonu,ve internet üzerinden bazen alışveriş yapıyoruz ve facebook olsun yada diğer internet siteleri olsun hep üyelik ismi ve şifre ile giriş yapıyoruz ve haliyle bu konu hakkında çok çekincelerim oluyor,o yüzden şimdi ''MiFlash ile yükleme yaparak fastboot rom'' mu yükleyeyim,şayet yüklersemde TWRP gidiyormu,yani MiFlash ile fast boot yeterli oluyormu,yine cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum

Oyla:

amidore

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yaşar
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Memur
Konular
1
Arkadaşlar herkese tek tek çok teşekkür ediyorum,açık konuşmak gerekirse ben telefonu bilgisayar formatlar gibi yeni kurmak istiyorum,herşeyini silip baştan kurmak istiyorum,malum 2.el aldım telefonu,ve internet üzerinden bazen alışveriş yapıyoruz ve facebook olsun yada diğer internet siteleri olsun hep üyelik ismi ve şifre ile giriş yapıyoruz ve haliyle bu konu hakkında çok çekincelerim oluyor,o yüzden şimdi ''MiFlash ile yükleme yaparak fastboot rom'' mu yükleyeyim,şayet yüklersemde TWRP gidiyormu,yani MiFlash ile fast boot yeterli oluyormu,yine cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum

Yapmanız gereken miflash ile fastboot romu yüklemek
Bunu yaparken miflash a romun olduğu klasörü gösterecek sağ alttaki seçenekte ise " clean all" seçeceksiniz. clean all and lock u seçerseniz bootloader iniz tekrar kapatılır dikkat edin.
TWRP gidermi demişsiniz evet gider tekrar twrp kuracaksınız ki zaten çok basit forumda konusu vardı tek tuşla twrp yüklemek şeklinde.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

TWRP konusu burada RN7 Twrp yükleme By.TRabZonLu™ hocamıza tekrar teşekkürler.

Oyla:

Combo35

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
redmi note 7
Konular
3
Çok sağol cevapların ve fikrin için,miflash ile fastboot şeklinde global yükledim,kurulum 7 dakika gibi süre tuttu,winrarda 2,8 GB masa üstüne klasöre çıkardım 5 GB oldu,USB 3.0 portundan bağladım gerçi ama yinede bana sıfırdan kurulum hissini vermedi,bu kadar kısa mı sürüyor gerçekten,telefona ilk defa rom atıyorum da,bu arada ne yaptıysam yakınlık sensörü çalışmadı

Oyla:

bayarmuhammed

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
muhammed
Cihazım
red mi note 7
Konular
2
ses açma kapama ve güç tuşuna aynı anda bas telefon kapanıp acılıncak sensör aktif olur ... denedikten sonra olumlu olumsuz yazarsan sevinirim
Çok sağol cevapların ve fikrin için,miflash ile fastboot şeklinde global yükledim,kurulum 7 dakika gibi süre tuttu,winrarda 2,8 GB masa üstüne klasöre çıkardım 5 GB oldu,USB 3.0 portundan bağladım gerçi ama yinede bana sıfırdan kurulum hissini vermedi,bu kadar kısa mı sürüyor gerçekten,telefona ilk defa rom atıyorum da,bu arada ne yaptıysam yakınlık sensörü çalışmadı

Oyla:

Combo35

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
redmi note 7
Konular
3
ses açma kapama ve güç tuşuna aynı anda bas telefon kapanıp acılıncak sensör aktif olur ... denedikten sonra olumlu olumsuz yazarsan sevinirim

Kardeşim şöyle enteresan bir durum oluyor nedense,dediğin gibi yaptım telefon açılınca deneme amaçlı birisini arayayım dedim,arama tuşuna basıyorum ve 1 saniye sonra ekran kapanıyor,kişiyi aramaya devam ediyor ama ekran kapalı ve bende güç tuşuna basarak ekranı açıyorum,neden oluyor acaba bu durum

Az öncede Avrupa rom attım,bu seferde hiç tepki vermedi

Son düzenleme:
Oyla:

bayarmuhammed

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
muhammed
Cihazım
red mi note 7
Konular
2
Kardeşim şöyle enteresan bir durum oluyor nedense,dediğin gibi yaptım telefon açılınca deneme amaçlı birisini arayayım dedim,arama tuşuna basıyorum ve 1 saniye sonra ekran kapanıyor,kişiyi aramaya devam ediyor ama ekran kapalı ve bende güç tuşuna basarak ekranı açıyorum,neden oluyor acaba bu durum

Az öncede Avrupa rom attım,bu seferde hiç tepki vermedi
bendede aynı sıkıntı vardı aynı ses açma kapa tuşuyla yaptım düzeldi ayarlar bölümünden yakınlık sesörü diye aratabilir misin orda sensör kapalı olabilir onu aktif hale getir bide sensör testi yaptın mı

ayarlar-telefon hakkında-çekirdeksürümüne 5-6 kere tıkla farklı bi ekran acılacak ordan 27.sırada (benimki öyle) PROXİMİTY SENSOR TEST var ona tıkla parmağını sesör bölümüne getir test yap orda sayı var o sayı sıfırlanırsa sıkıntı yok sensörde ayarlardan bişeyi eksik yapıyoruz ozaman bu kodda aynı yola gidiyor *#*#6484#*#* sensor üzerinde herhangi bi ekran koruyucusu toz çizik vs var mı bi kontrol edersin

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt