Yardım Redmi Note 6 Pro - Ekranda Sararma - Garanti Gönderimi - Bootloader Kilidi

Hkan0303

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Bilgisayar Program
Konular
11
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Revolation Os
Telefon Modeli
Redmi Note 6 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar redmi note 6 pro kullanıcısıyım dün itibariyle ekranımın sol köşesinde panelde içten sararma meydana geldi, beyaz sayfalarda bariz belli oluyor.
Cihazı vatan bilgisayardan aldım orası ile görüştüm telefonu garantiye yollayacaklarını söylediler sıfırlayıp getirmemi istediler.
Fakat benim telefonun bootloader kilidi açık ve içinde custom rom olarak rev os yüklü. Bildiğim kadarıyla bu işlemler garantiye girmesini engelliyor.
Mi flash programıyla global stabil sürüm yükleyeceğim fakat yüklerken Clean All And Lock seçeneğini seçersem bootloader kilidimde kapanmış olurmu ? telefon açılmama gibi problem olurmu veyahut global rom yükleyip bootloader kilidini kapatmadan göndersem problem olurmu ? Bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum telefonu bugün vereceğim garantiye.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Up acil arkadaşlar

Son düzenleme:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
430
Öncelikle aşağıdaki adresten cihazınızın global versiyon olduğunu teyit edin.

Eğer cihazınız global ise global rom atarken lock seçeneği ile bootloader kilitleyebiilirsiniz. Global değilse kesinlikle kilitlemeyin.

Ek bilgi olarak eğer cihazınız delta servis garantili ise bootloader kapatmanıza gerek yok, delta servis bootloader açılmasını garanti dışı saymıyor.

Oyla:

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162

Eğer cihazınız global ise global rom atarken lock seçeneği ile bootloader kilitleyebiilirsiniz. Global değilse kesinlikle kilitlemeyin.

Ek bilgi olarak eğer cihazınız delta servis garantili ise bootloader kapatmanıza gerek yok, delta servis bootloader açılmasını garanti dışı saymıyor.
Delivery address: Kyrgyzstan
Diyor hocam.
Kvk garantili cihaz. Bl açsam tekrar kilitleyip garantiye gönderebilirmiyim.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
430
Delivery address: Kyrgyzstan
Diyor hocam.
Kvk garantili cihaz. Bl açsam tekrar kilitleyip garantiye gönderebilirmiyim.
Hocam Kırgızistan hakkında maalesef bilgim yok.

Şöyle söyleyeyim cihaz neresi için üretilmiş ise üzerinde o rom vardır ve farklı bir rom yüklenirse cihaz kullanılmaz hale gelir. Örneğin Çin cihazına EEA rom atıp kilitlerseniz cihazınız açılmayacaktır. Böyle bir durumla karşılasırsanız daha önce bootloader açılan hesapla yeniden kilit açılması, bu hesaba ulaşılamıyorsa yetkili hesapla müdahale edilmesi gerekir.

Oyla:

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
Hocam Kırgızistan hakkında maalesef bilgim yok.

Şöyle söyleyeyim cihaz neresi için üretilmiş ise üzerinde o rom vardır ve farklı bir rom yüklenirse cihaz kullanılmaz hale gelir. Örneğin Çin cihazına EEA rom atıp kilitlerseniz cihazınız açılmayacaktır. Böyle bir durumla karşılasırsanız daha önce bootloader açılan hesapla yeniden kilit açılması, bu hesaba ulaşılamıyorsa yetkili hesapla müdahale edilmesi gerekir.
Cihaz global, mi sürümü yüklü üzerinde. Ghost screen olursa kullanırım diye garantiye zarar vermiyorum. Bl açtıktan sonra telrar kilitleme imkanım olursa bl açacağım.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
430
Cihaz global, mi sürümü yüklü üzerinde. Ghost screen olursa kullanırım diye garantiye zarar vermiyorum. Bl açtıktan sonra telrar kilitleme imkanım olursa bl açacağım.
Tercih sizin hocam. Kırgızistan için maalesef kesin bir şey söyleyemiyorum.

Oyla:

qwake17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yiğit
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
28

Hocam siz dediğiniz zaman ben de baktım benim de "Delivery address: Indonesia" diyor. Halbuki ben cihazı Hepsiburada cepport mağazasından almıştım. Elime ulaştığı anda bu siteden sorgulamıştım. Global olduğu yazıyordu. Kilitlemek istediğim anda bir sorun çıkmaz umarım.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
430
Hocam siz dediğiniz zaman ben de baktım benim de "Delivery address: Indonesia" diyor. Halbuki ben cihazı Hepsiburada cepport mağazasından almıştım. Elime ulaştığı anda bu siteden sorgulamıştım. Global olduğu yazıyordu. Kilitlemek istediğim anda bir sorun çıkmaz umarım.
Endonezya global olarak biliyorum hocam, çok büyük ihtimalle sorun olmayacaktır.

Kilidi siz açtıysanız sorun olsa dahi bir şekilde çözülüyor zaten. Siz açmadıysanız ve açık geldiyse bence hiç bir koşul altında kilitleme riskine girmeyin.

Oyla:

qwake17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yiğit
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
28
Endonezya global olarak biliyorum hocam, çok büyük ihtimalle sorun olmayacaktır.

Kilidi siz açtıysanız sorun olsa dahi bir şekilde çözülüyor zaten. Siz açmadıysanız ve açık geldiyse bence hiç bir koşul altında kilitleme riskine girmeyin.
Kilidi ben açtım herhalde sorun olmaz teşekkürler hocam

Oyla:
Üst Alt