- Adım
- ilgazcirasi
- Cihazım
- Xiaomi mi 4
- Konular
- 38
internette redmi note 5 pro modelini izledim, bu model ülkemizde satılacak mı?
Valla hocam cift kameranin yapabilecegi ve gorebilecegi ayrintilari tek kamera ile gormek su anlik cok zor. He derseniz ki xiaomi kamera arayuzunu beceremiyor google kamera yukledim bi nebze artti kesinlikle katilirim google kamera yukleyince bambaska hale geliyor kameralari.5X kullanıyordum bundan önce çift kameraydı fakat biraz abartı blur yapıyordu. Google Kamera kurduktan sonra ki çekimler muazzam derecede iyileşti blur daha tadında yapmaya başladı ve hatasız yapıyordu. İşlemci konusunda Mi 5S sd 821 den geçmiştim 5X'e. Kullanımda ayırt edemezsiniz ama oyuna falan geldiği zaman işler ister istemez değişiyor tabi. Çok oyun oynamayan biri için sd 845ten bile avantajlı bi işlemci diyebilirim. Isınmaz etmez pil ömrünü ciddi derecede arttırır.
Valla hocam cift kameranin yapabilecegi ve gorebilecegi ayrintilari tek kamera ile gormek su anlik cok zor. He derseniz ki xiaomi kamera arayuzunu beceremiyor google kamera yukledim bi nebze artti kesinlikle katilirim google kamera yukleyince bambaska hale geliyor kameralari.
Piyasadaki google pixel 2 gibi telefonlar tek kamera ile nasil isler basariyor o zaman derseniz yapay zekaya sahip islemci avantaji diyebilirim genede ayrinti kisminda cift kamera avantajlarina tabiki sahip degiller.
Ben senelerce 625 islemciye sahip samsung c7 kullandim. Ama yil olmus 2018 artik o islemci cok eskidi. Evet performans pil sikinti yok haklisiniz ama uyumluluk sorunlari baslar. 845 cikmis iken artik 625 ler cok eskidi. Biraz daha beklenip daha ustlere gecilmeli diye dusunuyorum. Ayrica tabiki 845 ten avantajli degil sd 625biri ferrari biri tofas kaliyor artik.bende 660 var mimarisi 835 ile ayni ona ragmen arada aklim 835 e kayiyor ( herhangi bir farkini siradan kullanici gormez ama hiz testlerinde farkin cok fazla oldugu goruluyor.)
5x kullanan arkadasim vardi ona onereyim o zaman google kamerayi. Nasil yuklenecegine dair bir rehber varmi hocam5X'in ön kamerasının iğrençliğini tüm kullananlar olarak tescilledik fakat bunun yazılımsal olduğunu ve aslında lensinin gayet güzel olduğunu google kamera yükleyince fark ettim. Buyrun 5X ön kamera (google kamera) ile çekilmiş bir örnek:Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Bu fotoğrafla bokeh efektinin ön kamerada bile nasıl etki yarattığını görebilirsiniz.
İşlemci konusuna gelince dediğiniz konuda haklısınız fakat demek istediğim şeyi son cümlenizde söylemişsiniz zaten. Günlük kullanımda, uygulama, sosyal medya kullanımında saliselik farkları kapatmak bi telefonun iki katına mâl olabiliyor. Hız testlerinde her ne kadar 3-4 katı alsalarda günlük kullanımda bunu hissetmezsiniz, hissediyorsanız dahi saliselik farklar asla kafaya takılmaz. Dediğim gibi; oyun delisi biri iseniz o zaman kesinlikle sd 625'ten uzak durulmalı ama yine de tatmin edecek seviyede ağır oyunları oynatabiliyor. Avantajı yok mu? Tabii ki var. Pil kullanımı konusunda çok ciddi bir avantaj yakalıyosunuz ve ısınma konusunda kesinlikle üzmüyor. SD 625 çok rahat 2 sene daha tekletmeden götürür fakat bu beni pek ilgilendirmiyor çünkü 3-4 ayda bir farklı Xiaomi marka cihaza geçiyorum.![]()
5x kullanan arkadasim vardi ona onereyim o zaman google kamerayi. Nasil yuklenecegine dair bir rehber varmi hocam
Bende mi note 3 var.onda da fark edermi acaba ya simdi kusku dustu icime
Biz bunlari muhtemel cozemeyizNote 3 için aşağıda ki linkten devam edebilirsin hocam. Root gerektiriyor bilgin olsun. Ciddi anlamda fark edecektir özellikle gece çekimlerinde hdr+ mutlaka tecrübe edilmeli.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
5X için de xda forumunda ki şu bölümden gerekli camera2_api ve google kamera uygulamasını bulabilirsin. Magisk kurulu olması gerekli bilgin olsun.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Biz bunlari muhtemel cozemeyizsagolun hocam ama kaydettim linkleri
Hic yormayalim sizi hocam sagolun basit birseyse diye bende sormustumda simdi isler karisinca kitlenir vs aman hic riske atmayalimMi Note 3 kullanmadım daha önce fakat 5X konusunda yardımcı olabilirim akşam müsait olurum.