Soru Redmi Note 5 için Hızlı Şarj Cihazı Önerisi

FahrettinCG

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Fahrettin
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
6
Selamun aleyküm. Redmi Note 5 cihazına sahibim. Bu cihaz için hızlı şarj cihazına ihtiyacım var. Önerileriniz nelerdir? Teşekkürler.

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kocali07

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
RedMi Note 5 AI
Meslek
Depo Sorumlusu
Konular
87
Teşekkürler ama sorma nedenim ne diyorsanız. Elime note 5 ai modeli var yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Şarj aletinin Aynısını bende vardı. İlk günlerde orjinal şarj aleti ile full wifi açık pubg falan yaklaşık 8 saat ekran süresi alırken. Son 3 hafta bu şarj aletini kullandım şarj daha çabuk bitmeye başladı ekran süresi 4.5 - 5 saate indi. Siz ne kadar süredir kullanıyorsunuz hocam? Sizdede böyle bir şey oldumu?

Vallahi hocam telefonu 3 aydır kullanıyorum hatta tam tarih vermem gerekirse 3 ay, 16 gündür :) Telefonumun şarjı 2 gün gidiyor. Dün gece şarjdan çıkardım mesela, bugün ve yarın akşam işten eve geldiğim ana kadar gidiyor. Hatta yarın eve geldiğim sırada şarjımın %20 civarlarda kaldığını biliyorum. Oyun vs. oynamıyorum, mesai saatlerinde toplamda 2 saate yakın telefonla oynuyorum, video izliyorum sosyal medyada geziyorum vs. Eve geldiğimde ise de aynı şeyleri yapıyorum. 2 gün gayet iyi gidiyor.

Oyla:

fatihkucmen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Ya**ak
Konular
3
Hocam peki pil durumunda ekran süresi var?

Son düzenleme:
Oyla:

fatihkucmen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Ya**ak
Konular
3
Vallahi hocam telefonu 3 aydır kullanıyorum hatta tam tarih vermem gerekirse 3 ay, 16 gündür :) Telefonumun şarjı 2 gün gidiyor. Dün gece şarjdan çıkardım mesela, bugün ve yarın akşam işten eve geldiğim ana kadar gidiyor. Hatta yarın eve geldiğim sırada şarjımın %20 civarlarda kaldığını biliyorum. Oyun vs. oynamıyorum, mesai saatlerinde toplamda 2 saate yakın telefonla oynuyorum, video izliyorum sosyal medyada geziyorum vs. Eve geldiğimde ise de aynı şeyleri yapıyorum. 2 gün gayet iyi gidiyor.
Hocam peki pil durumunda ekran süresi var piliniz yüzde kaç şuan ve ekran süresi nedir. Bakabilirmisiniz size zahmet. Bide şarja nasıl takıyorsunuz acaba pil tamamen bitirip öyle mi şarja takıyorsunuz?

Oyla:

sefaduman54

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa Duman
Cihazım
Mİ 9SE
Meslek
BT Uzmanı
Konular
29
Ben QC 3.0 destekli şarj aletim ile denedim,hızlı şarj ediyor.Fakat orjinal aletinde ''Hızlı Şarj'' ibaresi yok.

Oyla:

demirhanunlu

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Demirhan
Cihazım
Mi 6
Konular
14
Ben de blitzwolf kullanıyorum çok memnunum

BlitzWolf Travel Wall Charger Quick Charge 3.0 USB Charger Adapter EU Plug 18W Universal Mobile Phone Charger For Iphone 7 6 6s

Oyla:

ugri

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
uğur
Cihazım
zenfone 5
Konular
1
Note 5 QC2.0 destekliyor. Orijinal şarj cihazı da 2.0 zaten. farklı bir şarj cihazı almanız birşeyi değiştirmeyecektir.
Merhaba, bir yorum okudum hızlı sarj özelliği yok deniyor. Kendi içinden çıkan alette sıkıntı mı var ? Ne kadar zamanda sarj ediyor ? Eğer öyleyse yeni şarj aleti al kulaklık al filan derken F/P ürünü olmaktan çıkmaz mı ? 1600 lira bugün mesela. Henüz almadım ben.

Oyla:

demirhanunlu

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Demirhan
Cihazım
Mi 6
Konular
14
Merhaba, bir yorum okudum hızlı sarj özelliği yok deniyor. Kendi içinden çıkan alette sıkıntı mı var ? Ne kadar zamanda sarj ediyor ? Eğer öyleyse yeni şarj aleti al kulaklık al filan derken F/P ürünü olmaktan çıkmaz mı ? 1600 lira bugün mesela. Henüz almadım ben.
Kendi içinden çıkan alet hızlı şarj desteklemiyor. Linkte verdiğim cihazı kullanıyorum ve hızlı şarj ediyor. Bu arada ben 2 ay önce 1800 ₺ ye aldım şuanki fiyat çok iyi bence

Oyla:

kaiser soze

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
.
Konular
14
Benim de bir süredir aklımda olan bir konu bu. Emin olduğum tek şey, cihazın global sürümünde kutudan çıkan şarj adaptörünün MDY-08-EO modeli olduğu, 5V-2A modunda şarj eden yani kesinlikle hızlı şarj özelliği olmayan bir adaptör olduğudur. Bazıları Q.C. 2.0 destekliyor demiş ama öyle bir şey yok. Cihazın kendisi hakkında da hem mi.com hem de bir fiyat arama motoru üzerinde bataryanın Q.C. 2.0 ile şarja uygun olduğu belirtiliyor.

Orijinal şarj aletinin, cihaza dokunmadan hatta kapalı iken bile 2,5-3 saat sürede sarj etmesi hatta aktif kullanımda bu sürenin 3,5 saati aştığını görmek beni bazen usandırıyor.
Lafı uzatmadan sormak istediğim şudur;
1- Q.C. 2.0 adaptör alsam şarj olma süreci ne kadar azalır?
2- Q.C. 3.0 adaptör iddia edildiği gibi önceki sürüme göre avantaj sağlar mı?
3- Yerli web mağazalarında bulabileceğim hangi Q.C. 2.0 veya 3.0 cihazı tavsiye edersiniz? Ebay ve AliExpress gibi yerlerin tadı kaçtı artık. Eskiden mallar 2-3 haftada gelirdi. Son verdiğim sipariş 2 ayda gelmedi. Onlara tahammül edemem artık.

Oyla:
Üst Alt