İpucu Redmi Note 5 - Antirollback Hakkında Açıklamalarım

BimmerLover

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
61
Dediğinizi tam olarak anlayamadım hocam

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Demek istediğim saf android deneyimi sunan romlar bütün romlardan daha iyi. AOSP'nin Açılımı "Android Open Source Project" yani Açık kaynak kodlu android projesi

maga93

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammed
Cihazım
Xiaomi Mi 5s
Konular
31
Demek istediğim saf android deneyimi sunan romlar bütün romlardan daha iyi. AOSP'nin Açılımı "Android Open Source Project" yani Açık kaynak kodlu android projesi
Bende bl kilidi acmak için istek gonderdim 3 hafat falan kaldı belki pie kurarım bende

maga93

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammed
Cihazım
Xiaomi Mi 5s
Konular
31
Hocam ss atarmısınız

Sergerdar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Meizu
Konular
4
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Xiaomi bildiğiniz üzere Temmuz ayında AntiRollBack isimli bir koruma programı getirdi cihazlara.
Ve bazı forumlarda yazan şey ise "MIUI Bir önceki sürüme dönerseniz brick olur" öncelikle böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil.

MIUI Rom'larda Sürüm Düşürme :

Bu sistemi şöyle anlatayım sizlere ; 9.5.19.0 veya daha yeni bir rom yüklü ise cihazınızda "ARB4" aktiftir. Bu demek oluyor ki siz eğer MIUI sürümü düşürecekseniz minimum "9.5.1.9.0" yükleyebilirsiniz. Eğer ki 9.5.17.0 veya daha düşük bir rom yüklü ise cihazınızda "ARB3" aktiftir. Yani 9.5.17.0 sizin yükleyeceğiniz en üst rom olacaktır.

Custom Rom'lar ARB'den etkileniyor mu ?

Eğer ki canınız sıkıldıysa ve Custom rom yüklemek istiyorsanız kesinlikle içiniz rahat etsin. TWRP'yi yükleyip istediğiniz Custom Rom'u yükleyin. Benim cihazımda Fake UBL sorunu vardı ve yaklaşık 2 aydır Custom Rom'suz takılıyordum. Dün itibariyle TWRP yükleyip Pixel Experience Pie yükledim ve MIUI'dan kurtulmanın sevincini yaşadım :)
Çok fazla bilip bilmeden yanlış şeyler söyleniyor ve ARB Kesinlikle Custom Rom'ları Etkilemez.

Yararlı konularım :

AntiRollBack Unbrick
Fake UBL Çözümü

Peki bende redmi note 5 whyred var.surum 9.5.19 oreo ,arb4 aktif.cihaz rootlu.
Şimdi ben buna eu rom nougat custom rom yükleyebilir miyim.

Üst Alt