Redmi 5 Plus aldım 2 ay önce. 2 ay içinde yanlış hatırlamıyorsam 3 tane güncelleme geldi. Ki bir tanesinde Android 8 sürümüne geçti telefon. Xiaomi, güncelleme verme konusunda iyi bir yerde benim için.
Gelelim güncelleme verme şekline... MIUI 10 geleli bir ay oldu sanırım. Geldiği haliyle aynen devam ediyor. Ufak güncellemelerle rahat bir şekilde düzeltilebilecek sinir bozucu buglar var. Bu bazen çok sinirlendiriyor beni.

Çok saçma çünkü. Rahatlıkla düzeltebilecekleri şeyler bunlar. Gerçi telefon her güncelleme sonrası ayrı bir hataya sahip oluyor. Bu da başka bir yönü olayın. Şimdiki hatalar düzeltilerek yeni hatalara kapı açılmış olacak. 2 aylık kullanımım ve araştırmam bunu gösterdi bana. O yüzden çok da beklenti içerisine girme taraftarı değilim bu konuda.
Her telefonun artıları - eksileri vardır. Xiaomi benim için en az eksiye sahip marka olduğu için tercihim oldu. Şık, fiyatının üstünde özelliklere sahip, hataları olmasına rağmen sık güncelleme alan bir telefon. Güncelleme konusu için firmayı yerin dibine sokmak yersiz. Arşa çıkarıp öve öve bitirememek de tutarlı bir davranış değil.
MIUI 10 uçurmuyor telefonu. Görsellik olarak güzel. Ama MIUI 9 da güzeldi. Serilik güzel. MIUI 9 da seriydi. Beklentilerinizi çok yüksek tutup hayal kırıklığı yaşamayın. Son olarak cihazın tadını çıkarın.