bu mevcut forumda ne yazık ki yardım geri planda kalıyor, benimde birkaç yardım ricam olduğunda saatlerce yardım beklediğimi bilirim ama maalesef zamanla kendi göbeğini kendin kesmeyi öğreniyorsun
toplumca yardımseverlik notumuz maalesef düşük , ama bir goy goy konusu aç bak sen sıra kuyruğunu
Bu düşüncenizi temel olarak kısmen destekliyorum. Açacak olursak:
Forumumuzda elinden geldiğince her soruna çözüm bulmaya çalışan, bunu ister rehberler hazırlayarak, ister yazarak, ister uzaktan bağlanarak yapan kişi sayısı maalesef sınırlı. Forumda binlerce üye var ama bu sınırlı üyelerin haricindekilerin hepsi bencil. Bencil derken bunu kelime anlamı olarak söylüyorum. Çünkü herkes için sadece kendi sorunlarının çözülmesi önemli. Başkalarının aynı sorunu yaşayıp buna çözüm aramaları onları ilgilendirmiyor. Kendi sorunları hemen çözülsün de. Yazdığı mesajın hemen üstünde aynı sorun için yazılan cevapların da onlar için önemi yok. Forumda bu sorunla ilgili birşeyler yazılmış mı diye arama falan yapmak ta onlar için büyük bir zahmet. Ne gerek var, ben sorumu yazayım birisi bana hemen cevap versin düşüncesi daha geçerli. Bunun kelime anlamı da bencilliktir.
Bunu açılan yardım konularının daha önce defalarca açılmış olmasından, yazılan mesajın hemen üstünde zaten aynı sorun için bir çözüm sunulmuş olmasından, açılan konunun sonuna "sorun çözülmüştür", "sorun çözülmüştür konu kapanabilir" şeklinde yazılan mesajlardan yada sunulan bir çözümden sonra bir teşekkür edilmesinden vazgeçtim, sunulan çözüm sorunu çözdü mü çözmedi mi diye cevap dahi yazılmamasından rahatlıkla görebiliyoruz.
Bizler yönetim olarak istisnasız herkese kapımızı açmışız. Herkes her türlü konuya mesaj yazabiliyor, rehberler hazırlayabiliyor. Forumda yardımsever olarak görünen kişileri teşvik etmek adına elimizden gelen her türlü imkanı tanıyoruz.
Şu unutulmamalı ki cevap beklenen kişiler tüm zamanlarını forumda geçirmiyorlar. Herkesin bu forum dışında da bir hayatları var. Hiçbir karşılık beklemeden zamanlarını, emeklerini, paralarını harcayarak gönüllü olarak burada bulunuyorlar ama 1 gün foruma girmediler diye onlara sitem etmek hiç doğru değil. Yazdığı mesajın üzerinden 15dk sonra "cevap yokmu ya", "nasıl forum bu kimse bilmiyor mu" şeklinde yazılan sitemlerin haddi hesabı yok. Kaldı ki sorunun cevabı da Google'a sorulsa 1dk içinde çözülecek olan bir sorun. Ama dedim ya bencillik had safhada. Herkes armudun pişip ağzına düşmesini beklemek bir yana niye pişiremediniz hala diye söylenmekte.
Bunun yanında yine devamlı yardımcı olan bu sınırlı kişilerin bilgi ve deneyimleri de elbette sınırlı. Herkesin tüm cihazlara sahip olmasını, tüm cihazlar hakkında bilgi sahibi olmasını, tüm cihazlardaki tüm sorunların çözümünü bilmesini beklemek sağlıklı bir düşünce değil. Zaten bilinen bir konuda yardım da en kısa sürede geliyor. Birçok arkadaşımın konuyla ilgili bilgisi olmasa dahi araştırıp bulup çözümü sunduklarına şahidim. Halbuki bunu kendisi yapsa sorununu da hemen çözecek. Evet cevap gelmeyince dediğiniz gibi bunu kendisi araştırıp sizin deyiminizle kendi göbek bağını kesen kişiler de var. Peki bu kişiler buldukları çözümü gelip burada paylaşıyor mu? Çok ama çok nadir. Bugüne kadarki onbinlerce konu içerisinde 3-5 tane.
Tüm bunların yanında zaten sınırlı bir sayıda yardımsever üyelerimiz varken, onlara yönelikmiş gibi yazılan bu tip insanın şevkini kırıcı mesajlar hiç doğru değil.
Bu forum sadece biz yönetim kadrosundaki kişilerin forumu değil. Üye olan herkesin forumu. Sadece yöneticiler sorulara cevap yazabilir diye bir kural da yok. Paylaşımda bulunmak için yönetici olmak gerekmiyor.
Herkes bu yazdıklarımdan kendi payını alsın.
Sent from my MI PAD using Tapatalk